Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Levkociti v urinu

Levkociti v urinu

pozdravljeni

sem v 21 tednu nosečnosti. Pred nekaj dnevi sem imela pregled in ginekolog je ugotovil povišano vrednost levkocitov v urinu (mislim da je rekel 70). Vprašal me je, če dovolj pijem in če me kaj peče med uriniranjen. Popijem veliko tekočine in tudi peče me nič. Predpisal mi ni nobenih zdravil.
Ali lahko preveč levkocitov kaj škoduje plodu? Ali lahko preventivno pijem čaj za sečila in več tekočine?

Hvala za informacije. Lep dan.
Andreja

Spoštovani!

Ursi čaj se načeloma v nosečnosti odsvetuje, vendar so mnenja tudi različna (glejte forum Ginekologija). Sploh menim, da vaše vprašanje bolj spada na forum Ginekologija in porodništvo.
Kolikor pa se spomnim (to je stvar ginekologov), problem niso levkociti, temveč bakterije. Načeloma se bakteriurija v nosečnosti, tudi če ni nobenih simptomov, zdravi z antibiotikom. Izvid 70 L v urinu (če gre za analizo sedimenta urina) vsekakor ni normalen, ni pa jasno, ali je šlo za analizo sedimenta z mikroskopom ali pa zgolj za izvid avtomatskega analizatorja, ki je nezanesljiv. Pri analizi urina je pomembno, da se odvzame res “srednji” curek, da se ne izpira sramnih ustnic pri uriniranju v lonček – skratka da gre res za levkocite in bakterije in ne za epitelne celice. Vsekakor je smiselno, da se preiskava ponovi.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

pozdravljeni
imam en velik problem,stara sem19 let in imam probleme z mehurjem,2 leti nazaj sem imela tudi vnetje tako da sem se zdravila z antibiotiki,do zdaj pa sem večkrat imela probleme z trebuhom,ker me že 3 dni boli trebuh,mi je slabo,in nisem sposobna iti v šolo sem šla danes na pregled,kjer sem tudi oddala urin ki pa ni pokazal večjih sprememb,razen povečanega števila levkocitev(70) in proteinev(0.3),kaj to pomeni.
hvala in lep dan še naprej

Spoštovani!

Sami levkociti v urinu, če ni bakterij, lahko pomenijo tudi kakšno “žensko” obolenje ali kakšno spolno prenosljivo bolezen. Če pa so zraven tudi bakterije, je najpogosteje pri ženskah vaše starosti vnetje mehurja. Ampak kaj konkretno je v vašem primeru in kaj za vas to pomeni, ni stvar interneta – medicina ne deluje prek interneta. Še posebej, če v urinu ni bakterij, je lahko marsikaj – npr. vnetje jajčnika, vnet slepič… Skratka – ravnajte po navodilih vašega zdravnika in če se stanje ne izboljšuje, ponovno pojdite k zdravniku, če se stanje poslabša (hujša bolečina, bruhanje, vročina…), pa ne čakajte in pojdite k dežurnemu.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close