Lepo prosim za mnenje
Lepo pozdravljeni,
tudi jaz imam eno vprašanje. Sicer sem na forumu zasledila kar nekaj postov na to temo, ampak me zanima še za moj primer, ki je res specifičen, tako pravijo zdravniki. Pred tremi leti so mi diagnosticirali hipertirozo-bazedovko, po treh mesecih je sledilo zdravljenje z radiojodom, od takrat naprej imam hipotirozo. Skratka, počutje je od kar imam težave s ščitnico katastrofalno, se mi zdi, da čedalje slabše, saj skoraj ne hodim več v službo. Vrednosti hormonov tsh, t3 in t4 mi neprestano nihajo, skoraj vsak mesec moram menjati količino tablet. Zamenjala sem že kar nekaj tablet od Eutiroxa, Eltroxina, sedaj imam trenutno neke tablete na recept iz Avstrije. Skratka življenje ni več podobno življenju. Zanima me kakšne so vaše izkušnje z odstranitvijo ščitnice, ali to pri meni sploh pride vpoštev? Kako je potem z zanositvijo?
Zanositev v nobenem primeru ni problem ce imas “urejene” hormone -s scitnico ali brez. Vprasanje je ali imas probleme s se delujoco acitnico ali presnovo – pretvorbo tablet v aktivni T3..
Ce je problem scitnica, ki malo dela in malo ne in ti tako mesa stanje hormonov, je odstranitev scitnice resitev, ker je nadomescanje s tabletami konstantno. Ce pa gre za presnovne probleme, lahko nastopijo tudi v tem primeru.
Meta, resnično hvala za tako hitri odgovor. Mislim, da pri meni t3 niti ni problem, vsaj po vseh izvidih sodeč, ki jih imam v treh letih preko trideset. t3 je običajno v mejah normale, predvsem mi nihata tsh in t4. Ali se da še kako drugače ugotoviti to presnovo? Ne vem, jaz mogoče vidim rešitev v odstranitvi ščitnice, ne vem pa, če se bo zdravniku to zdela optimalna rešitev. Po vsem tem času zdravljenja ščitnice in nemalo problemov z zdravjem (na novo so mi odkrili še celiakijo), bi bila resnično vesela, če bi lahko že enkrat normalno zaživela, saj tako kot pravim, životarim iz dneva v dan. Simptomi bolezni se mi zdijo resnično hudi, ne gre za odpadanje las, povečan apetit…, ampak za simptome, zaradi katerih niti delati ne morem-vrtoglavice, težko dihanje, tiščanje v prsih, anksiozne motnje…
Kaj in kako pregledati obvladajo dekleta v FB skupini Scitnica-naravni hormoni in alternativno zdravkjenje. 🙂
Celiakija lahko zelo zmede sistem, najprej je treba prehranski status popraviti, ostalo bi se moralo potem tudi. Zelo veliko ljudi z avtoimunskim obolenjem ščitnice ima tudi težave z glutenom, celo če nimajo celiakije. Zato vsem priporočamo, da vsaj preizkusijo, kako se na počutju pozna brezglutenska prehrana. To seveda ne pomeni prehoda na nadomestke kruha in testenin iz brezglutenskih mešanic.
Lep pozdrav,
Alenka
Ga. Lunca123, jaz vam toplo priporočam, da si ogledate rezultate iz priloženega kliničnega testa, ki so ga izvajali na kitajskem. V veliki večini pacientov so uspeli uravnati raven T3 in T4 kot tudi THS. Z Bio-spectrum napravo so zdravili 80 pacientov, eni z hipertiroidizmom in drugi z
hipotiroidizmom. Rezultati so zavidljivi.
Lep pozdrav, Igor
g. Igor, najlepša hvala za članek. Resnično me veseli, da se o ščitnici lahko prebere tudi kaj vzpodbudnega, saj sem sama, kot sem napisala že v uvodu, probala že kar nekaj zdravil, vendar do danes še nobeno ni zadovoljivo v meri, da bi lahko normalno funkcionirala, tudi ščitniški hormoni mi nenormalno nihajo. Bega me dejstvo, da se da ščitnica dokaj dobro uravnati, kar sama zelo težko potrdim, saj se s slabim počutjem spopadam že 3 leta. Po prebranem se mi postavljajo določena vprašanja, in sicer klinični test so izvajali na Kitajskem…se takšno zdravljenje opravlja tudi pri nas? Če se samo na Kitajskem, mi to kaj dosti niti ne koristi…
Še enkrat hvala in LP
ga. Lunca123, sevede se take terapije opravljajo tudi pri nas. Poglejte na spletno stran
http://www.biospectrum.si in lahko se naročite na terapije na tam objavljeno tel številko. To obstaja pri nas že dobrih deset let. Res je, da veliko ljudi še ne ve za to, kaj šele da bi vedeli kako to deluje. Je pa dejstvo, da deluje. Pa ne samo na ščitnico, na vse endokrine žleze in še marsikaj.
Na okrajno in tudi na centralno živčevje recimo tudi, so tudi klinične raziskave narejene, ki to potrjujejo.
Lp, Igor
Sem malo bolj podrobno pogledala o tej tehniki zdravljenja, tudi na spletni strani, ki jo navajate. Napisano je perfektno, naprava dejansko pozdravi vse, razen smrti…V resnici pa gre spet za neko vrsto alternative, kjer pustiš ogromno denarja, učinka pa ni nobenega! Glede na to, da se trenutno naslanjate na vse opravljene študije v povezavi s to napravo in ste tako prepričani o izboljšanju bolezenskega stanja, me zanima, če se v primeru, ko terapije ne pomagajo, vrne denar?! Verjetno ne!!!
…spet za neko vrsto alternative…ste napisali, kljub temu, da ste podrobno pregledali……
Pri biospectrumu govorimo o elektromagnetnem valovanju, ki je seveda tako, kot v našem telesu, torej govorimo o konkretnem fizičnem spodbujanju celic in ne o nečem neoprijemljivem.
Naslanjam se pa na narejene študije, kot ste rekla, saj so izključno te študije bile osnova za pridobitev certifikatov po vsem svetu, da so to medicinske naprave razreda lla.
Naslanjam se pa tudi na naše izkušnje v našem centru , ki so dolge več kot deset let. Veliko obiskovalcev se je v delovanje biospectruma že prepričalo.
Če pa človek ni pripravljen niti poskusiti, pač ostane na tem, kar pač ima.
Vabim vas v naš center, lahko se boste prepričali sami…. bomo za vas našli zelo ugodno rešitev, da ne boste zmetali kup denarja. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.