Najdi forum

likovna gimnazija

Mene pa zanima ali ima kdo od vas izkušnje z likovno gimnazijo in kakšen uspeh naj bi imel otrok ob vpisu, seveda ob pogoju, da naredi sprejemne izpite iz likovne nadarjenosti. Strah me je, ker sem dobila, sicer od ljudi, ki nimajo otrok na tej gimnaziji, negativne informacije, kako je tam polno mamil, ker so vsi neki boemi itd. Naš otrok pa bi strašno rad postal arhitekt pa ima za splošno gimnazijo preslab uspeh ( v osmem dober) letos sicer pravi da bo prav dober je pa zelo likovno nadarjen in to tudi zelo rad počne, tako, da ima mogoče tukaj kakšno šanso. Ali imate morda kakšen drug predlog, kako priti do arhitekta.

Hvaležna bom za pomoč

Sem Uroš in sem obiskoval likovno gimnazijo- sšof pred 3mi leti.
Začelo se je tako,rad sem risal in zaradi dobrega uspeha v osnovni šoli nisem imel veliko izbire- ali poklicna ali gimnazija.Kljub prepričevanju socialne delavke v osn. šoli, da nisem za gimnazijo zaradi uspeha, da imam premalo učne discipline, veliko vožnje, nov kraj in na splošno vse novo-od šole do prijateljev.
Odšel sem na sprejemne predvsem iz radovednosti in zato ker je bila to edina šola na katero bi bil lahko sprejet na gim. program glede na moj rezultat v osnovni šoli, seveda da naredim sprejemce.
No prišel je dan ko se je bilo treba zgodaj zbuditi, oditi na vlak in v Ljubljano. Na začetku itak kriza, pa novi sošolci, vsi te gledajo čudno vse ti je uau hudo, sami umetniki… ok malo sem zašel.

odvisno je od generacije ki pride na šolo. So odštekanci, metalci, flešerji, pedri(predvsem na modi),reprji,raste. Tolk od zvrsti glazbe, pripadnosti skupinam, ki se družjo med sabo. Tudi droge so, droge so povsod, tudi na “elitnih” gimnazijah. Predvsem droge ni v šoli, ker je za to poskrbljeno(varnostnik…).Se pa veliko pokadi cigaret- uf tudi sam sem kadil nekaj časa in prenehal, ker ni vredno, ne denarja ne uničevanje samega sebe.

malo zmedeno pišem, -ker bi lako napisal celo knjigo in zato ne vem kako sploh strniti skupaj ali kako začeti :)) ker se mi je skozi ta 4 leta pripetilo veliko lepega, nepozabnega,spoznaš zelo vredu ljudi, profesorje in na splošno je kul in ful fajn šola, res, ni mi žal.

če je kakšno vprašanje pa kr na dan z njim.
lep pozdravčkpa pozdravite našega novega arhitekta. keep the good work

Kaj pa tehnična gimnazija, končno pa odvisno iz katerega kraja ste, ponekod pridejo tudi dobri na splošno gimnazijo.

Hvala ti za odgovor si me kar malo potolažil. Lohk mi pa razložiš, kako izgledajo sprejemni izpiti. Je to samo risanje ali tud kaj drugega.

Aha mimogrede kaj so to flešerji in raste.

To je bila in bo ena najboljših šol za umetniško nadarjenega otroka. Sicer je pa potrebna pridnost in sprotno delo. Te pa nihče v nič ne sili. Jaz sem hodila leta 2 in 3, pa sem bila edina nekadilka v razredu. Raste so dred locki – Jamajka – reggea, flešerjev pa tudi jaz ne poznam. Tu je kot v velemestu, nihče se v nikogar ne vtika in živi ter pusti živeti.

Najbolj nastrada lenoritis pri risanju in špricajoči. Sicer pa vsakič, ko se bo ozrl čez cesto in videl Arhitekturo, ga bo minilo, da bi zeznil samega sebe. Sicer se pa bolje ne bo nikjer počutil, ker ima šola eno posebno energijo in profesorji so širokogledi in plemeniti.

Le to lahko rečem, samo svojim sanjam na proti in ne se zgovarjat na kogarkoli. Srečno!

