Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk leva dojka

leva dojka

Spoštovani,

že nekaj časa opažam, da se mi spodnji del leve joške razlikuje od desne po tem, da je bolj nabreku in lahko natipam, česar na desni ni. Zadnje cajte me to tudi boli, ko tipam, nahaja se pa točno pod dojko, mislim, da sem celo nekaj natipala, ampak ne vem, a je to v redu, da je ta razlika ali ne? Rodila še nisem, imam zelo majhne joške in stara sem 23 let.

Žal vam brez kliničnega pregleda in ustreznih preiskav težko svetujem, kaj naj bi bil vzrok vaših težav.

Naj omenim, da ima zelo malo žensk dojki enako veliki. Ponavadi je leva večja kot desna. Velikost se lahko spreminja tudi v vaših letih. Ali se je določen del dojke spremenil pa žal preko interneta ne bova odkrile.
Vi se poznate najbolje in v primeru, če imate občutek, da je prišlo do kakšne spremembe vam priporočam, da se obrnete na svojega osebnega zdravnika ali ginekologa oz. lahko se oglasite tudi na pregledu dojk z metodo BreastScan, ki je primerna tudi v vaših letih.
Več o sami metodi BreastScan in tudi drugih metodah ter še veliko dodatnih informacij si lahko ogledate na spletni strani: http://www.mo-gy.si ali na našem forumu pod starejšimi vprašanji.

V primeru dodatnih pojasnil sem vam seveda na razpolago.

V upanju na najboljše vas pozdravljam,

New Report

Close