Lexaurin med dojenjem
Pozdravljeni. Imam 2 mesečnega dojenčka ki je polno dojen. Že v nosečnosti so se mi pojavili znaki depresije in od 17t jemljem antidepresive ki mi jih psihjater po porodu zvišal na 200mg zaradi prisilnih misli. Mesec in pol sem bila super nakar je dojenček zbolel z pljučnico. Z partnerjem imava teźave. Sedaj se mi je stanje tako poslabšalo da moram pogosto vzet tudi lexaurin 6mg pred spanjem. To je moj tretji otrok in ker so med njimi majhne razlike tudi starejša dva zahtevata ogromno pozornosti. Zanima in skrbi me predvsem vpliv lexaurina na mojega dojenčka. Tablet si zelo želim da jih nebi jemala ampak enostavno nemorem…kakšne so lahko posledice.
Prosim brez obsojan.
Pozdravljeni!
Glede na navodila za uporabo Lexaurina (http://www.zdravila.net/navodilo.php?dir=pdf&navodilo=a-004083.pdf), piše sledeče:
Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Med nosečnostjo Lexaurina ne priporočamo, razen v nujnih primerih, vendar se morate pred jemanjem posvetovati s svojim zdravnikom. Zdravilo lahko škodljivo vpliva na plod oziroma otroka, zlasti v prvem in tretjem trimesečju. Bromazepam prehaja v mleko, zato naj matere med zdravljenjem z Lexurinom ne dojijo.
Predlagam, da o tem spregovorite s psihiatrom, ki vam je predpisal zdravila.
Ali imate možnost govoriti s kom o svojih stiskah? Ste kdaj razmišljali o psihoterapiji? Tudi to je način kako si lahko pomagate. Lexaurin je pomirjevalo, vendar vaših stisk in težav žal ne bo razrešil. Če želite, vas vabim, da napišete kaj več tudi tukaj.
S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj