Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija levkociti

levkociti

Nujno prosim za pomoč. Kako se lahko zviša količina levkocitov v krvi pri bolniku z linfnim rakom. Zdravnik je bolniku prepovedal uživanje neprekuhane hrane. Hvala.

Draga tinja , iz lastnih izkušenj in spremljano s strani moje onkologinje.Dobrer bioenergetik npr po Domančiču, meni je fantastično držal kri gor.Floradix, dobiš v dm marktu imajo tudi posvetovalnico , v kateri dela moja prijateljica dr. Stošoč , najdeš na teh straneh in se tudi lahko naročiš.Active Colostrum + ima polno protiteles, rastnih faktorjev.Endovital v lekarni mm, biološka rdeča pesa in še bi se našlp, če te zanima sama sem razvila cel sistem [email protected]

Tinja,

jaz sem si po predpisu onkologinje 5 dni po vaki kemoterapiji injecirala zdravilo Neupogen, ki je namenjen podpori levkocitom. Ko sem pogledala sestavo, sem videla, da je to zdravilo koncentrat živalskih beljakovin. Glede na to sem potem pazila, da sem ves čas uživala dovolj živalskih beljakovin dnevno. Nekateri sicer zagovarjajo, da je treba rakavemu bolniku ukiniti meso, ampak sama se s tem ne strinjam. Da sem imela ves čas med terapijami dobro kri, sem jedla raznoliko hrano, vsak dan meso (sicer ga ne jem vsak dan), pa skuto, jajca, …. Skratka pazila sem, da je bil jedilnik bogat in sestavljenj iz močne hrane, veliko zelenjave, sadja….

Med terapijami nisem uživala nobenih vitaminov (po navodilu onkologinje) ali drugih prehranskih dodatkov. Med prvima dvema terpaijama sem sicer res pila Endovital (3 žlive na dan), vendar sem potem med naslednjimi terapijami, ko sem ga ukinila, videla, da tudi takrat, ko sem ga pila, očitno ni dajal nobenih rezultatov, saj so bile vrednosti levkocitov enake med ciklusi takrat, ko sem ga pila in takrat, ko ga nisem več.

Torej… moj nasvet: najprej vprašajte onkologa, kaj svetuje on. Vprašajte tudi sestro na OI, ki se ukvarja s prehrano bolnikov.
Jaz pa svetujem močno hrano, ki naj vsebuje meso in mesne proizvode, sadje, zelenjavo….. Če mora biti vse prekuhano, potem je treba poiskati tisto zelenjavo in sadje, ki v sebi še kaj obdrži kljub kuhanju. Če pa bolnik nima apetita, obstajajo napitki in hrana Prosure ali Ensure, ki se dobijo v lekarni.

Vsekakor pa je najbolje najprej vprašati onkologa ali pa bolnikovega splošnega zdravnika. Lahko pa vprašaš tudi na forumu “Družinski zdravnik”, kjer ti bo dr. Kersnik zagotovo tudi pravilno svetoval.

Upam, da sem kaj pomagala. Jaz v glavnem prisegam na – kot podporo levkocitom – meso, mlečne prizvode, jajca…

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

jaz imam z mesom slabe izkušnje, to je bilo prvo kar se ukinila. precej boljšo kri in tudi več hemoglina sem imela ko sem uvedla breusove sokove v prehrano, predvsem mislim da mi je koristil korenčkov sok. pa tudi kozje beljkovine so zelo OK, kefir, mladi sir, jogur -dobiš na trgu.Dobro denejo tudi nežveplane suhe marelice in rozine.Živalske beljakovine tvorijo daleč največ toskičnh odpadkov (najboljša beljakovina je jajce kjer se 48 % porabi za gradnjo celice, 52 % pa je toskičnih odadkov — to je super hrana za rakave celice)

Takrat ko sem se zdravila še nisem vedela za MAP , do danes pa sem videla že precej primerkov ko so si zelo na hitro pomagali z belajkovinski tabletami tipa MAP, Sedaj se jih na srečo da dobiti tudi v Ljubljani (Kalček),. sicer pa jih je možno dobiti tudi iz Švedske. Boljše zadeve , klinično preizkušene, ki jih priporoča mnogo zdravnikov še nisem videla. Jaz vsak dan vzamem po 8 beljakovinskih tablet , ostale beljakovine pa dobim iz rastlinskih virov. Zelo kmalu se mi je popravila koža (ki je že kazala znake staranja-posledica keme)) in sploh mišična muskulatura . V bistvu pa je fajn ker ne obremenjujem s tem svoje presnove (ki je itak problemtaična pri rakavih bolnikih , tukaj se itak vse začne) in tudi posebno moč mi dajo.

tole je za ilustracijo iz nekega člnaka, ki je sicer objavljen na spletni strani http://www.goh.si

