Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje libido

libido

Že odkar se spomnim imam pomanjkanje želje po spolnosti?
Zakaj je to, in ali mi lahko svetujete kaj naj naredim!
hvala

Čisto brez drugih problemov? Nič utrujenosti, vsaj nerednih menstruacij, kakršnihkoli bolečin… ?
Lep pozdrav,

Alenka

Meni se je to zgodilo pred leti, trajalo kar dve leti in se končalo s padcem v nezavest… razlog: preklomerno delovanje ščitnice. Glede pomanjkanja libida so mi potožile tudi sotrpinke, ki jim ščitnica ne deluje dovolj…

Nekaterim od tistih, ki jim je ščitnica premalo delovala, se libido vrne nekaj časa po terapiji s tiroksinom. Nekaterim ne. Slednjim lahko pomagajo kombinirani preparati z vsaj dvema ščitničničnima hormonoma, ki se jih pri nas ne dobi. Če še ni v redu, je smiselno preveriti še kakšne druge hormone. Običajno pa v primerih hormonskih motenj pomanjkanje libida ni edini problem.
Lep pozdrav,

Alenka

imam probleme z menstruacijo, ko sem jemala tabletke-kontracepcijske je bila menstruacija redna sedaj ko jih ne jem več pa sploh ne dobim menstruacije, ginekologv trdi, da se bo že uredilo.
Kakšne teste bi pa morala opravit glede hormonov, a bi lahko to samoplačniško naredila, ker namreč moj zdravnik pravi, da mora šparati in da me ne more na nobene teste poslati.

Kontrola TSH stane od 1.500 do 2.000 SIT in ti jo lahko naredijo samoplačniško v vsakem laboratoriju – tudi v tvojem zdravstvenem domu.
Lp, Burja

Hvala vsem za pomoč, kaj bi še lahko bil problem, na koga bi se lahko obrnika, če kdo ve?

Najbrž bo še najbolje, če se samoplačniško odpraviš k endokrinologu. Če si iz Ljubljane, malo pobrskaj po forumu, enkrat sem že napisala tudi telefonsko številko za naročanje.
Lep pozdrav,

Alenka

Spoštovani!

Libido žal ni odvisen samo od hormonov, ampak gre za kompleksen proces. Glede na to, da imate neredno mensruacijo je potrebno vsekakor opraviti nekatere preiskave, ki jih delno lahko opravite pri izbranem zdravniku oziroma endokrinologu: hemogram, elektroliti, TSH, PRL, FSH. LH, DHEAS.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljene,

moram priznati, da se je moja želja po spolnosti s pričetkom problemov s ščitnico razblinila v nič. 2002 totalna odstranitev ščitnice – papilarni karcinom s folikularno zasnovo, jemljem eltroksin. Že kar nekaj časa se odločam o tem pogovoriti z mojim onkologom in ginekologinjo, vendar pa sem trenutno v 7 mesecu nosečnosti, pa se mi zdi, da bosta morda oba mislila, da sem malo smotana ( hec ). Resnično nimam želje po spolnosti in bi rada začela z odpravljanjem te ” pomankjlivosti ” kolikor je to v moji moči. Ni prijetno – vsaj ne za partnerja, zakon.

Pozdrav,

Spoštovani!

Kot že rečeno želja po spolnosti ni odvisna le od ravni hormonov, ampak gre za globalen proces. Nosečnost predstavlja še dodatne spremembe, ki lahko vplivajo na željo po spolnosti. Vsekakor pa je pogovor o problemih s spolnostjo zelo koristen in lahko ogromno pripomore k reševanju problema.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close