Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Lienalna fleksura kolona

Lienalna fleksura kolona

Spoštovani!

Že dolgo časa imam težave s prebavo. Krči, driske, napenjanje. Opravil sem kolonoskopijo pred dvema mesecoma, ki je bila v mejah normale. Prav tako gastroskopija. No pred tremi tedni sem jemal antibiotik Fromilid in dobil po njemu drisko. Ponavadi imam po antibiotikih drisko. Vendar se je nekaj čudnega zgodilo. Ko sem pojedel prvo tableto sem čez kako uro dobil močne krče, zelo glasno je bilo v trebuhu in čutil sem kako poteka krč v debelem črevesju od desne proti levi, proti izhodu. Med tem me je zgoraj levo tam kjer je ovinek, torej fleksura, zagrabil močan krč, močno je peklo. Ves čas med odvajanjem. Prav prestrašil sem se. No tiste driske so po antibiotiku minile in nadaljujejo se težave z napenjanjem in posameznimi krči, kot prej. Ampak problem je, da vedno, ko imam malo krče, me zdaj tam levo zgoraj zapeče. Recimo prav čutim in slišim kako se črevesje začne krčit in začne tam pečt. To mi ne da miru, ker se bojim, da se je mogoče strgalo kaj, recimo tisto, na kar je črevesje pritrjeno? Ali pa, bojim se, da se je kaj zrahljalo in da bi prišlo do volvulusa? Vsakič ko me pri krčih tam peče, se bojim da se bo zasukalo ali pa kaj strgalo. Kaj na naredim?

Lep pozdrav!

Bolečine v trebuhu so povsem neprimerne za “internetno obravnavo”, saj je pogosto težko tudi v živo. Vseeno se mi zdi, da je precej na vrhu težav vaše brskanje po netu in strahovi, povezani z vašimi e-najdbami, bolečine pa šele na drugem mestu. Od prebavnih težav se ne strga črevo, niti se od česa ne odtrga, ostalo pa ne traja nekaj tednov. Ko prehaja črevesna vsebina preko ovinkov črevesa, lahko tudi zaboli, koliko ima pri tem jemanje antibiotikov ali karkoli drugega, pa po netu ne bo možno oceniti.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close