Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ležišče – novo ali rabljeno

ležišče – novo ali rabljeno

Pozdravljeni!

Zanima me vaše mnenje o tem, ali je bolj pametno kupiti novo ležišče za dojenčka ali lahko uporabimo tudi rabljen jogi (debelejši, še v dobrem stanju, nikakor ni mehek)? Gledano seveda z vidika dojenčkovega zdravja oz. nege njegove hrbtenice, morebitnih poznejših alergija na pršico, prah? Nikakor ne želim šparati pri pomembnih stvareh, ki lahko vplivajo na njegov poznejši razvoj, a hkrati se mi zdi, da je pretiravanja z novimi stvarmi sploh dandanes veliko preveč.

Zanima me tudi če je za zibelko primerna navadna pena, dbeline cca 6 cm?

Hvala za odgovor in lp,

Veronika

Pozdravljeni, Veronika,

vzmetnica mora biti zračna, sprejemati mora vlago, ogreti telo, ne sme oddajati neprijetnega vonja in ne sme ustvarjati elektrostatičnega naboja. Takšne zahteve izpolnjujejo posteljni vložki iz naravnih materialov, kot so ovčja volna, bombaž, žima, slama, kokos ali kapok.

Manj priporočljivi so vložki iz penaste mase, kajti ti so neprepustni za zrak in zadržujejo vlago, zato se v njih rade množijo pršice. Penasti posteljni vložki se naelektrijo in iz njih se izločajo strupene snovi.

Pripela vam bom še en članek, ki sicer ne obravnava neposredno rabljenih vzmetnic za otroke:

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close