Beljakovine so za naš organizem zelo pomembne, žal pa so težko prebavljive, pri njihovi presnovi pa se tvori zelo veliko toksičnih odpadkov: po odkritju dr. Lucà- Morettija se kar 52% do 84% esencialnih aminokislin (temeljnih sestavin beljakovin), ki jih užijemo z običajno hrano, ne izkoristi, pač pa pretvori v dušične razkrojke. To zelo obremenjuje izločala, kar je problem zlasti pri ostarelih, šibkih ljudeh in bolnih, ki beljakovine zelo potrebujejo, a jih ne morejo dobro presnoviti.
Prehrambena znanost in medicina do sedaj nista znali učinkovito preseči tega problema. Rešitev je odkril dr. Lucà-Moretti s sodelavci mednarodnega inštituta za raziskovanje prehrane INRC (ZDA) . Ko je ugotovil, katera je idealna sestava esencialnih aminokislin, je praktično sestavil vseh 8 esencialnih aminokislin v to idelno razmerje MAP™ (Master Amino Acid Pattern) in ga tudi patentiral. Dobil je živilo, ki ima izkoristek 99% (merjeno v NNU- Net Nitrogen Utilisation) in s tem rešil oba temeljna problema presnove beljakovin: živilo ne obremenjuje prebavnih organov, saj se absorbira skozi tanko črevo že v 23 minutah. Na celični ravni pa sprošča zanemarljivo malo dušičnih katabolitov (le 1%) . Ker so izločala (pa tudi prebavila) z MAP zelo razbremenjena, telo z njim mnogo laže in hitreje gradi nove celice, encime, hormone… Ta povsem naravna hrana (gre namreč za rastlinski izvleček esencialnih aminokislin) pa zaradi omenjenih lastnosti ugodno vpliva tudi na učinkovitejši potek zdravljenja.

Maja 1999 so zdravniki, združeni v organizaciji za naravno prehrano S.E.N.B., posvetili svoj evropski kongres revolucionarnemu odkritju na področju presnove beljakovin – MAP. Do danes je izšlo kar 26 znanstvenih člankov s področja medicine o uporabi MAP. Da bi približali to tematiko slovenskemu bralcu, smo se odločili, da v tem prispevku predstavimo nekaj povzetkov iz njih o uporabi MAP pri zdravljenju raznih bolezni.
Najdaljše izkušnje uporabe MAP imajo seveda v inštitutu INRC na Floridi, ki ga vodi dr. Lucà-Moretti. V lekarnah so ga začeli najprej prodajati v Italiji (1993), kjer je po (podatkih dr. Lucà-Morettija) trenutno evidentiranih že več kot 7000 zdravnikov, ki ga priporočajo. Živilo je povsem varno tudi v velikih odmerkih. Po poročilih dr. G.F.Hermanna in dr. M. Lucà-Morettija, doslej niso našli primerov prehranske netoleranostnosti na MAP, pa tudi ne negativnih stranskih pojavov njegovega uživanja.

sicer je navedenih precej bolezni (tudi na spletni strani kjer so bile klinične raziskvae – dr. Moretti je zdravnik “!!!), ampka tole kar se tiče slabokrvnosti
zdravljenje slabokrvnosti zaradi pomanjkanja železa
Slabokrvnost ne nastane samo zaradi pomanjkanja železa, pač pa tudi zaradi pomanjkanja beljakovin, saj je hemoglobin, ki »nosi« železo, beljakovina. Študije kažejo, da se tovrstna anemija z MAP hitreje popravi kot pri konvencionalni terapiji.
V Španiji dr. C. Montilla opravila poskus na 12 slabokrvnih pacientih, pri katerih so ugotovili pomanjkanje železa v krvi. Skupina, ki se je zdravila konvencionalno (dodajanje prehrani železa, vitaminov in mineralov) je zaznala 46% ozdravitev, medtem ko so v skupini pacientov, ki so jim konvencionalno terapijo dopolnili z 10 g MAP dnevno (10 tablet), ozdraveli prav vsi. Pri pacientih te skupine so ugotovili tudi bistveno povečanje hemoglobina in hemokrita.

Renata, ti si živ leksikon. 🙂

Ful si faca! Aja, Daniela (moja sodelavka) se je obvezala, da bo organizirala najin skupni obisk pri tebi. 🙂 Hehe, toliko, da veš. :)) Da me malo podučiš o teh zadevah.

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Ni problema, se veselim, samo pokliči prej 041 953 962

sam raje vidim po 20 oktobru , do takrat mam vsak dan prezentacije – se ukvarjam še z eno zadevo tud v zvezi z zdravjem (zelišča !!, si pa ziher že slišala za to saj je staro 70 let)Mal me hecajo domačini, da sem zdej novi Ašič.

Fajn bi bilo da bi bilo lepo vreme, vas “nafutram” z živo hrano in gremo na eno luštno in energijsko točko (skozi gozd , ene 20 minutk)-Gradišče oz. Lavričeva koča, in potem še mal na kratko v meditativni park ki ga imajo v samostanu. To tukaj je res raj . Moraš videt, sej potem boš blizu pa boš lahko vandrala po teh krajih.

Pa ja nisi že v službi ? Kaj pa delaš drugače ?

