lichen sclerosus et atrophicus
Pozdravljeni,
zanima me ali je lahko ta bolezen v kaksni povezavi s sladkorno boleznijo? Partnerju je dr. Bartenjev postavil to diagnozo, prejel je dve mazili, pojavila se mu je tanjsa bela linija okrog penisa, kot nek prstan. Pred tem ga je drug dr., kateri je predlagal dr. Bartenjeva vprasal ce ima mogoce sladkorno, ima pa res dedno. Na pregledu ga dr. ni o sladkorni nic vprasal on pa je tudi pozabil omeniti.
Hvala.
P.S. Dobre zivce imate s predhodnikom 🙂
Pozdrav!
Po izgledu gre za kronično vnetje, lahko tudi Lichen, potreben je pregled pri dermatologu.
Da bi bil rak je malo možnosti ali pa nič, kar pa seveda ne morem presoditi na daljavo.
Lp
Hvala za vaš odgovor to ze imam skoraj 2 leti v zadnjem letu pa se mi ni skoraj da nic spremenilo, ze od zacetka me nic ne srbi in ne boli uriniranje pa je povsem normalno. Zaenkrat je zgolj estetski problem. Bil sem ze pri dermatologu in urologu dermatologinja pa je rekla da gre verjetno za lichen. Ker sem po internetu dobil razlicne informacije me je skrbelo da bi slo za raka. Hvala Lp
Če se spremembe ne širijo, če ne povzročajo problemov, potem se svetujejo kreme za nego, kreme, ki so negovalne, če pa se spremembe širijo in če koža poka, potem pa obisk pri dermatologu.
Lp
če vas zanimajo imena, napišite na mail: [email protected]