Lezisca ter ostala oprema za ljudi z bolecinami v hrbtenici
Zdravo,
nisem ravno preprican, da sem temo odprl v pravem forumu, ampak poizkusiti ni greh.
Namrec moja stara mati (87) ima zelo hude bolecine v hrbtenici, katere so posledica zamaknjenih ter posedenih vretenc. Verjetno tudi osteoporoza ter metastaze v kosteh pri doticnih tezavah kaj pripomorejo. Proti bolecinam jemlje sledece: Tramal 100mg 3 na dan ter Durogesic 75mg obliz na 3 dni.
Poleg tega je zadnje case vedno bolj prikovana na posteljo, kar povzroca se dodatne tezave. Pravi, da ne more lezati na hrbtu, zato lezi na boku, kar ji posledicno povzroca bolecine v vratu ter ramenih.
Ker smo ostali druzinski clani popolni laiki kar se doticne problematike tice me zanima sledece. Kam naj se obrnemo za nasvet v zvezi z leziscem ter vzglavnikom, ki bi doticne tezave cim bolj olajsali oz. ali imate se kak drug nasvet, kako se spoprijeti z zgoraj nastetimi tezavami ?
Hvala za za pomoc.
Lp
Mogoče res nisem pravi naslov za vaše vprašanje, saj je vrsta ležišča odvisna od mnogo dejavnikov (starost, teža, posebnosti hrbtenice, oblika krivine itd..).
Razmišljam, morda bi kdo od večjih proizvajalcev bil pripravljen svetovati in vam posoditi za nekaj dni določeno ležišče in vzglavnik, babica bo najbolje vedela, ali se bolje počuti.
Proizvajalec pa bo imel s tem brezplačno raziskavo o ustreznosti ležišč za podobne primere.
Lep pozdrav,
Gospod IzidorM, v zvezi s trpljenjem vaše matere mi prosim pišite na mail :
Bova kakšno rekla, saj ima tudi moja babica ima izkušnje:
Prosim moderatorja, če dovoli ta post in hvala.