Zivjo,

za arhitekta moraš narediti maturo ter sprejemni izpit. Kje delaš maturo, nima nobene veze. Moja sestrična je maturirala na jezikovni gimnaziji v Kamniku in zdaj uspešno dela izpite na arhitekturi.

Tako ni nujno prav na likovno gimnazijo, razen če sina to veseli. Pa ne pozabite, da naj bi bila izbira šole njegova odločitev.

Pa še to: res je to, kar pravi Bimbo, droge so sedaj povsod. Odvisno je od sinove vzgoje, samopodobe, samozavesti, zrelosti… ali bo padel vanje ali ne. Tudi na škofijski gimnaziji se kadi trava.

Pa srečno!

Ker je v tej temi govor o likovni gimnaziji, bi tudi jaz “pristavila svoj lonček”.
Sama sem končala srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo davnega leta 1984. Nikoli mi ni bilo in mi ne bo žal, da sem se tako poklicno odločila, čeprav ne delam v svojem primarnem poklicu. Šola mi je dala veliko kot človeku. In ker kri ni voda imam hčerko, ki je izjemno likovno nadarjena. Želela bi na oblikovno ampak jo je strah Ljubljane. Je zelo nežno, zasanjano bitje in po pravici povedano je tudi mene strah. Skratka, v Novi Gorici je tudi likovna gimnazija, kamor bi se lahko dnevno vozila. Me pa skrbi njen uspeh. Je sicer prev dobra z dvema trojkama in sicer pri matematiki in slovenščini. Drugje zaenkrat ni težav. Gimnazija mi nekako deluje šola za odličnjake in bojim se, da ji ne bi šlo, kar bi močno omajalo njeno že tako slabo samozavest. Kako je torej z učnimi programi ? So tako zahtevni kot v klasični gimnaziji ali mogoče kaj manj ? Hvala za odgovore.

Živi in pusti živeti

Še slabši se vpisujejo na gimnazijo, le-ta zdaleč ni več šola za odličnjake. Naj gre na likovno gimnazijo in ta čas še malo dozori. Sem mnenja, da pak eni otroci rabijo malo več časa preživeti doma, šele potem stopiti na samostojno pot. Lep dan.

jaz bi samo rada opozorila, da ljudje ki pridejo s teh šol in gredo potem na kakšne tehnične faxe nimajo nobene pametne podlage! ne vem koliko se to rabi na arhitekturi, samo na gradbeni so se taki fajn namatrali, saj niso imeli niti osnov od npr. integralov pa še kaj.

Moj sin je v drugem letniku likovne gimnazije v Ljubljani. Tudi mene je bilo zelo strah…še posebno, ker je odšel od doma, vendar nisem želela posegat v njegovo odločitev. Bil je tudi dovolj zrel in samostojen. Moje mnenje je bilo, da kar sem ga naučila, sem ga, zdaj mu moram pa zaupat. Sem pa tudi jaz slišala vse te govorice…Verjetno je res marsikaj odvisno od generacije. V letniku, ki ga obiskuje moj sin, so “čisto normalni” – oprostite izrazu, tako se pač izrazi moj sin. Očitno se počuti enak med enakimi, pa je čisto navaden, skorajda kmečki fant… Pravi, da so nekateri bolj “emo” na “fotografiji” in modnem oblikovanju. Jaz sama ne vem natančno, kaj to pomeni, vem pa, da sem po dveh letih čisto zadovoljna. Je čisto uspešen in zadovoljen. Ne bo pa držalo, da otroci, ki končajo to gimnazijo, nimajo dobre podlage za karkoli. Seveda jo imajo, saj morajo zadostiti vsem kriterijem in sledijo programom drugih ljubljanskih gimnazij. Če kdo šprica, ne more naredit letnika. Lani so imeli nekateri prav za lase privlečena opravičila, zato letos dijaki sploh ne prinašajo več opravičil. Pri pouku morajo biti prisotni najmanj 85% in to je to. Kdor je resen, je, kdor ni, pač ne naredi. V razredu mojega sina sta dva dijaka ponavljala.
Če je to težka šola? Ne vem, moj sin je bil v OŠ res ves čas odličen, vendar se mi zdi, da niso bili vsi ostali njegovi sošolci. Rekel pa je, da je opazil, da se niso navajeni učiti in da nimajo delovnih navad.

mtka, mene pa zanima, kako si šla na likovno v 2. in 3. letniku, si se prepisala? če si se, kaj si morala narediti za vpis v 2.letnik?

