Najdi forum

Živjo Goran!

Brala sem tvoj prispevek o limoni. Zanima me, kakšni podatki veljajo za svežo limono oziroma za sveže stisnjen limonin sok, kakšna količina je to? Koliko gramov limone bi morala stisniti, da dobim zadostno količino vitamina za vsak dan?
Ali res pomaga, če jo piješ zjutraj na prazen želodec (proti maščobam in celulitu)?

Hvala in še naprej bodi z nami!

LP!

Tina,

Nekaj zanimivih podatkov, vsi veljajo za sveže utrgan sadež.

srednje veliko jabolko (10mg vitamina C)
jabolčni sok 250ml (2mg vitamina C)
srednje velika banana (10mg vitamina C)
srednje velika grenivka (90mg vitamina C)
srednje velik kiwi (75mg vitamina C)
srednje velika pomaranča (80mg vitamina C)
sveže stistnjen pomarančni sok 250ml (125mg vitamina C)
sveže jagode – napolnjen kozarec 250ml (85mg vitamina C)

Glede celulita, topljenja maščob zaradi vitamina C… mislim, da se na tak način ne boš znebila odvečnih maščob in celulita.

LP,
Goran

Pozdravljena!

Glede limone in celulita: pred časom sem tudi jaz nekje zasledila, da naj bi iztisnjen sok limone zjutraj na tešče preprečeval oz. odpravljal celulit, ker naj bi na ta način razstrupljali telo in tako pospešili izločanje strupov iz telesa. Jaz že več kot pol leta to počnem vsako jutro in moram priznati, da sem že skoraj brez celulita, za kar pa ti ne morem zagotoviti, da si je vse zasluge za to prislužila limona. Mojemu uspehu gre zahvala tudi dejstvu, da praviloma ne jem nobenih čokolad, piškotkov, čipsov, … da ne naštevam v nedogled vso nepotrebno industrijsko izdelano hrano, ki jih jaz kar na kratko imenujem “smeti”, pijem samo vodo ali sadne in želiščne čaje brez sladkorja, ter se čim več gibljem, še posebno poleti, čeprav tega ne zanemarim niti pozimi. Najbolj koristni pa so bili gotovo Goranovi nasveti, delati moraš predvsem na zmanjšanju maščob in ne pozabi, da šteje samo vztrajnost, saj rezultati niti slučajno ne bodo prišli čez noč, tako da limona zjutraj je vsekakor O.K., nikakor pa to ni vse!

Lep pozdrav!
Ema

tudi jaz sem vsako jutro spila sok ene limone razredcen z vodo, pa mi je po 3 mesecih skoraj zelodec ven vrglo, tako me je bolel.potem sem prenehala, ampak sem cutila, kako si mi je recimo kak kos celulita kar odtrgal. prav cutis, pa veliko moras hoditi na wc.

New Report

Close