levkemija -> slabe ledvice
Zanima me ali je kakšna povezanost med levkemijo in bolezni ledvic – ledvično odpovedjo.
Namreč, prebrala sem v družinskem arhivu v dnevnem uradnem časopisu, da so mojemu dedku leta 1963 povedali v bolnišnicah, da ima levkemijo in da se ne da nič narediti. Potem je preselil v eno vasico iz mesta v naravo in sta z babico iskala rešilne bilke iz celega sveta, vse kar je raslo na dvorišču divjega in “zdravilnega”, sta imela. Notri so seveda tudi vse čudotvorne rožice, ki jih danes svetujejo. Do tega so prišli, ker so spoznali travarja, ki jim je povedal, da ne gre za levkemijo ampak bolezen ledvic in da jih je treba probat rešit. Dedka nekaj časa niso v bolnišnicah jemali resno, saj so že povedali da mu ne morejo pomagat. Grejo oni od tega travarja, najbrž navadnega kmeta, nazaj v bolnišnico, eno, drugo, tretjo in te končno naredijo preiskave in mu povejo da je res, ledvice so za zamenjat. Brat mu da ledvico, to so bili začetki prve dve tri operacije v Jugi. Živel je še nekaj časa z to operacijo in kri je takrat bila ok, kao leukemije ni bilo. Kaj zdej, kako je to možno? To sem našla v dnevnem uradnem časopisu glede mojega dedka. Babico so lovili novinarji po cesti in zasledovali ko je šla ven iz stanovanja, da jo je mama morala skrivati.
Ali torej ima levkemija kakšno zvezo z slabimi ledvicami ali je to bila slučajna pomota, oz. kako je to sploh možno? Je kdo medicinske stroke, ki to razume? sprašujem ker sem kot majhna bila veliko v bolnišnici zaradi ledvic.
Pozdravljena,
kaj se je takrat dejansko dogajalo z zdravjem vasega dedka, je tezko oceniti. Danes bi bile – glede na napredek medicine – verjwtno stvari jasne. Vsekakor je levkemika bolezen krvi, ki pa lahko posledicno povzroci najrazlicnejse tezave.
Pozdrav,