Limonin sok
Pozdravljeni.
Vsi vemo, da je najboljša in najbolj zdrava pijača voda. A jaz imam kar malo težav, saj sem verjetno eden redkih, ki mu voda preprosto ni dobra in je ne maram preveč. Pa sem prišel na idejo, da si v npr. pol litra vode (hodim po svežo studenčnico) stisnem pol limone tako da potem nastane fino kiselkast sok, kar pa mi je resnično dobro in osvežilno, pa še čudovito odžeja (seveda brez sladkorja ali česa podobnega), pa tudi vitaminska vsebnost je velika, kar v teh kužnih dneh pride še kako prav…
Zdaj pa pa bi si rad naenkrat naredil večjo količino stisnjenega limoninega soka za mešanje (vmes bi morda za popestritev dodal še nekaj pomarančnega).
Kaj naj naredim, da bo ta stisnjeni sok obdržal vse vitaminske vsebnosti in koliko časa bi tak sok preživel? Razmišljal sem, da bi ga hranil v steklenici-plastenki, ki ne prepušča svetlobe ter hranil v hladilniku. Pa če še ima kdo kak dober predlog – karkoli, bom vesel komentarja.
Hvala!
Predlagam zamrzovanje soka v posodici za ledene kocke; kocko potem v kozarcu enostavno zaliješ z vodo.
Če potrebuješ sok v recimo polliterski plastenki ( za šport oz. za na pot), pa sok naliješ enostavno potrebno količino v plastenke in daš zamrznit, ko rabiš, pa vzameš iz skrinje in doliješ gor svežo vodo.
Posebno za poleti je to super način za ohladit pijačo.
Miranda