Leto se izteka
Bližajo se prazniki, v sebi delam inventuro tega leta.
Bilo je težko, sploh prva obletnica izgube Silvestra aprila in druga obletnica prvorojenca sepetmbra. Vse to sem nekako prestala.
V prvi polovici leta sem bila še zaposlena s predstavitvami knjige, pobudo za pokopališče, skrbjo za lastno zdravje, službo, selitvijo in še kaj bi se našlo…
Polno je bilo to leto. A ni dneva, ko ne bi pomislila na svoja otroka in ne bi bila z menoj. Kdaj pa kdaj malce “pozabim” na svojo bolečino, izkušnjo, pa me tisoč vsakdanjih reči takoj spomni. SEm mama dvema otrokoma in tega ni moč izbrisati.
Letošnje praznike pričakujem z veliko večjo lahkotnostjo kot lanske, čeprav me je včeraj oblila žalost in sem cel dan prejokala.
Lani sva z mojim dragim bila sama, nisem želela nobene družbe, nisem prenesla veselja, zabave. Zdaj si počasi že želim družbe, a take iskrene, tople in ne površne. Plesati še ne zmorem, kljub temu, da zelo rada plešem. Zmorem pa že kak vic.
Sprejela sem, da sva tukaj na zemlji sama, brez živečih otrok. Globoko v sebi pa čutim najina angelčka, ki sta vedno z nama in sem ju podpisala tudi na voščila (hvala Špelina!).
Ve, drage prijateljice, mamice, ki ste tudi morale skozi najhujšo izkušnjo izgubo otroka, ste bile v tem letu zelo pomembne v mojem življenju.
Skorajda ni dneva, da ne pokukam na tale forum in tako lažje najdem stik s svojima angelčkoma, s seboj.
Rada bi se vam iz srca zahvalila, da ste in upam, da boste tudi v letu 2005 meni pomembna opora v življenju.
In napisala vam bom misel, ki sem jo zelo čutim in sem jo pisala tudi na voščilnice:
Dokler imamo spomine
obstaja preteklost,
dokler imamo upanje
nas čaka prihodnost,
dokler imamo prijatelje
je lepa sedanjost.
Želim vam praznike kakršne zmorete. Taki so ta pravi- in iskreni!
Hvala za lepe želje.Tudi jaz sem zraven naših treh imen,narisala zvezdico v voščilnice.Smo pač štirje.Toda,letos bomo lepo šli na plan za Silvestrovo in se poveselili.Upam,da naš angelček bo tudi občutil naše veselje in notranji mir,ki nas bo prevzemal ob praznovanju.
Lepe praznike želim vsem mamicam in našim angelčkom.
lp D.
Čeprav ne “sodim” na ta forum – nimam svojega angelčka – skoraj vsak dan pokukam sem….. ZAKAJ?
Zato, ker …. ker čutim to pozitivno energijo, ker včasih potrebujem kakšno “lekcijo”, ko sem ob mojih dveh razgrajačih včasih čisto izmučena… se takoj zavem, kako srečna sem, da jih imam … ker mi res veliko pomeni, če lahko katerih mamici “ponudim” ramo, ko ji je težko, napišem kakšno vzpodbudno besedo, … in upam, da me kljub temu, da za seboj nimam takšne hude izkušnje – izgube otroka – sprejmete v vaš krog…
V novem letu vam želim notranji mir in zadovoljstvo, družinsko srečo in veliko lepih in nepozabnih dni, obsijanih s soncem in pozitivno energijo!!!
:-))
Draga Frida, vesela sem, da ti je bolje in da počasi živiš naprej….. naši otroci so zmeraj z nami, čeravno samo v naših srcih, ampak so. Veš, da nisi edina, ki tako čuti, tudi jaz sem včasih čisto OK in se lahko resnično veselim in iz srca nasmejim, a pridejo trenutki, ko cel dan samo jokam in objemam stvari, ki so mi ostale od moje punčke. Te praznike prenašam hvalabogu zelo dobro, imamo v službi pravo norišnico in sploh nimam časa razmišljati kaj drugega…. božičnega vzdušja sploh ni in čez vikend grem k možu v zdravilišče, tako se bova izognila vsem sorodnikom in ostalim, ki me že pošteno živcirajo s stavki kot so: Ja, zdaj pa je res že čas, da naredita novega otroka….. ali pa: No, zdaj pa bi že morala kaj naročit, ker nista več tako mlada….. Jaz potem zaradi takšnih izjav totalno ponorim in se ne znam brzdat, pa me že ljudje včasih postrani gledajo…. no, odkrito povedano mi je vseeno kaj si kdo misli….. V torek sem zvečer vzela knjigo Prazna zibka strto srce, malo prebrala in se pošteno zjokala, pa mi je sedaj bolje. Tolaži me misel, da so naši otroci na varnem, da jim je toplo in da so skupaj….. skupaj gledajo na nas in nas čuvajo, noč in dan….
Želim vam vsem skupaj mirne in s čim manj bolečine in žalosti preživete praznike, Novo leto 2005 pa naj prinese veliko lepih in s soncem obsijanih dni……
LP Monka