Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Proktologija Ligatura hemeroida

Ligatura hemeroida

Vem, da je tezko tako dajati nasvete brez pregleda. :/ situacija je taksna kot sem jo opisala, boli, sprememb ob pregledu pa ni blo opaziti. Ce bi slo za analni krc bi moral percutol vsaj nekoliko omiliti zadevo, pa jo samo se bolj razdrazi. Lahko recem tudi, da sem pred ligaturo kar nekaj casa uporabljala faktu svecke, po ligaturi doloproct, sedaj percutol…skratka nobenega premora s temi kremami, sveckami ze nekaj casa. Mogoce bi morala kaksen dan prekiniti pa da vidim, ali bo potem se slabse. Je mozno da bi lahko prislo do kaksne poskodbe, razdrazenosti sluznice pa da to pri proktologiji ni bilo vidno in se bi pokazalo sele pri analnem ultrazvoku?

Lp

Pregled pokaže površino, UZ pa tudi globlje ležeča tkiva, vsekakor je smiselno preiskavo opraviti in nato z izvidi kontrola pri proktologu.
Če imate občutek da s trenutno terapijo ni izboljšanja in da bi bilo bolje brez potem morda poiskusite. Vendar ce bi se stanje poslabšalo pričnite čimprej nazaj z nego po navodilu proktologa.

Z terapijo oziroma percutolom nadaljujem, ker sem en dan prenehala z njim in ni bilo nič bolje…Kljub percutolu pa analni kanal še vedno boli, enkrat manj, drugič bolš…Poslabša se v kolikor se ne gibam veliko in ko sem pod stresom, tako da nevem ali percutol sploh kaj pomaga ali ne …verjetno bi moralo biti v tem primeru že večje izboljšanje kot sedaj?

Lp

Če ste sami ugotovili da ni nič bolje, potem bi rekla da kar nadaljujte z nego, bodisi s percutolom ali drugimi negovalnimi mazili do pregleda in preiskave. Stvari v tazadnji so spremenljive in sami ste ugotovili kaj stanje poslabšuje, zato se tem sprožilcem čim bolj izognite.

Pozdravljeni ponovno…

Opravila sem analni ultrazvok in izvid je bil ok. Imam še rektoskopijo konec meseca. Malo pa sem presenečana, ker se je potem, ko sem anus zvečer namazala z percutolom, pojavila kri. Ali je to posledica percutola, morda svečke dulcolax, ki sem jo vstavila v anus?
Do sedaj ob mazanju s tem mazilom krvi ni bilo, nekako dvomim pa, da bi bilo to lahko posledica ultrazvoka, saj sem dala skozi že več preiskav, od proktoskopije do kolonoskopije pred leti, pa nikoli ni bilo krvi po pregledu..Zato tudi nevem ali naj z percutolom nadaljejem ali ne?

lp

Pozdravljeni ponovno.

Me veseli da je izvid ok.
Krvavitev je lahko sicer posledica marsičesa, tako preiskave, kot tudi spremenjenega odvajanja, čiščenja ali celo ob negi.
Če vam odgovarja, s percutolom ali svečkami ne prenehajte, ne glede na krvavitev. Z redno nego boste stimulirali tudi da se morebitne drobne ranice prej pocelijo.

Lp,

Hvala. S percutolom sem se danes namazala, krvi ni bilo opaziti. Je pa res, da me sedaj analni kanal bol boli, verjetno se je zaradi odvajalne svečke vse skupaj spet razražilo. Percutol nekoliko pomaga, ne pa povsem, da bi rekla, da bolečin nimam več. Skrbi me, da ne dobim tistih čepkov, kajti ne najdem nekih podatkov o tem, kako to sploh uporabljati…Sicer na samem ultrazvoku v globini anusa ni bilo sprememb, je možno, da gre za kakšne težave s sluznico, pa da to na ultrazvoku ni bilo vidno? čeprav že zadnjič na proktosopiji ni bilo nič videti.Ker me čaka že rektoskopija in ponovno vstavljanje odvajalne svečke, bo anus samo še dodatno bolj razdražen. Doloproct svečk ne uporabljam, ker čakam na kontrolo, da vidim, kaj bo na pregledu.

Lp

Pozdravljeni! Če se stanje izboljšuje nadaljujte s percutolom, s svečkami pa počakajte do kontrole.
Stanje sluznice pokaže proktoskopija.
V kolikor bodo v poštev prišli analni čepi se vam bo tudi razložilo kako jih uporabljati, seveda je vse odvisno od stanja ob pregledu.

Lp,

Pozdravljeni!

