lepotni popravek,vneta dlesen
spoštovani!
v puberteti sem 8 let nosila ortodonstki aparat(od tega 3 leta fiksnega). Zdaj sem stara 20 let in imam od 15 leta že težave z vnetimi dlesni.uporabljam ultra soft curaprox ščetko,prav tako Gengigel,pasto sensodyne,ščetkam kolikor se da pravilno,a stanje ni kaj prida boljše,saj se mi odkrivajo zobni vratovi,kar mi povzroča hudo skelenje in bolečine ob hranjenju. kaj še lahko storim, saj nimam več idej, kaj še narediti?
imam pa tudi dosti bele zobe, a obe trojki zgoraj imam proti drugim zobem zelo močno rumene,skoraj rjave. kaj svetujete? naj si dam narediti prevleke, oz luske, kot jih imam že na obeh zg. dvojkah? ta obarvanost je predvsem estetsko moteča, saj se zelo rada “na široko” smejim,in sta ta dva zoba zeloo vidna in izstopata.
zahvaljujem se vam za odgovore, ter lep pozdrav!
SPoštovana *tasha*,
mogoče pa bi bilo potrebno razmišljati v smeri, da zobe preveč ščetkate in se dlesen zaradi pretiranega draženja odmika.
Podočniki so vedno nekoliko bolj rumenkasti kot ostali zobje, tako da drugačna barva ni nič nenavadnega (je “normalna”). Osebno zaradi tega zagotovo ne bi razmišljala o protetični rešitvi, sami pa veste, koliko je to moteče za vas, tako da je odločitev vaša.