Najdi forum

likalnik na suho paro

Zanima me, kako ste z njim zadovoljne?

Madonca, kako sem nerazgledana, ker nimam pojma kako izgleda tak na “suho paro”. Ali lahko kaj vec napises, kaj za ena zival je to?
LP

Kako pa je para lahko suha? Tudi jaz nimam pojma o tej zadevi. Me pa zanima kako izgleda?

Ne bi znala povedati, kakšne so tehnične karakteristike, ampak moja mama je zelo zadovoljna.
Gre pa za likalnik, ki ima posodo za vodo poleg in je torej ne vlivaš v likalnik. Ta je s cevjo povezan s posodo.
Zakaj se mu pa reče likalnik s suho paro. No, če ga primerjam z mojim navadnim vodnim, ta ni tako “voden”, ven spušča bolj suho paro :)) (še sama sem se smejala, ker enostavno ne vem, kako bi stvar opisala, je para, ampak je bolj na manjše delce razpršena kot pri običajnem, zato najbrž deluje bolj “suho”, perilo po likanju ni vlažno).
Upam, da se bo našla še katera, ki kaj več ve iz prve roke.
Z.

Vidiš, vidiš, kaj vse ne izveš. Jaz pa sem mislila, da je to kaka fora. Hvala.

Tudi mene je to zanimalo, pa sem se dala v trgovini podučiti. Likalnik na suho paro deluje tako, da se voda segreva v posebni posodi, ki je pod večjim pritiskom ( se ne spomnim točno več koliko ) zato je tudi razpršenost oz. velikost kapljic drugačna – to naj bi bila suha para. In nič naj ne bi kapljalo iz likalnika, kot se to včasih zgodi pri klasičnih. Likalnik nima grelne plošče, samo prostor za paro, torej površina likalnika ni vroča in ga lahko pustimo oz. pozabimo na likalni površini pa se ne bo zažgalo, saj likalnik ne greje. Likamo torej samo s pomočjo pare in ne klasično s temperaturo likalnika. Za nakup se nisem odločila (smo usposobili potem star likalnik) tako da vam praktičnih izkušenj žal ne morem posredovati.
LP

Za nas, ki imamo nenormalno trdo vodo je mogoce bolj ekonomicno kupiti vsakihnekaj let navadni likalnik na paro in ga po nekaj letih zamenjati z novim , kakor pa tako drago in “razsirjeno” kravo spravljati v stanovanju….Tudi ta “nova krava” ni imuna na nenormalno veliko tvorbo apnenca…Sobe pa tako fine… In smo tam? Prosim, prepricajte me v nasprotno! LP

Ponca, a te lahko jaz poskusim prepričati? Jaz imam parni likalnik firme LauraStar in sem z njim super zadovoljna. Vodo vlivaš v “rezervoar”, ki je pritrjen na ogrodje likalne deske (likalnik se kupi v kompletu z desko). Para, ki jo izpustiš iz vročega likalnika je pa tako suha, da si lahko paro spustiš direktno na dlan, pa ne bo peklo. Tudi mi imamo zelo trdo vodo in zaradi nje sem imela velike probleme pri normalnem likalniku. Tukaj se kamen nabira v “rezervoarju”, ki pa ga z lahko očistiš tako, da malo potrkaš po rezervoarju, spereš z vodo in gre hkrati ven vsa umazanija. Skratka, preprosto. Pa naj kdo ne misli, da zdaj delam reklamo, ampak jaz tega likalnika ne dam več iz rok:))) Je preveč enostavno likanje z njim. In po pravici povedano zdaj prav rada likam! Vse skupaj je lepše zlikano, pa še hitreje! Edino to ne drži, da pustiš likalnik na mizi, pa se ne zažge:))) Dobiš pa zdraven podlogo iz nekakšne gume, na katero postaviš vroč likalnik. So me pa za nakup navdušile punce s foruma Starši staršem.
In to sploh ni nobena velika “krava”:))) Miza je lahka za zlaganje. Jaz imam majhno stanovanje, zato ne morem imeti ves čas postavljenega. Pa zložen zavzame zelo malo prostora, postavljen pa toliko kot vse druge likalne mize. Zato, gospodinja, ti ga zelo toplo priporočam!
Tukaj je pa še link s prej omenjenega foruma, kjer je Anaya zelo lepo opisala ta likalnik. Aja, jaz sem ga kupila lani decembra in sem zanj odštela 120.000 SIT. In če pogledaš z ekonomične plati, mislim, da se mi bolj splača kupiti ta likalnik, kot pa vsakih nekaj let dober navaden likalnik:))))

Nisem vedela, da je to suha para saj od mojega rado tudi kaj pokaplja. Ima ga tudi moja mama (druge znamke) moj je Philips pa nisva nobena zadovoljnji. Je mnogo predrag za to kar nudi. Nikoli več ne bi kupila takega s kotličkom posebej, ker rabi mnogo priprav. Voda potrebuje precej,da se segreje, težko jo je izliti kar je ostane i.t.d.

