libido
Nekaterim od tistih, ki jim je ščitnica premalo delovala, se libido vrne nekaj časa po terapiji s tiroksinom. Nekaterim ne. Slednjim lahko pomagajo kombinirani preparati z vsaj dvema ščitničničnima hormonoma, ki se jih pri nas ne dobi. Če še ni v redu, je smiselno preveriti še kakšne druge hormone. Običajno pa v primerih hormonskih motenj pomanjkanje libida ni edini problem.
Lep pozdrav,
Alenka
imam probleme z menstruacijo, ko sem jemala tabletke-kontracepcijske je bila menstruacija redna sedaj ko jih ne jem več pa sploh ne dobim menstruacije, ginekologv trdi, da se bo že uredilo.
Kakšne teste bi pa morala opravit glede hormonov, a bi lahko to samoplačniško naredila, ker namreč moj zdravnik pravi, da mora šparati in da me ne more na nobene teste poslati.
Spoštovani!
Libido žal ni odvisen samo od hormonov, ampak gre za kompleksen proces. Glede na to, da imate neredno mensruacijo je potrebno vsekakor opraviti nekatere preiskave, ki jih delno lahko opravite pri izbranem zdravniku oziroma endokrinologu: hemogram, elektroliti, TSH, PRL, FSH. LH, DHEAS.
Lp
Pozdravljene,
moram priznati, da se je moja želja po spolnosti s pričetkom problemov s ščitnico razblinila v nič. 2002 totalna odstranitev ščitnice – papilarni karcinom s folikularno zasnovo, jemljem eltroksin. Že kar nekaj časa se odločam o tem pogovoriti z mojim onkologom in ginekologinjo, vendar pa sem trenutno v 7 mesecu nosečnosti, pa se mi zdi, da bosta morda oba mislila, da sem malo smotana ( hec ). Resnično nimam želje po spolnosti in bi rada začela z odpravljanjem te ” pomankjlivosti ” kolikor je to v moji moči. Ni prijetno – vsaj ne za partnerja, zakon.
Pozdrav,
Spoštovani!
Kot že rečeno želja po spolnosti ni odvisna le od ravni hormonov, ampak gre za globalen proces. Nosečnost predstavlja še dodatne spremembe, ki lahko vplivajo na željo po spolnosti. Vsekakor pa je pogovor o problemih s spolnostjo zelo koristen in lahko ogromno pripomore k reševanju problema.
Lp