lepše jutro
Pomagajte mi zakorakati v jutro z nasmehom na obrazu. Mislim da sem odvisna od hrane. Vsako noč namreč vstanem in grem v hladilnik pogledat kaj bi jedla, potem dan v usta en keks ali dva ali jogurt ali sir…ali vse skupaj..Danes ponoči se mi je to zgodilo trikrat. Vstanem pa ker slabo spim in se obračam v postelji..Mislim si, da sem lačna, da zato ne spim.
Moram povedat da sem pred časom (2 leti) imela dosti manj kg kot sedaj. Nato sem zavestno delala na tem, da se zredim, saj je bila posledica moje majhne telesen teže izguba menstruacije. Ki je nisem dobila še do sedaj, čeprav imam pri 167 cm 59 kg. Zato sem se tudi navadila jest v poznih urah.
Vsak večer si rečem, da danes pa ne bom šla jest, se zato prej najem, da ja ne bi bila lačna, a potem se zgodba ponovi, verjetno ker mi želodec prebavlja ne morem spat, vstanem in grem v hladilnik. Brez pomišljanja. Zjutraj pa sem žalostna ker sem spet imela nočne pohode, ki pa seveda vplivajo na nabiranje nepotrebne maščobe. Moram povedat, da sem drugače športno zelo aktivna in mi dodatna teža pomeni tudi doseganje slabših rezultatov na tekmah.in po vsaki športni aktivnosti zvečer se tudi najem. Sedaj že preventivno. A tudi če se ne, grem potem še prej v hladilnik. Mislim si, da mi hrana ponoči verjetno pomeni mašilo za človeške odnose. Živim namreč sama. Pomagajte mi.
Kako se naj tega odvadim, kaj naj naredim da bo moje spanje končno podobno spanju?
Poizkušala sem že z dieto in takrat res nisem hodila v hladilnik, a to se mi ne zdi prava rešitev.
Prosim, povejte, če ima kdo podobne izkušnje.
ona2
Ce ne bo slo drugace se moras nekomu zaupati..nekomu,ki ti bo lahko v podporo..Ce take osebe ne poznas potem moras najprej delati na sebi in se bolj vzljubiti,da bos imela takega cloveka ob sebi,saj jih bos le s tem privabila v svoje zivljenje,ce bos verjela,da si to zasluzis..
Sama si dobila namig,da nekaj v tvojem zivljenju ni ok in vztrajaj pri tem,da resis zadevo,vendar ne bodi prestroga sama s sabo 🙂 si samo clovek in vsi imamo taksne ali drugacne tezave 🙂 lp
Ona 2
Če si želiš konkretne pomoči ti toplo priporočam, da pokličeš strokovno delavko Matejo Perše, ki se ukvarja s problematiko motenj hranjenja, zagotovo bosta skupaj našli kakšno ugodno rešitev za tvoj problem. Srečno!
Ona 2!
Matejo Perše dobiš na brezplačni telefonski številki: 080 1221 ali pa se osebno oglasiš na našem Zavodu Pelikan- Karitas, na Litijski cesti 24 v Ljubljani, kjer je zaposlena- seveda se prej predhodno najaviš.
Spoštovani!
Ali ste se kaj posvetovali s svojim zdravnikom? Ali Vam po športni dejavnosti kdaj pade krvni sladkor, morda niha, tudi, ko mirujete, pa imate zato probleme?
Res Vam priporočam, da ga obiščete, če se to vleče ali ponavlja, da vidi, kaj je. Vi pa boste potem vedeli tudi sami, kaj naprej.
Darko Ž.