Lepo prosim za vaše mnenje oz. izkušnje
Nisem brala odgovorov, zato lahko, da se ponavljam. Pri nas je bilo podobno. Pri 7 m je bila potrjena a. na beljak. Težave so se kljub strogi dieti nadaljevale, a so bile dosti bolj blage, Zdravnica je svetovala ukrepe proti pršici. Tako se je še malo izboljšalo. Kasnejši testi so pokazali še a. na pršico ter v manjši meri na kurje perje, cvet plevelov in žit, kakav, jabolko in banano.
Ne izgubite potrpljenja.
Potrebno je čimbolj odstraniti alergene,potem pa koža potrebuje kakšen mesec, da se normalizira.
Pri a. na beljak je potrebno povsem izločiti tudi lecitin (razen sojin).
na kratko ukrepi proti pršici: antialergijska prevleka za jogi, pralna odeja, prah čistiti na mokro in pogosto (otroka tačas v drug prostor), stran s preprogami, tekstilnimi oblogami, zavesami.
Pršica se uniči pri pranju/sušenju na 60 stopinj ali pri zmrzovanju.
nat ni šlo za napako.včeraj mi je moj partner potrdil tvojo trditev, jaz pa nisem bila sigurna. zdaj sem zadevo prespala in vem
zakaj otroci alergični na jajca ne smejo jesti vsega kruha.
ker je kot pekovski dodatek tudi lecitin E 320 se mi zdi da je.
kar poglej na deklaracija zapakiranih hlebcev, žemljic, bombetk.
klicala sem tudi tehnologa v eno izmed večjih pekarn. pod imenom pekovski dodatek se spreminjajo vsebine, torej lahko gre za mleko, lecitin.
na seznamu pediatrcične klinike ljubljana kjer so napisana živila ki jih lahko je otrok z alergijo na jajca, so napisani samo sledeči martinov, krjavlov in jelenov kruh.
upam da sem bila razumljiva.
držte se!