Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja likanje – zakaj si ga ne poenostavite?

likanje – zakaj si ga ne poenostavite?

predn jo obešiš jo orng otresi, sklofaj (tko kot da neli streša no) in ko je suha jo enostavno sproti zlagaš s tem da jo celo lepo pogladiš z roko in takoj zložiš. Če jih samo skupi zmečeš neseš notr in potem zlagaš se ti bo še bolj zmečkalo. Pr nam ničesr ne likam, edino dve moji zagamni srajci ker sem precenila material.

Tudi jaz – čim enostavneje (likati moram samo za moža tudi moj dela v SV). Moja mama pa je kot večina mam, mnenja, da pač mora biti vse zlikano.

Dobro, sem že mislila, da sem edina! Likam namreč samo še majice (pa še to ne vse) in hlače. Na srečo moj mož ni tip polikano-srajčnika in kravatarja! :)))))

Podpiram nekompliciranje!

LP

Tina

Punce svetovne ste. Tudi sama upam da se vam cimpreje pridruzim, saj likanje sovrazim iz dna duse.
Pri meni pa to zgleda takole.Cel dan v sluzbi in popoldan z mali otroci, zvecer po 21 ali 22 pa se mamica spravi likat. Operem priblizno 6 – 8 strojev cez vikend. Res da ne likam spodnjega perila, brisac in posteljnine, perila pa je se vedno gromozansko veliko. Moz si je kupil same taksne srajce ki ne rabijo likanja, pa ko jih osusimo se mi zdi da so vse pomeckane.
Doma imam pralni stroj in susilec v enem in mislim da je to precej zgresena nalozba.
Upam da se v kratkem naucim kaj koristnega in vasih nasvetov, Pejka.

Polona, jaz sem na istem. Če vse zminiliziram na nulo, mi še vedno ostane na kupe moževih srajc in hlač. Tudi on je v uniformi, le v policiji. Sranje. Pozimi še nekako gre, poleti pa mora biti vse tipi topi, drugače v službi težijo.

jaz likam sicer minimalno, vendar pa likam vse za anžeta – še vedno. ampak tudi razmišljam, da bi počasi nehala… Sicer pa oprano perilo takoj obesim, potem ga pa zložim in v omare z njim. Pa je poenostavljeno. Čeprav moram priznati, da so mi zlikani serveti res bolj všeč… Ah… :-)))

nika

Hm, kaj le tako jamrate in stokate. Imam veliko družino (štirje otroci), peremo non stop, likam tudi pa zato ne porabim več kot uro na teden. Saj likanje ni grozno – ko enkrat dobiš voljo za likanje je to opravljeno en dva tri. Nisem kakšen hud ljubitelj likanja sem pa opazila, če se ga lotim z malce dobre volje je narejeno veliko hitreje.
Pomaga pa seveda tudi vse kar so naštele predhodnice; sušilec, pazljivost pri obešanju, ..
Pozdravček

vidim, da sem res čudna….. rada likam, prav tako pa moj fant…… zato skoraj vse likava, pa nikoli se ne nabira nezlikano perilo… likanje mi predstavlja sprostitev, možgane na paši in meditacijo….

Bivša miška in ostale ne-likarice!
Sicer vsak počne kar misli da je prav, ampak bi ve v prvi vrsti odgovorile da ste urejene ženske!!!
Si vas kar predstavljam kako postopate naokoli v kavbojkah in t-šrtih, seveda nezlikanih. In to samo zaradi lenobe!!
To pa pišem zato, ker ko vidim slovenske družine (seveda ne vse da ne bo pomote) ki pridejo na morje na dopust z majčkami z reklamo obvezno (podarjena!!!), šlape dobesedno in zobotrebec v ustih, me prime slabo in me je sram, da kdo vidi povprečenega slovenca.
Dejta se malček zgledovat po francoskh in italijanskih žensk, kar se urejenosti tiče in boste videle, da likanje JE potrebno!!!

New Report

Close