lesena okna Inles,Kli Logatec ali M-Sora
Odločamo se za nakup lesenih oken.
Nihamo med naslednjimi proizvajaci:
Inles Ribnica
Kli Logatec
M-Sora
Smo tudi pred naslednjo dilemo, ali se splača odšteti dodaten kupček denarja za Alu- oblogo- torej okno les-Alu .
Zanima me tudi to, koliko časa zdržijo lesena okna zgornjih proizvajalcev, preden jih je treba začeti vzdrževato oz.barvati.
Prosim za kakršenkoli nasvet za lažjo izbiro.
Hvala
Vsekakor menim, da se splača odšteti nekoliko več za ALU-LES okna. Alu obloge na zunanji strani so še dodatna zaščita oken pred vremenskimi vplivi. Poleg tega si halko izmislite še malo morje barv alu oblog.
Alu obloge so s posebnimi pritrdilci pritrjene na okna, ki jih lahko po potrebi snamete, kar se dogaja pa bolj redko.
Garancija traja pet let, NAJMANJ! Sploh zaradi današnjih kvalitetnih barv.
Bolj je potrebno, da vsaj enkrat na leto pregledate okovje in ga namažete, seveda je prav, da pregledate tudi morebitne napake na barvi oz. nasploh malo pobliže pregledate okna.
Jaz sem za ALU-LES, vsekakor so to okna najvišjega kakovostnega ranga, kar pa je tudi res, da so nekoliko dražja od že dragih lesenih, se pa evropski kupci vračajo iz pvc oken nazaj k lesu. Pvc okna so bila trend nekako zadnjih 10 let, kar pa se je začelo spreminjati, v korist lesu in alu lesu.
IN ČE že nihate med lesom in alu lesom, je pač tako, da oken ne menjate vsakih 10 let, čez 10 le jih boste morda prvič malo pokorigirali, kar se tiče barve, ali še to ne. Pač plačali boste nekoliko več, vendar boste zaradi tega tudi veliko več dobili.
Izbrane imate nekako enakovredne proizvajalce, sedaj pa kdor da za boljše pogoje, pa uspešno želim.