Najdi forum

zanima me vse v zvezi z to masazo?ali jo je mozno izvajati kar doma(sam na sebi), npr. na obrazu.kajti v obrazu se mi zaradi tablet zbira tekocina, ki me ze kar posteno moti.

Pozdravljeni,

Limfna drenaža je manualna metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema. Skozi limfni sistem se limfa (mezga) premika s pomočjo krčenja žilnih sten, razlike v tlaku in krčenja mišičja. Zaklopke v mezgovnicah dopuščajo pretakanje limfe le v eni smeri. Medtem ko ima sistem za cirkulacijo krvi lastni pogonski agregat (srce), ga limfni sistem nima. Včasih je zaradi velike količine limfe in drugih patoloških procesov moteno in upočasnjeno pretakanje limfe. Tehnike limfne drenaže se izvajajo s počasnimi, nežnimi manipulacijami, ki se ponavljajo. Na ta način se stimulira in lajša pretok limfe in medcelične tekočine iz delov telesa, kjer zastaja in se kopiči ter se tako omogoči dotok vedno sveže in obogatene tekočine v tkivo. Gibi sledijo limfnemu toku ter stimulirajo krčenje limfnih žil.

Indikacije limfne drenaže so številne, predvsem se jo uporablja pri oteklinah, zlasti vek, rok, nog… Tehnike limfne drenaže imajo analgetični učinek (zmanjšujejo bolečino). Limfna drenaža krepi imunski sistem in deluje antistresno. Limfna drenaža je obstajala že v 19.stoletju, same tehnike manualne limfne drenaže pa je sistematično uredil okrog leta 1925 dr. Vodder. Kasneje so različni avtorji tehnike limfne drenaže izpopolnjevali in izboljševali. Danes se le-te poučujejo v različnih šolah.

Terapevti limfne drenaže navadno delajo v kozmetičnih salonih, zato vam svetujem, da poiščete informacije tam. Vsekakor se , preden obiščete salon, po telefonu pozanimajte, če delajo drenažo samo po obrazu. Svetujem vam, da nekajkrat obiščete terapevta in opazujete učinek na obrazu, da vidite, če vam to koristi, potem pa povprašajte, kako bi si lahko tudi sami pomagali doma z določenimi prijemi.

Lep pozdrav,

Mojca Kurent

Spoštovani!

Ko govorite o limfni drenaži imam za vas eno vprašanje. Tudi sama imam velik problem otečenih oči in me zanima ali se je mogoče kje naučiti tega postopka, da bi ga izvajala sama. Sem se že zanimala na borzi znanja, a te ponudbe ni.

Zahvaljujem se vam za odgovor

Manca

Pozdravljeni,
žal tudi sama ne vem, kje bi se naučili limfne drenaže, če niste strokovna oseba.

Na ZTI (Zavod za tehnično izobraževanje), na Ptujski 19 v Ljubljani imajo konec novembra vikend tečaj za limfno drenažo obraza in vratu. Svetujem vam, da se obrnete na ta naslov in povprašate, če je kaj možnosti, da se tudi vi naučite tega znanja za svoje potrebe.

Tam vam lahko mogoče tudi svetujejo, kam bi se obrnili, da vam to storitev opravi res usposobljena oseba.

Lep pozdrav,

Mojca Kurent

Spoštovana ga. Mojca

Hvala za odgovor, bom povprašala kot ste mi svetovali.

Srečno

Manca

Tudi jaz imam vprasanje glede limfne drenaze. Meni pa zatekajo predvsem noge in mi je moja kozmeticarka rekla, da bi mogla dati skozi kuro(npr. 10x) te drenaze, potem pa to vzdrzevati 1x/mesec.
Povedala je se, da rocno limfno drenazo ne opravlja vsak kvalitetno in ce to ne opravi strokovno, ti lahko naredi vec skode kot koristi. Zato vas vprasam, ali mi lahko svetujete konkretno kaksno osebo, ki to opravi tako kot je treba. Salonov je veliko, maserjev tudi, koliko pa je od teh uredu, pa ne vem.
Hvala za odgovor.

Zelo dobra limfterapevtka je ga. Andreja Petelinkar iz Rehameda- z veliko prakse in šolanja v tujini prav iz tega področja- poglejte na http://www.rehamed.si
lp

Mene pa zanima kako limfna drenaža vpliva na odpravo celulita? a je to sploh učinkvito?
Hvala za odgovor!
LP

Zdravo,
partnerka je imela septembra operacijo (odstranitev maternice in dimeljskih bezgavk). Je že povsem OK, a ji zaradi manjka bezkavk otekajo noge – kar ji je bilo tudi napovedano.
Kot del terapije je dobila tudi limfne drenaže na napotnico.
Sam se ljubiteljsko ukvarjam z masažo (nje seveda ;-), imam že 2 tečaja pri Higeji, šel pa bom očitno še na tečaj limfne drenaže.
Ker pa bo to ???, imam dve vprašanji:
– jo sploh lahko “normalno” masiram po nogah; izvajam neke vrste klasično in “intuitivno” masažo, znam pa tudi Lomi-lomi,
– katero masažno olje + kateri dodatek olju (eterično olj ipd.) pomanjka pri tej moteči težavi?
Vroče postaja, s tem pa se otečenost močno povečuje… 🙁
Vnaprej hvala!

Pozdravljeni, Anja!
Limfna drenaža je učinkovita metoda pri preprečevanju tvorjenja novega celulita, le da je za uspešnost potrebna enourna obravnava dvakrat tedensko. Pri nas si to (predvsem finančno) lahko privoščijo le redki. Enostavneje je, če izločite iz prehrane gluten in sladkorje ter povečate gibanje. Zadošča že hitra hoja v tempu, ki sproži potenje.
Lepo poletje vam želim,
Miha

Miha Ogrin, med. Masseur FA SRK Medicinska masaža Ogrin Mobilni telefon: 031 669 875 Spletna stran: www.masaza-ogrin.si

Pozdravljen, Gremgor!
Razumem vašo pripravljenost, da partnerki pomagate, vendar bi vam domačo masažo v tem primeru odsvetoval. Nestrokovna masaža pri postoperativnih stanjih, kakršnega opisujete, lahko povzroči hiperemijo tkiva, to pa lahko stanje celo trajno poslabša. Svetujem, da vaša partnerka tam, kjer ji bodo izvajali terapijo na napotnico, povpraša, ali se lahko naroči tudi na plačljivo terapijo in s tem zveča pogostost. Limfna drenaža v njenem primeru namreč ni taka, kot je običajna “kozmetična” limfna drenaža, ampak gre za terapevtski postopek, ki ga lahko izvaja le usposobljeni limfedem terapevt.
Lep pozdrav,
Miha

Miha Ogrin, med. Masseur FA SRK Medicinska masaža Ogrin Mobilni telefon: 031 669 875 Spletna stran: www.masaza-ogrin.si

Najlepša hvala za odgovor!
Zastopim pa ga tako, da je pri otečenih nogah moje drage odsvetovana VSAKA masaža razen limfne drenaže – je tako?
Lp & dan,
G

Gremor, ja pravilno ste razumeli odgovor. Lahko še rečem, da če bo vaša draga dobila elastične nogavice naj se drži navodil za oblačenje še v postelji. In iz lastnih izkušenj odsvetujem pitje kakršnekoli embalirane vode.
Lep pozdrav,
Miha

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close