Ne, ne, delat grem s 1.1.2006. Samo imam pa stike z mojimi sodelavci, ki so me in me še vedno maksimalno spodbujajo, na kar sem res ponosna. 🙂

Ok, po 20.! Ni blema! 🙂

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

to je lepo da imaš stike, tud jaz imam še danes z nekaterimi (pa tudi s tistimi iz prejšne službe ki sem jo menjala že pred 13 leti), so pa potem drugi interesi pa vse skupaj malo zvodeni, ampak če si odprt se prijateljev ne manjka. Fajn je da si sam sebi najboljši prijatelj, da se kdaj bo rami potrepljaš in si poveš da si OK. Pa da se naučiš izaraziti hvaležnosti … tudi za slabe izkušnje, ker z njimi rasteš.

Točno tako! Tega sem se že naučila. In moram rečt, da sem se začela skupaj s to izkušnjo bolezni zelo ceniti.

Aja, saj vem, katera zelišča imaš čez. 🙂 Mi je Danielca povedala. 🙂 Fajn, ja.

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Pa kera Danielca je to ? A me pozna ? dej nehi me matrat pa povej

tale zelišča pa jaz uporabljam -“beri” sem obsedena z njimi že 6 let odkar jih poznam, in ne moreš verjet kake vplive na imunski sistem lahko dosežeš (če znaš pravilno uporabljat seveda) , sicer pa se jaz sedaj razvajam 24/7 sej veš kaj to pomeni ne (24 hours in 7 days) v vseh ozirih

hotla sem rečt 24 hours each day in a week

lahko noč

Danielca… hja, ne bi priimek, no. 🙂 Iz tvojega konca pa tudi z zelišči “dila”. 🙂 Kej bl jasn? :))

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

aha, zdej mi je jasn… ti kar Danielco posluši kar se nasvetov tiče, ona je sicer šele začela ampak ti sigurno lahko da koristne nasvete tudi z imunskim sistem, jaz sem si s kopelmi (3 krat tednesko) vzpostavila porušeno mineralno ravnovesje, od takrat naprej me ni več prepričevat v moč zelišč

Kako pa si ugotovila, da imaš porušeno min. ravnovesje? Zdej bom pa ferbčna. Ker te žavbice in kopeli so zame bolj kot to, da verjemem v njihovo delovanje, wellness program, v katerem neizmerno uživam. Uživam v nežnih vonjavah, parfumčkih, kremcah, losionih, dišečih svečkah…. mmmmmmm, kok fajn.

Mi je dala pa Danielca enkrat (evo, takrat sem mela že limfom in sem zaradi njega kašljala) eno žavbico od Justa in sem se po pljučkih mazala in mi je blagodejno delovalo. Dejansko. Lajšalo mi je kašelj. Čak…kuko se je že imenovala? No, v glavnem… men je tko dišala, da sem kr uživala, ko sem se vohala.

Da me ne bi zdej z Danielo na knt spravle z žavbami, hahahha.

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Nižja vrednost lekocitov pomeni večjo občutljivost za vse okužbe. Telo samo sicer “popravi” krvne vrednosti v 3 do 4 tednih, vendar pa po intenzivni terapiji vrednosti spet “pokvarijo” v 7 do 14 dnevih.
Pri našem otroku smo pri nižjih levkocitih:
– omejili obiske (naj se sliši kruto – prehlajeni niso imeli vstopa),
– dosledno umivanje rok vseh, ki so prihajali na obiske
– se veliko sprehajali na svežem zraku
– uživali prekuhano sadje in zelenjavo (kar je bilo včasih zelo težko, ker je naš sinko velik ljubitelj surovega paradižnika in zelenjave), izogibali smo se tudi suhega sadja
– pazili pri peki mesa (da je bil zrezek res zapečen)
– hrano kupovali sproti – da ni nič “ležalo” odprto npr. konzerva, narezana salama
– izogibali smo se probiotičnim napitkom in medu
– pili bistveno več tekočine (predvsem navadne vode ali čajev)
– bolj skrbeli za utsno higijeno – če sem imela občutek, da ima dlesni bolj rdeče, smo ščetkanje opustili in si zobe splakovali z radensko ali žajblovim čajem.
Celo terapijo je sinko užival sirup rdeče pese, pikovit in občasno še b kompleks.
Vem, da pri nekaterih (še posebej če se vrednosti levkocitov ne popravijo, zdravniki predpišejo inekcije, ki pospešijo rast le-teh.
Nekateri staršem so onkologi svetovali tudi, da v tem času otrokom ne strižejo nohtov.
Mogoče vam bodo naše izkušnje pri otroku kaj koristile.
Lep pozdrav, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

JA dejansko vse kar si napisala petra, to vse smo delali tudi pri meni v casu “nevtropenije”(padec levkocitov), vkljucno z omejitvijo obiskov, takrat sem bila se najbolj zalostna in to je bilo najhuje,..pa se pozimi, ko so razsajale vse tiste gripe in podobno, sem bila obsojena n ato, da sem bolj doma,…

Jaz sem levkocite zviseval z suhimi hruskami namocenimi v refosk in mocno hrano in sokom rdece pese, korencka zelene in crne redkve. Ampak osebno mislim, da je treba samo dati cas kostnemu mozgu, da si opomore in zacne normalno delati levkocite

New Report

Close