Najdi forum

Levo koleno MR- otečeno koleno

Prosim za nasvet

Bila sem na MR in izvid slikanja je sledeč.

Fokalno nekoliko heterogen signal hrustanca z mestoma nekoliko neravno površino na obremenilnem  delu medialnega kondila stegnenice in na lateralnem kondilu golenice. Manjše površinske poškodbe hrustanca so tudi na medialni faseti pogačice. Ob medialnem korteksu distalne metafize stegnjenice je dobro omejena sprememba nekoliko heterogenega in povišanega signala premera do 13 mm. Okolna kostnina ima normalen signal. Manjša gangligonska ciista ob posteriornem robu golenice v predelu narastišča zadnje križne vezi.

MNENJE: Blaga fokalna hondromalicija gradus 1-2 na opisanih mestih. Relativno velik izliv glede na majhne poškodbe hrustanca in odsotnost ostalih intaartikularnih struktur – artritis? Kostna sprememba v stegnjenici – enhondrom. Vsekakor nima izgleda agresivne lezije.

Mi lahko razložite izvid? Koleno je še vedno otečeno po dveh mesecih in boleče pod golenico izključno pri hoji. Pekoča bolečina. Kaj bi se lahko naredilo, da bi se lahko omililo napredovanje obrabe kolena. Naročena sem na fizioterapijo, ampak čez 3 mesece. Obupana.

Lp,Suzana

Pozdravljeni!

Ste imeli poškodbo? Izvid MR navaja predvsem izliv, ki pa je posledica in ne sam po sebi vzrok težav. Druge pomembne patologije ne vidim navedene.

V kolikor je bila poškodba, mislim da potrebujete pregled, da se ta klinično opredeli.

V kolikor ne gre za poškodbo, bi morda res razmišljali v smeri artritisa in poizkusili s protivnetnimi zdravili.

Lp, K A Pilih

Objava čaka odobritev

New Report

Close