Limfom
Draga Neža, svetujem ti, da vprašanje postaviš še na forum Levkemija/transplantacija, kjer odgovarja tudi dr. Pretnar, slovenski hematolog.
Sama ti težko pomagam, ker sem imela drugo obliko raka – limfom.
Držim pesti, da se ti bo dobro izteklo! Vsekakor je veliko vredna volja, zaupanje in dobra volja.
Pozdravček,
Draga Neža!! S plazmocitomom osebno nimam izkušnje (še en limfo-man), sem pa v času zdravljenj, ko sem se dnevno vozil na obsevanja v Ljubljano spoznal gospoda iz Maribora z vašo diagnozo. Spominjam se, da mi je pripovedoval, da je bila bolezen diagnosticirana pred več kot petnajstimi leti, videti je bil povsem o.k in predvsem zdrav. Opravlja redne preglede na hematologiji, sprva se je zdravil samo v Mb, po uspešni presaditvi kostnega mozga pa hodi redno še na KC v Lj. Sicer se je pritoževal, da ga bolijo kosti in ne more smučati, sicer pa je bil možakar preko 60, koga pa v teh letih kaj ne muči??
Potek bolezni ja lahko takšen ali drugačen, tako kot smo si različni tudi ljudje. Nekdo, ki je bil diagnosticiran “še” pravočasno odide k angelom, drugi z rasširjeno boleznijo se spasi in preživi. Hočem ti samo povedat, da nihče ne more natančno predvideti poteka tvoje bolezni, in boljše je tako. Vem, da je včasih težko, vendar poskušaj vsak dan vzeti kot darilo, veliko lepih stvari je v malenkostih in trudi se, da vsak dan odkriješ kakšno izmed takšnih. Želim ti vse lepo, dosti poguma in volje, Marko
Mogoče bi bilo smiselno, da vprašaš na forum Levkemija/transplantacija, ker je plazmocitom krvna bolezen in tam odgovarja hematolog, prim. Pretnar.
Pogumno! Mi smo z vami! In poglej po forumu… tus smo bolj ali manj sami zmagovalci!
Javi se še kaj in sporoči, kako se zdravite, kaj delate in bomo skupaj navijali za zdravje in za življenje!
Spremljaj tudi forume, kjer bomo objavljali vsa strokovna predavanja in delavnice Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L…