Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Limfom

Limfom

Pozdravljeni,

stara sem 68 let, lani so me poslali na več pregledov zaradi dolgotrajnih bolečin na levem delu trebuha, vrtoglavice in slabosti. Opravljeni so bili PET/CT, Ct prsnega koša, vrata in trebuha s kontrastom, Laboratorijski testi krvi, test hepatitis B,C in Hiv in kolonoskopija 2x, kjer so odstranili limfom. Vse ostalo je bp.

Mnenje: Glede na izvide opravljenih preiskav, ki jih je bolnica poslala je šlo, verjetno za edino lokalizacijo folikularnega limfoma nizkega gradusa samo v eni spremembi v sigmi,ki je bila ob kolonoskopiji odstranjena. Potrebno je nadaljno opazovanje.

Zanima me ali je šlo v odstranjenem limfomu za raka. Če je temu tako, kako daleč je napredoval. Če ni bilo vse odstranjeno, kako dogo traja da ta sprememba oz. limfom ponovno zraste in povzroča težave, ki vplivajo na mojo kvaliteto življenja. PEt/Ct je dokazal da nikjer drugje v telesu ni nenavadnih sprememb.

Če potrebujete še izvide mi prosim sporočite. Hvala za vaš trud in čas.

Lp

 

Pozdravljeni,

glede na opisano, so vam iz črevesa odstranili limfom, ki se imenuje folikularni limfom. Limfom na splošno je maligna bolezen, vendar ima zelo veliko podtipov, ki se zelo različno obnašajo, zdravijo in spremljajo.

Predvidevam, da je šlo v vašem primeru za odstranitev folikularnega limfoma, ki je bil nizkega gradusa. To pomeni, da se celice v tem limfomu zelo počasi delijo in je verjetnost, da bi zaradi tega potrebovali kakršnokoli dodatno obravnavo, majhna.

Predvidevam, da je bila vaša dokumentacija obravnavana na limfomskem konziliju, kjer je bil podan takšen sklep.

Morda bi poslala še izvid patohistološkega pregleda odstranjene spremembe, da je bolj jasno, o čem govoriva.

Po prejetju omenjenega izvida pa lahko malo bolj podrobno opišem, kaj se lahko dogaja v prihodnosti glede limfoma.

Vsekakor ni razloga za skrb, svetujem vam, da živite v skladu s priporočili o lokalno pridelani sezonski prehrani, aktivnem življenjskem slogu in skrbi za lastno dobrobit.

Vse dobro,

Jana

Svetlika, integrativna onkologija Jana Pahole, dr. med., spec. int. onk. I Mail: [email protected] I Telefon: 030 647 321

POZDRAVLJENI1

Najprej hvala za odgovor. Rada bi vam poslala še dodatne izvide, pa žal preko tega portala ne znam.

Znam pa preko emaila, če je to mogoče. Prosim, če mi sporočite ali vam naj pošljem svoj email ali Vi svojega oziroma, kakšna bi bila še morda druga možnost.

Hvala

lp.

Zdenka

Pozdravljeni,

izvid lahko pošljete na mail [email protected]

Vse dobro,

Jana

Svetlika, integrativna onkologija Jana Pahole, dr. med., spec. int. onk. I Mail: [email protected] I Telefon: 030 647 321

Pozdravljeni, spoštovani dr. Jana!

Izvide sem uspela poslati na [email protected]. Zanima me, če ste jih sprejeli!

IN SEVEDA VAŠE MNENJE!

Najlepša hvala za odgovor.

LP. Zdenka

 

 

New Report

Close