Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Lezije na jetrih

Lezije na jetrih

Lep pozdrav. Upam da mi boste vsaj malo pomagali z nasvetom preden grem na ostale preglede.
Stara sem 44 let imam hemokromatozo vendar ni potrebno nikakršnih venopunkcij. prejšni teden sem zbolela za pljučnico,ker so bile bolečine zadaj so mi naredili ultrazvok, kjer so po naključju našli številne lezije v jetrih.Nato sem opravila CT -Izvid je sledeč.Jetra so normalne velikosti in še vedno dokaj gladkih kontur.Neobičajen vzorec obarvanja jeter v arterijski fazi-“shunt”? parenhimska okvara? Diferenciramo tri “večje”hipervaskularne lezije dve spremembi velikosti do 17 mm sta v 7.segmentu ob VCI, ki v kasnejših fazah kažeta nakazani “wash out”, podobna 8 mm velika lezija je tudi v 7. segmentu nekoliko bolj lateralno. V jetrih je lahko še nekaj drobnih formacij.
Mnenje: hipervaskularne lezije v jetrih so po CT kriterijih suspektne za HCC (alfa FP je negativen) Opraviti moram UZ vodeno punkcijo lezij v jetrih.
Naj vam povem da sem vsa iz sebe ali je to ozdravljivo , kako se to zdravi. Prosim za odgovor ker imam gastroenterologa šele čez en mesec HVALA

Spoštovani!

HCC = hepatocelularni karcinom. Brez punkcije gre za sum. Šele, ko bo diagnoza potrjena, se bo splačalo pogovarjati o zdravljenju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."
Objava čaka odobritev

New Report

Close