Najdi forum

Malo bolj spodbudna tema.
Bliža se čas dopustov. Kako ga boste preživeli? Kam boste odpotovali?
Kaj običajno na dopustu počnete? Kje ste se imeli najlepše?

To je ta prava tema, ja!Malo se je treba spomnit na kaj lepega,pa je dan takoj lepši. Dopust ima v mojem slovarju še eno ime -Dalmacija. Sicer vse kaže, da se bom tudi letos obrisala pod nosom (nisem dobro finančno planirala) in bo treba spet improvizirat…Ampak dopust je vseeno super ! Najlepši rosno mladostni dopust sem preživela s prijatelji na Korčuli, najlepši romantični dopust na Ohridu in najlepši družinski na Krku. Vsak ima svoj čar in svoje spomine.

Jaz grem konec avgusta za 14 dni na Korčulo.Najrajši imam aktiven dopust, saj mi poležavanje na plaži ne paše.Mora biti kakšna animacija zraven, pa izleti, pa podobne zadeve. Definitivno je bil moj najlepši dopust enomesečno potovanje na Nordkap.

LP,Kaja

Baška na otoku Krku. Vino, ribe, kitara… lp Andi

V Baški smo tudi mi uživali: Pa na otoku Rabu – Suha punta. Letos gremo v Podstrano pri Splitu (8 km naprej). Je kdo že letoval tam?

če kdo pozna kraj na morju,kjerkoli na jadranu,kjer ni veliko ljudi (kakšna ribiška vasica),kjer je mir,imajo vsaki dan sveže ribe,školjke,rake……kjer bi lahko šel tudi z ribiči na nočni lov…….prosim,naj mi pove…..hvala vam !!!

Ž
Jaz sem bil s prijatelji pozimi januarja na ribolovu po srednjam Jadranu in sem tam našel kar nekaj takih vasic, kot jih opisujete. In od vseh je najbolj mir, najlepši kraj in sploh naj na otoku Iloviku. Vasica je pa tam itak samo ena. Najbližje je iz Lošinja.
P

Lepa hvala za informacijo….priznam,da še nisem slišal za ta otok…lahko poveš malo več podatkov,kako je kaj s prenočišči,prehrana itd….
prosim tudi ostale,će izdajo kakšno svojo “vasico”…..

Zame je še vedno najlepše na Rabu, v Banjolu. Dopust pa najraje preživim v vodoravnem položaju, razen večerne ure morajo biti pa veseljaške.

Ž
To je otoček južno od Lošinja in severno od Silbe. Med njim in celino je otok Pag. Premer otočka je le par km, na njem je kot rečeno le ena vas. Je pa okoli še par res malih otokov ( Vele Orjule, Male Orjule ), zato je tam res precej rib. Prenočišč je v vasi malo, so pa. Poleg tega imajo tri gostilne s hrano in pijačo, pošto, pekarno in cerkev ( prenovljeno ). Lahko greste z ribiči podnevi in ponoči, nakup rib ni nobena težava, ljudje so prijazni, turistov je za vzorec, po čolnih pa sem videl, da so ga Slovenci že našli. Če želite še kakšno informacijo, pišite.
P.S.
Bil sem tudi na otokih Silba, Molat, Ist, Premuda, Vir, Unije,Susak, Krk, Rab, Pag, Ugljan, Pašman in Vis, ampak Ilovik je najbolj nepotvorjen in prvobiten.
P

Gabriel,res lepa hvala za informacije……kdaj pa si bil nazadnje tam,morda je sedaj že bolj “turistično” vse skupaj….ali moram res najprej na Lošin in potem od tam na Ilovik,ali je možno tudi direktno iz celine,oz.koliko časa traja vožnja iz celine do Ilovika….če pa imaš kakšen naslov,ali telefon,ali pa celo mail (tam na otoku mislim),bi bilo pa sploh super….hvala ti

Ž
Na Iloviku sem bil, kot rečeno januarja, torej pred par meseci in je gotovo vse tako, kot je bilo takrat. Telefona ali maila pa žal nimam, ker smo mi bili z ribiško barko in smo pač pluli po celem arhipelagu. Poskusi pobrskati malo po turističnih ( hrvaških ) agencijah, nekje bi moralo kaj biti.
Razdalja iz Lošinja je čisto majhna, mogoče četrt ure z barko ( mi smo proti kar močni burji rabili pol ure ), s Paga pa je okoli pol ure. Vem, da poleti vozijo vsak dan, mogoče tudi dvakrat. Vozi pa ladja tudi iz Reke, saj spada tudi otok pod RI.
Če greš z otoka Lošinja, potem se zapelji do mesta Veli Lošinj, ker je precej bližje kot iz Malega Lošinja.
P

http://www.tz-malilosinj.hr/ilovik.html

(popelje vas na eno telefonsko številko)

http://ineco.posluh.hr/pgz/losinj/earhipel.htm
http://www.ofm.hr/samostan/svi_samostani/svpetar.html

http://www.island-losinj.com/hr/brodovi.htm

http://www.adriatica.net/hrvatska/main_slo.htm
http://www.crotours.hr/search.php?search=ilovik&broj=1570&idx=0
tudi tu se kaj pametnega najde, samo mislim da ne o iloviku

Gabriel,Irena…..ZLATA STA……hvala lepa!!!

Jaz bi sel z kakšno lustno punco skupaj v toplice ali na morje .
Vendar naj bo resna dekle zame kajti bova žurala mogoče se bova tudi zaročila .

New Report

Close