Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Lifom – Bezgavka v Trebuh

Lifom – Bezgavka v Trebuh

Pozdravljeni

Stara sem 30. Na kratko bi vam povedala, da pred novim letom nekje novembra nevem točno vendar sem imela neko slabost v trebuh in kar veliko vrtoglavice, ki sem si rekla, da ni nič da bom tako pustila, kot je. Pred 2 tednoma sem imela mocne bolecine v trebuh Desno in zgoraj nad popkom sem mislila da je slepič vendar na urgenci mi povejo, da imam Tumor naredili so mi CT in tam pi povejo da imam nad popkom povečano bezgavko 4cm, ki sicer tudi sami nevejo ali gre za infekcijsko ali lifom. bila sem 5 dni v bolnici.

Potem sem naredila PET-CT. kjer se tam vidi “nekaj sprememb” so me znova povabili na razgovor, kjer mi povejo da  sumijo da gre za LIFOM. Tam mi tudi povejo da je ta lifom “star” nekje 2 meseca pravijo, da ni od lanskeg leta 1 leto star ampak nekje 2 meseca od letos (možno, da je to prišlo od hrbtenice) ki sem LANI poleti mela tezave stem.

Zdaj mi hočejo narediti Biopsjo tega, me zanima sedaj: Kako gre ta biopsija? in kaj se zgodi po tem ko to naredijo? ali skušajo ta LIFOM odstraniti v biopsii ce je tam?.

V primeru kot je to: Ali jaz potrebujem kemoterapijo? (ce je tako zgoda najdana) ali terapijo z antibiotiki?

Zelo sem prestrašena zaradi kemo. vse to zame je novo in nevem kako naj reagiram? kako naj se psihično pripravim do tega? Kako naj povem staršem?? Kako naj sem povem zelo sem utrujena.

Simptome ki jih imam sedaj so: Driska, bolečine v krizu zadaj, bolecina nad popkom, in pomanjaknje energije in zadihana to je vse ne potim se nič.

Torej malo me usmerite in pomagajte

Hvala vam.

Pozdravljeni,

razumem vašo skrb.

Če gre res za limfom, je absolutno nujno opraviti biopsijo in določiti, za katero vrsto limfoma gre. Limfomov je več kot 50 podvrst in le natančna diagoza lahko napove, kakšna obravnava se vam priporoča. Nekatere vrste limfoma potrebujejo zdravljenje takoj, obstaja jih pa še več, kjer lahko dolgo časa stanje le opazujemo.

Kako dolgo je limfom prisoten, ne more vedeti nihče. Nekoliko več časovnega okvirja dobimo, ko se ugotovi, za katero vrsto limfoma gre, saj so nekateri hitro rastoči, drugi pa (zelo) počasi rastoči.

Z biopsijo se bo tudi vedelo ali gre RES za limfom ali je v ozadju kakšen drug proces. Tako da vam svetujem, da počakate do izvida biopsije – vem, da je to zelo stresno in naporno obdobje. Lahko si pa ta čas vzamete kot čas bolj intenzivnega posvečanja sebi, svojemu telesu, svojemu notranjemu svetu, čustvom. Velikokrat je telo le pokazatelj nepredelanih čustev, travm in vzorcev, ki jih nosimo s seboj in nam morda ne služijo več. Umirite tempo življenja, posvetite se tudi zdravi prehrani, gibanju in počitku – poslušajte svoje telo.

Želim vam ugoden razplet dogodkov in vse dobro,

Jana

Svetlika, integrativna onkologija Jana Pahole, dr. med., spec. int. onk. I Mail: [email protected] I Telefon: 030 647 321

Pozdravljeni,

Hvala za odgovor. Nekaj me še zanima, sedaj smo se pogovarjali z zdravnikom da bodo Biopsijo naredili v obliki Gastroskopije kjer tam bodo vzeli vzorec.

Me zanima, sedaj ki je biopsija v obliki Gastro.

Ali mogoče obstajajo boljše moznosti, da ni Limfom? Zato ker to sem ze enkrat naredila Gastroskopijo kjer so tudi vzeli vzorec leta 2015. Samo Helicobakterijo sem imela takrat?

Ali pač še vedno so “višje” moznosti da je Limfom??

Mogoče pa gre za kakšno Infekcijo? in sedaj gledajo drugače na to? prej so hoteli narediti Biopsijo z Iglo ali rez? Nevem vsaj lahko upam ali ne?

Pozdravljeni,

oblika in način biopsije nikoli ne pomenita večja ali manjše možnosti limfoma. Dokler ne bodo izvidi napisani, tako dolgo je škoda časa in razmišljanja. Raje to energijo usmerite, da se umirite pred posegom, da bo gladko in lepo vse teklo.

Dobro opravite in vse dobro vam želim,

Jana

 

Svetlika, integrativna onkologija Jana Pahole, dr. med., spec. int. onk. I Mail: [email protected] I Telefon: 030 647 321

Pozdravljeni,

Me zanima ne glede kakšno situacijo imam, ali je drugače Limfom boleč (na splošno)  oz povzroča bolečine na desni strani močne? Ali je lahko tudi tako ali pa drugače?

Če bi se slučajno moja situacija “spremenila” v drugo smer, in ni Limfom bi bila potem kakšna infekcija?

Ali se moram obrniti na kakšnega Ginekologa glede tega da bi se dalo videti na UZ pri Gin bolje?

Ker v bistvu v moji situaciji niso prepričani v Limfom samo “Sumijo” in še iščejo diagnozo. In samo so povedali da izgleda kot “Limfom”

Po PET-CTju pa niti nič mi niso povedali ali omenili kaj so videli tudi ce so kaj videli ZNOVA samo sumijo,  kaj to zdaj pomeni, da so tam nekaj videli vendar še niso prepričani? glede tega? me zanima kako je to mogoče da še niso prepričani vendar rečejo da imaš Limfom?

Malo več prosim mi povejte glede tega, ker me zanima.

 

Hvala vam

Pozdravljeni,

zanima me, kje vas obravnavajo in če želite, mi lahko pošljete zasebno sporočilo.

Lep dan,

Jana

Svetlika, integrativna onkologija Jana Pahole, dr. med., spec. int. onk. I Mail: [email protected] I Telefon: 030 647 321

New Report

Close