Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? levkociti v urinu

levkociti v urinu

Pozdravljeni!

Ali mi kdo zna odgovorit: zakaj nastane preveč levkocitov v urinu? Je to mogoče poledica “rota” virusa ali jemanja zdravil proti bolečinam(naklofena), ali kaj ?????
1994 sem bila op. za CA jajčnikov. Ne čutim pa nobenih bolečin okrog mehurja ali ledvic.

Zahvaljujem se vam za vso pomoč!

jera

Običajno so levkociti v urinu znak za vnetje mehurja ali celo ledvic.

Povecano stevilo leukocitov v urinu t. i. Leukozyturija je podana pri:
– vnetju mehurja (Zystitis)
– pri motnjah v ledvicah in Pyelonephritis
– pri Urethritis

– in pri moskih tudi pri Prostatitisu
– bolj redko pri Epididymitisu

Zal ne znam prevedit, bom pa vesela, ce bo kdo vstavil slov. izraze.
V glavnem se gre za infekcije na teh podrocjih: ledvic, na poti med ledvicami in mehrujem, na mehurju, na poti med mehurjem in noznico.
LP

Jera, levkociti so lahko znak vnetja (npr.mehur), pogosto so prisotni ob npr, ovulaciji ali pa nekaj dni po koncu menstruacije.
Kaj pa pravi zdravnik?
lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Pozdravljeni,
mož je imel tumor mehurja, prizadeti del mehurja je bil odstranjen, nato je bil zdravljen z BCG teprapijami. itd. da ne bom predolga ta teden je dal vodo na pregled v laboratorij, ker tarna da ga odspodaj vse boli.
Na izvidu sem prebrala: v vzorcu 3-4 levkociti, posamezne bakterije in sluz.
Ko je mož nesel izvid zdravniku, je rekel da je izvid super.
Meni pa vseeno ne da miru, po mojem v urinu ne bi smelo biti levkocitov, niti bakterij (čeprav jih je malo), sedaj sva v dilemi. Ali mi lahko kdo razloži kako je s tem?
Hvala in prav lepo pozdravljam vse in želim vse dobro, Mila

Lepo pozdravljeni!

Najprej hvala za vsem trem za odgovore. Zdravnica mi je dala Primotren tablete in poslala me je še na ultra zvok, katerega bom opravila naslednji teden. Ko bom to opravila, se oglasim.

Lep pozdrav!

jera

Mila,

podobno “stanje urina” kot tvoj mož, sem imela tudi jaz. Bilo je tako, da sem stalno hodila na wcin vse me je bolelo. in ker je bil sinko ravno na terapiji (zaradi vročine), ni bilo šans, da grem k svojemu zdravniku. Svoj problem sem zaupala, kar otrok. zdravniku. izvidi so pokazali, da imam v urinu 5 levkocitov in še neke bakterije. vnetje tako so mi razložili bi pomenilo več lekocitov. Med. sestra pa mi je svetovala, da naj spijem čim več tekočine /vsaj 5 l/. V bolnici smo bili še 2 dni. Vsak dan dan sem se “nacejala” z vodo in ko sem šla k svojemu zdravniku, v urinu ni bilo več lekocitov. Tudi moj zdravnik je rekel, da je pomembno število levkcitov in da 5 ni “nobena cifra”.
To je moja izkušnja. Lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Spoštovana Petra,
najlepša hvala za odgovor in prav lepo pozdravljeni.

A tri so bile:))))))

Vrba,
ne vem mogoče se vam je zdelo moje vprašanje celo smešno, vendar po vsem kar smo že dali skoz, boste verjela ali ne, mi ne gre na smeh niti malo in me resnično skrbi, zato sem tudi vprašala.
Želim vam vse lepo, Mila

Mila:)
Niste razumela moje sale, ni bila namenjena Vam.
G. Jera je napisala: “Najprej hvala za vsem trem za odgovore.”

Je bil samo nesporazum in povsem slucajno, da se je slo za podobno stevilo…. Seveda Vas razumem.
Lep pozdrav in velik sonca, da bo stopil se ta zadnji sneg.

Pozdravljeni!
Dobila sem izvide od analize urina
U-Levkociti 1
U-Kri 1
U-pH 6

5-7 LEVKO, 20-25 ERI, BAKTERIJE
Stara sem 48. Zadnjo menstruacijo sem imela februarja letos.Spijem veliko tekočine( najmanj 2 l).Ali mi lahko kdo obrazloži ,zakaj se gre?
lp

Verjetno gre za bakterijsko vnetje sečnika oziroma spodnjega dela sečil.

Mogoče bi bilo pametno vprašanje postaviti na forumu Družinska medicina, kjer odgovarja zdravnik.

Lp

Hello everyone,

I need help for the result of my laboratory result. Leokucytes in my urine is 10-20 and it says high…the normal is 0.5 . What is this means 10-20 Leokucytes?

Thank you,

J

 

Pozdravljeni,

povišano število levkocitov v urinu je lahko posledica okužbe sečil ali drugih ledvičnih bolezni. Imate občutek pogostega siljenja na vodo, pekoče in boleče uriniranje, bolečine v ledjih ali v spodnjem delu trebuha, vročino ali kaj drugega?

Vse dobro vam želim,

Hello, the results may show the infection of urinary tract or other kidney disease. Besides the results, do you have any other symptoms like frequent urination, which is painful or burning, lumbar pain or pain in the lower belly, fever or anything else?

Wishing you all the best,

Jana

Svetlika, integrativna onkologija Jana Pahole, dr. med., spec. int. onk. I Mail: [email protected] I Telefon: 030 647 321

New Report

Close