Najdi forum

linea negra

S to črto eni tudi vraževerno napovedujejo spol otročka. No jaz sem jo v prvi nosečnosti imela kar precej izrazito, še popek je bil ves črno rjav – dobili smo fantka! No v druge jo nisem našla – deklica! Sedaj sem noseča 35 tednov in črte še kar ni. Kaj pa bomo imeli, vam sporočim takoj, ko pride na svetlo!

Marija

Sej veste jest sem mal sitna pa mi linea negra/fusca ni dala spati, sej ne da je tko pomembno ampak mi bo prav prišlo, ko se bom z drugimi babicami srečevala na evrop. konferencah, da ne bi tratila neumnosti pa sem pogledala v več literatur. No kot sem rekla Lavrič in njegovo Porodništvo pravita fusca, nas je profesor Kralj na babiški visoki šoli pri predmetu ginekologija porodništvo učil tudi fusca. je pa res v glavnem v ameriški literaturi imenovano linea negra v nemški francoski in njim bližnji del evrope fusca angleški pa celo nigra, se pravi da imamo vsi deloma prav, me pa zanima v katere knjige vi gledate?

Jaz imam knjigo od Miriam Stoppard, Nosečnost in porod.

Meni se je pojavila tudi nekje okoli 24 tedna. Najprej samo spodaj, proti koncu pa še taka tanjša odzgoraj. Sedaj, en mesec po porodu pa počasi bledi.

Meni se je ravno pojavila, ampak samo vspodaj – do popka! Je pa na sredini trebuščka! Kdaj bo čez celega, pa nimam pojma! Bo že!

jaz sem jo pa dobila tam nekje v 18. tednu, taka bolj bleda je bila, se mi zdi, da sedaj ratuje temnejša

lp, amai (30t)

Zanima me kdaj to izgine?

Še imam eno vprašanje, ki se mi pojavlja, čisto tko pri strani…Ko ti iztisneš plod, a trebuh pade dol a še kar stoji napet?

hja, nekaj ga se imas, sicer ne pade kar dol, ampak pocasi plahni

Nekaj časa je kot puding, vse je bolj mehko… ne pade dol. Po porodu se ti bo itak zdel čisto majhen :)) ampak svojih običajnih hlač pa najbrž še ne boš mogla zapeti nekaj tednov, tudi če se nič ne zrediš.

New Report

Close