Najdi forum

LIMFNA DRENAZA

Ali ima kdo izkusnje z limfno drenazo v doju proti celulitu? je boljsa strojna ali rocna?

Zdravo!

Jaz sem bila do zdaj 3 krat na linfni drenaži – zaenkrat se še ne pozna. Pa saj je vseeno ali se pozna ali ne, glavno je, da paše in se lahko tisto urico malo sprostim! Probaj!

Jaz ti pa povem, da imam z njo zelo slabe izkušnje!!!!
Mogoče je malo pomagalo pri celulitu in zmanjšanju obsega imela sem izmenično malo te dranaže malo one. Zakaj nisem z njo zadovoljna? Ker mi je začela pokat koža, kljub mazanju z kremami in vsem in sedaj imam “rdeče strije” ki pa niso lepe za videt!!!!!
Jaz osebno ti odsvetujem to!
1. draga je
2. lahko ti naredi več škode kot koristi
3. lahko probaš z marsičem drugim ki bo bolj pomagalo

No to sem ti zdaj povedla kakšne izkušnje imam jaz s tem in kako mi je žal da sem bila tako naivna in v nekaj takega verjela!
Ti pa se moreš sama odločit kaj in kako!

Lea a si imela strojno limfno drenažo? Pri ročni dvomim, da bi se ti
lahko naredile strije.
Jaz sem bila 3x na ročni limfni drenaži in mi je zelo pomagalo (poleg tega, da ful paše). Seveda je pa treba polega tega še veliko piti, gibati in paziti na prehrano, drugače je vse skup brezveze.
LP

Imela sem obe in strojno in ročno, pa ultrazvok v glavnem koplet sem vzela pa ne rečem da ni pomagalo, dobila sem tam dijeto in vaje za telovadbo vendar vseeno me te strije sedaj strašno motijo! Ker prav ugabno zgleda!!!!

Ja, strije so hujse od celulita, vsaj zame. Mogoce imas pa obcutljivo tkivo in bi morali masirat bolj nezno. Ce se bom odlocila, bi sla h kaksi fizioterapevtki, ne v kozmeticni salon. Enkrat sem bila pri neki maserki, ki pa izvaja tako masazo, da si totalno podplut. Groza, ne da sem imela sem pa tja kako modrico, cele noge in rit-prav odtisi prstov. pol nisem vec sla, je pa rekla da to mora tako bit, da pomaga. Zato nocem eksperimentirat in stran metat denar, ker je velik takih, ki kar mal masirajo, zraven ti pa nalozijo prozorne stvari, katere lahko preberes v vsakem neumnem casopisu!
Poznam pa limfnom masazo obraza, ki je noro ucinkovita!probajte!

Kakšna pa je to, tega pa ne poznam! Na kak način deluje in pri čem pomaga?

Glejte, limfna drenaža pomaga pri zastajanju limfe. V limfi namreč zastajajo večje molekule odpadnih snovi, ki jih ne more “odnesti” venozna kri. Če je izvedena tako kot mora biti (govorim o ročni) je to enkratna stvar. To ni masaža pač pa so samo pritiski na limfne vozličke, da se le-ti odprejo in potisnejo zastajajočo limfo v bezgalke. To je cela umetnost… Strije pa se sigurno ne pojavijo zaradi limfne drenaže…

New Report

Close