Najdi forum

Nisem brala predhodnic, a pri nas jaz definitivno ne likam nikoli. Lika izključno mož, ki je bil tega navajen že od doma. Je pa res, da majic, brisač, rjuh, ipd. sploh ne likamo, ampak samo zložimo.
Pozdrav!
Nina

Vesna L.:

Čisto d.o.o. (http://www.cistoca.si/pralnica.htm – tu sem ji nasla jaz, poskusila in ostala njihova)

Delovni cas: od pon do petka od 7:00 do 19:00, moznost pobiranja perila in dostave na dom, gospa Sonja Music: 041 773 213.

Prijazni, natancni, fleksibilni, zanesljivi, tocni (gospa je prejsnji teden rodila deklico, zato delo sedaj vodi njen moz).

Tadeja

Ne vem zakaj vse tako komplicirate.Jaz likam zelo malo stvari in še to direkt iz sušilca(ko so cunje še tople),na likalno mizo in v omaro.T malo imam ta čas v stolu in se z njo pogovarjam.

Jaz likam ob ponedeljkih med Ally in ob četrtkih med Sex v mestu – to je moja tedenska doza “triviale” – in tedenska doza likanja. Če pa je res sila, pade med vikendom še malo Jonasa. Dragi je likal, ko sem bila visoko noseča in prvih šest tednov po porodu. In je ob tem še kar trpel. Zdaj imava dogovor, da mi on postavi in pospravi likalno desko (ker tega jaz ne maram)…. :-)) Moram priznati, da jaz likam čisto rada – predvsem pa imam rada vonj zlikanih cunj. In zato polikam večino stvari, tudi brisače in perilo. Moja mama ni tega nikoli počela – meni se zdi pa strašno “nobel”…

Mi ne likamo – razen treh moževih srajc enkrat na sto let, ko je posebna prilika, sama imam dve srajci, tudi ti le redko vidita svet — smo bolj puli in pulover tipi… ko so obleke mokre, jih lepo obesim, po tem pa takoj zložim, ko pobiram, pa je, ne hodimo zmečkani okoli, da ne bi kdo mislil… moj mož se heca, da je, odkar je poročen z mano, pač na pulijih – v resnici pa ni tip človeka za srajce in suknjiče, bolj za majice in usnjene motoristične jakne… tako da mi je to vsaj zaenkrat prihranjeno – a vejetno ne za vedno, bom pa kak servis v to vklopila, res ne maram likalnika v rokah… meni zlikana posteljnina denimo ni všeč – všeč mi je sveže pobrana, ko se je posušila zunaj na poletnem soncu, takrat diši kot sončni žarki… sušilca nimamo, pozimi se zadeve sušijo v brunarički zraven naše hiške, tako napol, potem pa do konca na radiatorjih…

Moj mož ne bi likal, pa če bi mu to rešilo življenje, prav tako ga kopalniška oprema ne vidi s krpo v roki, zato pa skuha (skoraj vedno), pomije posodo (kdaj), skrbi za avto in posesa in pospravi, otroka pa spedena od glave do peta…

T.

Tadeja, zdravo!

Takole si pisala:
“Mi placamo gospo, ki nam pospravlja 1x/14 dni 1100 sit/uro, pride za 4 ure, od 8h do 12 dopoldan. Posesa in pomije po tleh celo stanovenaje (~95 m2), obrise kuhinjske elemente, “zvima” umivalnike in kad, obrise stavbno pohistvo (vrata in oboke, ker imamo bele, pa se pozna vsak prst na njih… errrr), steklene povrsine pa po dogovoru na 2 meseca.”

Sliši se super. Mi zaupaš kaj več – kako do gospe? 🙂

V naprej hvala!
Lara

Jaz jo plačujem 400 sit na uro, ampak kot sem rekla je temnopolta in to marsikoga moti. Mene in moje družine ne. Moja mama pa se vsak teden zgraža. Kaj rečejo sosedi mi je pa prav malo mar. Saj je ne plačujejo oni.

Ehm, torej , draga Katja, tako neizmerno dobri in brez predsodkov ste, da si čiščenje stanovanja upate prepustiti človeku “sumljive” rase in takorekoč “brez pedigreja” – in ženski za to, da celo dopoldne čisti za vami tako velikodušno odštejete bajnih 1600 SIT. Ker je, revica, “temnopolta” se vam mora najbrž vmes še 10x prikloniti in peti slavo v zahvalo, ker vam kljub barvi kože njene roke stanovanje lahko spremenijo v bleščečo pokrajino.

Uf, temu pa res rečem neizmerna dobrota :))))

Ali bi tarifa ostala ista, ko bi vam čistila Micka iz Blatnega dola, Fata iz Tuzle ali Ingrid iz Švedske?

Sem mislila, da je svet s takimi in podobnimi predsodki in izkoriščanji že opravil, pa vidim, da smo na istem kot v Ameriki 19 stoletja :((((.

Lp, Ali

Ali, z vsem se stinjam, kar si napisala. Sramota, da je pri nas še toliko prikritega rasizma!

Nikar se ne čudi, da je tako plemenita. Saj je napisala, da je “vzela poceni delovno silo”. Zato je ne moti, da je temnopolta!

In še pohvali se s tem… Fej!
Ena

Da!
Vendar ne smeš pričakovati, da bo znal kar sam od sebe; tudi tebe je moral nekdo naučiti!

New Report

Close