Najdi forum

LESENA VHODNA VRATA

Ob hiši imamo prizidek, v bistvu drvarnico.

Pred 5-timi leti smo montirali nova, lesena vrata. Ta prizidek je tik ob dokaj prometni cesti. In zdaj ves ‘špric’ od snega, dežja prileti v njih. Tudi sol in kamenčki, s katerimi cestarji posipavajo cesto.
Na notranji strani pa se na njih nabira vlaga, ker prostor ni izoliran, se ga ne kuri…

Kako vzdrževat les (polakiran les) , da ne bodo vrata že čez par let ‘kaput’?

S čim naj mažem zunaj? In s čim na notranji strani – zaradi vlage.

Hvala lepa!

Kaj nima nihče nasveta na moje vprašanje?

Nihče nima nasveta v zvezi s tvojim vprašanjem zato, ker ga ne more imeti.

Lakirana vrata (pravilno in dobro lakirana vrata!) ne potrebujejo nikakršnega vzdrževanja ali kakšne posebne skrbi.
Če ti težave povzročajo stvari, ki priletijo s ceste, potem jih lahko zaščitiš edino mehansko – se pravi, da prednje ali na njih pritrdiš dodatno zaščito.
Rešitev za notranjo stran, ki je deležna oblo kondenza pa je prezračevanje. Vrata zaradi težav, ki jih omenjaš ne bodo “kaputt” se pa zna zgoditi, da se zaradi ektremnih razmer in različnih pritiskov rahlo usločijo.

Lep pozdrav,
Mag dom,
Gorazd

Hvala vam Mag dom – Gorazd!

Veste kaj sem mislila? Ker tudi za doma, za omare, podboje in druge lesene površine priporočajo (cel kup reklam po TV) ene polir tekočine, maže za zaščito, ne nabira se prah, vse se sveti….pa za parket, laminat..
Nooo, sem mislila, da lahko s kakšno tako rečjo 1 x na dva meseca namažem vrata. Da jih malo ‘zaščitim’ – kakor eni lesene balkonske ograje.
Ne mislim pa na lakiranje in kaj podobnega. Jih bom z istimi čistili kot je za pohištvo.

Hvala in LP!

New Report

Close