Lezija ulnarisa
Pozdravljeni, obračam se vam kajti se soočam z skrčenemi prsti na levi roki( od sredinca do mezinca) Že od začetka avgusta mi je dobesedno zaprlo zadnje tri prste leve roke. Opravil sem pregled pri fiziatru kateri mi je podal diagnozo vnetje ulnarnega živca in z tem tudi fizioterapijo ki sem jo opravil do konca in ni bistveno pomagalo pri izravnavi prstov. Opravil sem magnetno resonanco vratne hrbtenice pri katerem je bilo ugotovljeno da imam utesnitev od C3 do C7 in opravil sem EMG ampak niti ena preiskave ni razkrila vzrok skrčenih prstov. Opravil sem pregled pri plastičnem kirurgu kateri mi je podal mnenje da naj opravim pregled pri nevrologu. Nevrološki pregled sem opravil pred kratkim, opravil sem tudi rentgen pljuč ki pa ni pokazal nič kaj bi lahko vplivalo na diagnozo. Zdaj še čakam še en pregled oziroma EMG zgornjega dela vratu ampak mi je vse skupaj že predolgo in mi vpliva na vsakodnevno življenje. Bral sem tudi o duputryevi konrakturi ki pai mi je najbližje moji bolezni. Zato bi vas prosil za mnenje oziroma pomoč pri nadaljnem zdravljenjem.
Lp Dragan
Spoštovani!
Moral bi videti MR posnetke vratne hrbtenice in opraviti klinični pregled, da bi lahko videl, ali je vzrok vašim težavam v vratni hrbtenici. Kot opisujete težave, verjetno niso. Možna jo, da gre za Dupuytrenovo kontrakturo, samo bi moral to ugotoviti plastični kirurg, oni se s tem ukvarjajo. Svetujem zato še to dodatno EMG preiskavo, pregled pri ortopedu in ponovni pregled eventuelno še pri plastičnem kirurgu.
Lep pozdrav!