Bila sem na rektoskopiji in proktoskopiji. Navedeno je, da so notranji vozli še nekoliko povečani in pa občutljivost v višini zobate črte. Vstavljati moram doloproct svečke- 1x zvečer, nato pa piše naj terapijo ponovim še 2x v razmaku enega meseca, v vmesnem obdobju pa si naj vstavljam maslene svečke. Sedaj pa imam problem, ker nevem kaj točno naj bi pomenila ta terapija…se pravi, da en mesec prekinem z uporabo svečk pa potem spet začnem?
Ni mi pa tudi jasno zakaj so notranji vozli spet povečani, saj je bilo po ligaturi s hemeroidi ok, vsaj tako je bilo videti na pregledu. Kako se lahko v roku 14 dni stanje tako spremeni, da so kr naenkrat kr spet povečani. Če bo tako, bom potem stalno na ligaturi in stalno vstavljaja svečke, kot začaran krog. 🙁
Omenila je tudi, da naj bi bil analni predel razdražen, toda tega v izvidu ni zapisano.

Lp

Pozdravljena. Tudi jaz tako razumem navodila, da z doloproct za en mesec prekinete, ce pa ste v dilemi raje pokličite zdravnico in vprašajte.
Notranji hemoroidi so spremenljiva zadeva. Z ligaturo se podveže odvečna sluznica, torej se lahko zadeva ponavlja, predvsem če se dogaja neko draženje. Lahko se tudi stanje pomiri ob predpisani terapiji.

Lp,

S čimi si naj potem sploh še pomagam, da do hemeroidov ne bi prihajalo?

Mislite, da kakšni izdelki, kot recimo magnetoplag, proizvajalca senzilaba, lahko pomaga pri teh zadevah? Nekje sem tudi zasledila, da so hemeroidi posledica slabe prekrvavitve? Torej bi morala delati več tudi na tem?

Pozdravljeni!
Samega tega produkta ne morem komentirati, saj z njim nimam izkušenj.
Vizualno sicer zgleda podobno kot analni čepi, glede samega magneta pa ne morem dati informacij.

Vsekakor so povečani notranji hemoroidi običajno posledica večih dejavnikov, več o njih si preberite v pripeti temi o negi zadnjika (http://med.over.net/forum5/read.php?545,10398845), kar se nanaša tudi na vaše prvo vprašanje.
Hemoroide sicer imamo vsi, pod določenimi pogoji se povečajo.

lp,

Mislim, da kar se tiče prebave, imam urejeno …edini problem ki je, da imam pretežno sedeče delo, toda se tudi gibam, kolikor je le mogoče vsaki dan. Tako da to, tudi ne more biti razlog. Sedaj si vstavljam doloproct, pa ni nič boljše, še vedno boli. Če bolečino povzroča “vnetje” v višini zobate črte, torej tam kjer so neki kanalčki, kamor zahaja blato, kar sicer tudi ni bilo potrjeno, to je zdravnica samo omenila …bi se sicer z doloproct moralo pozdraviti…Seveda pa je težko doseči to mesto s svečko, ker je ta predel višje v črevesju …Sprašujem se, kaj še lahko naredim v primeru, da ob svečkah stanje ne bo boljše? Percutola ne uporabljam več, toda lahko rečem, da me je pred to zadnjo rektoskopijo z uporabo percutola manj bolelo kot me sedaj po preiskavi in po odvajalnih svečkah. Kot da je ta preiskava vse skupaj ponovno razdražila. Najraje bi percutol uvedla nazaj. Kaj menite?

Lp

Pozdravljeni!
Zobata črta in sinusi (kanalčki) so na globini 1-4 cm v zadnjiku, tako da ga s svečko lahko dosežete.
Če vam je percutol težave ublažil, mislim da ni zadržkov, da bi ga uporabljali še dalje.

Lp,

Pozdravljeni!

sedaj si vstavljam doloproct, enkrat zvečer, toda stanje ni boljše..v anusu me peče, takoj ob vstopu v anus pa se pojavi občutek, kot da bi tam nekaj rezalo…zelo neprijeten občutek, ki go sedaj ni bilo. Kaj mislite zakaj tak občutek in s čim si lahko pomagam? Nevem več kaj naj probam ….percutola trenutno ne uporabljam.

lp

Predvsem pomembno je da ob bolečinah in neprijetnih občutkih predel redno mažete in skrbite za redno odvajanje mehkejšega blata.

Mislite mazanje z oljem oz maslenimi svečkami? to sedaj počnem…
Nevem od kje ta občutek “rezanja” pri odvajanju, je to simtom hemeroidov ali se je morda pojavila razpoka?
Sicer pa…kar se same nege tiče…umivala sem se z babylove gelom, toda kolikor berem, to ni priporočljivo. Bom uporabljala samo vodo, čeprav ta predel zadnjika ne bo povsem očistila…prav tako me zanima kako je z umivanjem zadnjika po vsakem iztrebljanju? A je to sploh priporočljivo?

Lp

Tak tip bolečine je bolj značilen za fisuro, zato je pomembno da ne odvajte trdega blata.
Poskusite umivanje brez kakršnihkoli preparatov, samo z vodo. Izogibajte se tudi rabi parfumiranega wc papirja in raznim higienskim robčkom.
Za nego uporabljajte kar vam odgovarja; olivno olje, perkutol…

New Report

Close