Levo stopalo
Pozdravljeni,
iz hrbtenice da, strdek malo verjetno. Lahko je tudi lokalni vzrok – pritisk na živec neposredno nad področjem čudnega občutka (npr. zaradi položaja med spanjem).
- Naj omenim, da je to zdaj ze tretjic v roku 2 mesecev, ko imam tezave s cudnim obcutkom, vendar tokrat traja ze od torka. Danes je cetrtek. Je to.mozno od hrbtenice?. Skrbi me strdek, ostalo ne. Imam.protruzijo l5 s 1. Rada bi poslala sliko, vendar ne gre. Gre pa se za notranjo stran gleznja, kjer je pregib. Naravnost od palca navzgor
V Google vpišite besedo “dermatomes”, pojdite na slike in poglejte, katera oznaka najbolj ustreza področju spremenjenega občutka. Velika črka L pomeni ledveno korenino, velika črka S pa križnično korenino.
Da, je možno.
Prosim.
Lahko je tudi lokalni vzrok (pritisk na področni kožni živec), strdek pa je res malo verjeten vzrok. Ga pa lahko izključite z določitvijo D-Dimera iz odvzete venske krvi, za kar se lahko dogovorite z izbranim osebnim zdravnikom.
Seveda je mogoče, če je dolgo časa pritiskala na kožni živec, ki oživčuje sedaj mravljinčasto področje.
Pozdravljeni
gleženj sem si zvila v začetku maja,longeto pa sem zaradi diagnoze abrupcija vrška lateralnega maleola dobila šele 22.5 ,ko sem šla na pregled . Mislite ,da obstaja možnost ,da po 7.6.ko grem na pregled ne bom rabila več bergel in lingete ,gipsa ali je stalna praksa naprej gips s peto? Prvič imam probleme s čemerkoli ,tako ,da nimam občutka . Je pa noga zdaj kar normalne barve. Ali na kontrolnem pregledu slikajo nogo?
Hvala za odg.
lp,V.
Pozdravljeni,
na kontrolnem pregledu bodo zelo verjetno ponovno rentgensko slikali gleženj in se nato, glede na ugotovitve pri pregledu posnetkov in kliničnega pregleda gležnja, odločili o nadaljevanju zdravljenja. Zelo verjetno imobilizacija (gips, longeta…) ne bo več potrebna.
Dober dan.
V času otekanja priporočam v mirovanju višji položaj poškodovane okončine od prsnega koša, pogosto razgibavanje gležnja v zmeri dvigovanja in spuščanja stopala do meje bolečine ter izogibanje dolgotrajnemu sedenju in stoji, tudi hoji. Priporočam tudi limfno drenažno masažo, ki jo izvajajo nekateri, za to posebej usposobljeni fizioterapevti.