To je najbolj kul gimnazija ever!

Tudi moj sin letos končuje likovno gimnazijo.
Vpisal se je z zadostnim izkazom iz OŠ. Bil je sprejet na gimnazijo, ker ni bilo omejitve.

Je najboljši v razredu pri risanju. Zelo nadarjen.

Gimnazijo pa VOZI tako tako,prvi letnik je celo ponavljal, vendar pri strokovnih predmetih je odličen. Nismo ga ovirali, vedno smo mu bili v oporo in smo ga razumeli.

Je pa odlična oseba, super dečko, kljub slabim ocenam pri MAT ipd. Je pa tako na naši gimnaziji:
Učitelji strokovnih predmetov ga hvalijo in podpirajo, učitelji splošnih predmetov MAT ipd pa ga grajajo. Kaj čemo.

Pustite otroku, naj uresniči svoje želje.Važno je, da ga starši spodbujate, razumete in pomagate.

živjo mene bi tud zanimalo kako ste se prepisal v 2 letnik ker osebno premlišljujem za prepis sem na srednji vzgojiteljski soli na jesenicah in sem nekak umetnisko nadarjena me pa veseli risanje glasba in zgodovina prosim povj te mi mtka

hvala za odgovor

lep pozdrav

edward

mtka
ce bi mi lahko kaj podrobneje povedali pri vpisu v 2 letnik
na ta naslov
[email protected]

hej, jaz sem lih v 9. razredu, pa mislim naprej nadaljevati na likovni gimnaziji v Lj. al pa splošna gimnazija, pa bi rada vedela če se lahko po končani maturi vpišem npr. na medicino?…
mislim kateri so maturitetni predmeti, a imaš potem enake možnosti kot na splošni gim.?
ker če maš, bi z veseljem raje šla ne likovno (:

haay, sm v 9 in sem vsa leta odlična in itak mi vsi govorijo kok me je škoda za na oblikovno…zanima me moda al pa likovna gimnazija, sam nevem kaj nej se odločm. a mi lohka kdo pove k hodi na to šolo?
aja, mimogrede, tole glede drog…drgač so droge povsod, čeprav mislite da boste otroke neki zaščitli, je to njegova stvar- če bo hotel drogo, jo bo našel al na oblikovni al na gimnaziji, če pa ima trden karakter in ve kaj hoče, bo pač zavrnil. to je use od njega odvisno:)
no še enkrat prosim za kšno mnenje koga ki hodi na lik gimnazijo al pa modno;)

Moja hči je na likovni gimnaziji.
Karkoli resnega boš želela delati v modi, boš morala po srednji šoli oz. gimnaziji študirat oziroma se šolat naprej, zato je skoraj boljša izbira gimnazija, ker imaš potem več možnosti pri vpisu na faks oz. višje/visoke šole. Samo srednja šola ne bo dovolj.
Je pa res, da se na gimnazijskem programu z modnim oblikovanjem ne boš ubadala, boš pa dobila vse potrebne osnove za risanje in oblikovanje na sploh.
Ne vem, zakaj bi te bilo škoda za oblikovno, če imaš dobre ocene. Program je gimnazijski, le da je poudarek na risanju in imaš manj naravoslovnih predmetov. Delaš splošno maturo, ki je objektivno merilo tvojega znanja in pridnosti. Odličen si lahko povsod, ampak tudi cveke lahko kasiraš na vseh gimnazijah.
Ne morem ti povedat, kako srečna sem, da se je hči vpisala na to šolo. Tudi ona je še vedno čist navdušena, čeprav je treba veliko delat.

zdravo,sem v 9 razredu in dve leti sem že pravdobra,skrbi me da me nebi sprejeli na likovno gimnazijo.
Mi lahko gdo pove če imem možnost za sprejam ali naj se raje vpišem za fotografskega tehnika?
Hvala za vse odgovore

Zdravo,hodim v 9 razred in sem že dve leti prav dobra,skrbi me da me na likovno gimnazijo ne bodo sprejeli. Naj se vpišem na likovno gimnazijo ali naj grem raje za fotografskega tehnika?
Hvala za odgovore!

New Report

Close