No, dekleta, pa se to prosim povejete, koliko ta “kravica v roki” tehta. Imam namrec probleme od sportnih dni ( ze dooolgo ) in ne morem obremenjevati dolgo komolca in zapestja desne roke z vec kilogrami. Sem pa izraziti desnicar. Kako tezak je tale vas “suhoparni” likalnik? Malo stosa mora bit, ne? LP

Ne boš verjela, ampak tak likalnik je mnogo lažji od navadnega. Ko sem ga jaz prijela v roko v trgovini sem bila presenečena, pa mi je trgovec povedal to kar sem že prej napisala- nima grelca, pa tudi vode ni v njem. Torej idealen za tvojo roko:))))
Smeh je že pol zdravja ali ne?
LP

Hvala za informacije. No, ja, za pogledat bo ze…Ce ne za kaj drugega. LP

Uf, Bojana, kar se pa tice ekonomike pa….Moja racunica: Likalnik na paro Philips Azur, ki ga imam sedaj ze tretje leto ( dela b.p., ker res redno cistim ostanke…) in je takole priblizna cena 15.000 SIt. Predvidevam, da mi bo se sluzil…..
Zdaj pa zracunaj, koliko to znese na leto, ce mi zdajle krepne….In koliko let ima zivljenjsko dobo oni likalnik s kotlickom???? Ne bi ravno rekla, da racunica drzi….
Ampak saj to ni vazno. Vazno je, da si ti zadovoljna z njim, kajti hudo, hudo bi bilo, da das kar 120.000 SIT pa se potem nisi zadovoljen…..
Lepo se imej! LP

Ponca, saj vem, da je prepričevati prepričanega brez pomena. Ampak poskusiti ni greh, a ne:))) Pa tudi če ne “rata”. In res je, važno je, da sem jaz zadovoljna z njim. Denarja imam prej premalo kot preveč in se mi zato zdi za navaden likalnik, ki naj bi ga menjala vsake nekaj let, bolj škoda 15.000, kot pa za ta likalnik toliko, kot sem dala.
Sicer se pa ta likalnik sploh ne da primerjati s tako imenovanimi Phillipsovimi. Tisti sploh niso na suho paro. In pri LauraStar likalniku ne zlivaš odvečne vode ven, če jo pa že ravno hočeš, pa samo odviješ vijak in sama steče ven. Tako, da tudi tukaj ni potrebno biti ravno ne vem kakšen mišičnjak.
In, Ponca, ta likalnik bi tvojo roko obremenil manj kot katerikoli drugi. Sem prepričana, da je tvoj za kakšen kilogram težji. Sicer pa, dokler ne poskusiš, ne veš, a ne:))))
Prijetno likanje vam želim!

Jaz imam likalnik na suho paro nekaj mesecev. Kupila sem ga v Italiji (cca 17.000 SIT) in sem izredno zadovoljna. Edina slabost je, da moraš malo dlje počakati, da se segreje, samo likanje pa je SUPER.

lp

In kje je zdej tista fora v razliki do 120.000 SIT? Koliko tehta sam likalnik ? Je povezan z zico na kotlicek ali ne? Likas na obicajni likalni deski?
Hvala! LP

Tud jaz imam likalnik na “suho paro” ( ja, para je suha, če doseže določen tlak in temperaturo) in moram priznat, da je fino z njim likat- toda tudi prej ni bilo slabo z “navadnim” likalnikom na paro- le ti ( navadni) se dobijo sedaj že zelo lahki, so kvalitetni in cenovno veliko, veliko cenejši….Meni je žal, da sem kupila tega “suhoparnega”:-)….( seveda le moje skromno mnenje- veliko denarja za nekoliko lažje likanje, pa tudi ti na “suhoparo” niso večni….Ko se kaj zalomi, je popravilo precej dražje, kot kupiti kar kvaliteten navadni likalnik na paro….preverjeno…)
Lp vsem

New Report

Close