Levkopenija po virozi
Spoštovana,
Rada prebiram vaše odgovore, vse pohvale vašemu trudu in delu.
Tudi jaz se obračam na vas s prošnjo po mnenju
Moja 8.let stara hčerka je prebolela virozo oz. morda celo gripo (nimamo še izvida od brisa žrela).
Visoko vročino ad 39+, z glavobolom, polnim nosom je imela 4 dni, nato dva do tri dni 37-38. Tretji dan bolezni smo odšli k zdravnici, ker sem se bala da ni kakšna angina, saj jih je kot mala kar nekaj prebolela (zadnja ti leta je sicer precej zdrava), kri je pokazala zelo znižano število levkocitov 2,3….kontrolni pregled smo imeli čez 4 dni (en da po končani vročini) in jih je bilo le 2,5…zato nas je zdravnica napotil v bolnico….
Tam smo bili le en dan, še isti dan s nam ponovno vzeli kri, povedali so nam da je baje levkopenija posledica viroze in da so ostali krvi izvidi v redu, da so tudi razmerja OK. Kontrolo imamo čez en teden….
Šele po vrnitvi iz bolnice sem razumela da tak nizek levkocitov lahko pomeni kašno hujšo bolezen kot levkemijo. Zelo sem prestrašena.
Naj povem da ima tudi mlajša hčerka že peti dan vročino nad 38+, tudi moža nekaj lovi, edino jaz se še držim (najbrž od strahu).
Prosim vas za še vaše mnenje.
IZVDI
SR 41 CRP 0,6
L 2,4 – E 4,56 – HB 136 – HT 0.39 – MCV 85 -MCH 30 – MCHC 350-TR 220
DKS: neu 26.00 – limfo 62.00 – mono 7.59 – eo 4.39 – bzo 0.00 %
KS 4,6 – kalij 4.77 – natrij 142 -klorid 100- kalcij 2.63 -urea 3.6 -kreatin 47
bris žrela na gripo: odvzet, izvida še ni
Hvala za vas čas že vnaprej…
lps
Tako nizki levkociti (skupaj z ostalimi opisanimi znaki) so značilni za gripo.
Pri levkemiji bi bila levkopenija začetni znak, kmalu pa sledi povišanje preko 40 in ostali znaki. Glede na epidemiološko sliko zadnjega tedna, ko so bile čakalnice prepolne otrok z gripo, je to najverjetnejša diagnoza.
Govorimo o levkocitih. levkopeniji (znižano št. levkocitov) in levkocitozi (zvišani št. levkocitov).