Lepo prosim za mnenja in pomoč!
[www.mimovrste.com]
gledam ta voziček oz. modularni komplet (link), zeloooo mi je všeč, sploh nočem drugega, ampak vseeno bi mi prav prišlo kakšno mnenje… ga katera že ima morda?
zanima me tudi, na kaj moram biti pozorna pri nakupu? kako vem, da bodo kolesa kvalitetna, da sega bo dalo lepo voziti itd.?
res nimam pojma, ampak ker se noseča (prvič), bi res potrebovala malo več znanja, da se bom prav odločila.
Pa res, se opravičujem, sem kopirala iz enega teksta in se link ni prenesel, bom dala kar tega:
http://www.pegperego.si/si/gt3-modularni-sistem-g1686.shtml?_=groupped
V glavnem, želim komplet in ta trikolesnik mi je res zelo všeč, predvsem v jeans barvi.
Sem pa dobila v eni drugi temi odgovore, da naj ni se trikolesniki radi prevračali??? Je to res?
Mislim, težko verjamem, da bi tako drag voziček bil tako nevaren… je to možno sploh?
Takega imam jaz,sicer še ni sproban,ampak po zagotovilu prejšnje uporabnice je fantastičen.
Prevračal? Dvomim,saj je zelo kompakten. Kolesa ima nastavljiva na 3 trdote,mehko,srednje in trdo,odvisno od zahtevnosti terena. Razstavi se v prafaktorje,tako,da ga ni problem pospravit v avto.
Zdej, jest ga bom sprobala čez kak mesec,če ti ni prepozno,ti javim,kako se obnese.
tebe je sam bog poslal! 😀
nič ni prepozno, jaz sem noseča komaj kak mesec, ampak nikoli ni prezgodaj, da začneš zbirati informacije.
ko vidim, koliko funkcij imajo ti vozički, sploh ne morem verjeti… res noro, kaj vse si zmislijo.
komaj čakam, da ga sprobaš, res me zanima… lahko mi pišeš tudi na mail [email protected].
hvalaaa! 🙂
No tud jaz imam tale voziček. Je pa res, da če bi se še enkrat odločala, bi se odločila za drug model. Voziček je sicer super, sploh za zahtevne terene, košara za novorojenčka je super, ker je zelo velika, ima pa pomankljivost, ker se športni del, ne more obrniti tako, da te otrok gleda ( vedno gleda samo naprej). Je pa ta voz precej velik,, tako da če imaš majhen avto znajo bit problemi ( kljub temu, da se vsa 3 kolesa lahko odstranijo). Konkretno v Renault Modus ga ne spraviš, vsaj v prtljažnik ne, je potrebno podreti sedeže pol pa gre. Sam tuki je pol spet problem, ker dokler je otrok v lupinci se vozi spredaj, pa to nekako gre, ko pa je v sedežu, sedež pa je zadaj, pa tega voza v avto ne spraviš. Poleg tega je ta voziček tudi zelo težek, zame ni problem, imajo pa težave babice, ki niso tako močne, če hočejo kam iti same z malčkom ( težko spravijo voziček v avto).
Zame največja pomanjkljivost je ta, da se sedeža ne da obrniti tako, da otrok v športnem delu gleda mamo.
lp in srečno vsem
Ja 100% imam ta voziček. In kot rečeno je res kot tank med vozički, nobem problem ni hodit po travi makedamu, raznih kolovozih, tud po blatu sem že hodila z njim. Kar se tega tiče je super. Košara Naveta je odlična, lahko služi tudi kot posteljica ko si na morju, je zelo velika in prostorna, tud samo sedišče je zelo veliko in prostorno, a kot sem napisla minus je ta, da se sedalnega dela ne da obračati.
Moj nasvet pojdi v Baby center v BTC-ju, tam imajo ogromno modelov ( kolikor je meni znano največ) pa si oglej vsakega posebej, pol pa pojdi dam pa mal prespi vse skupaj, še kaj preberi, pa mal povprašaj naokoli, pol se pa odloči za nakup.
lp
živjo.
mi imamo gt3 …počasi se pripravlja na drugi krog. glede stabilnosti je najbolj stabilen med trokolesniki, edino kar ga kdaj malo iz tira vrže je vožnja v obratno smer med zavijanjem in še to moraš narediti zelo hitro in mora biti klanec. meni se ni zgodilo da bi zarad tega kar padel ali se prevrnil. sem slišala za ene vozičke ko se samo otroci nagnejio s celim telesom in kar pade. ta ima veliko težo, kot vrjetno veš ( kar sploh ne dela problemov) tako da ga otrok že zarad njegove teže ne more kar prevrnit pa če ga ne vem kako vleče okoli tudi takrat, ko mu je le v pomoč ko se zraven sprehaja.
V modusa verjamem da ne gre niti ne gre v cliota, ga pa na primer v prtljažnik senika samo zapelješ brez demontiranja koles. glede tega je recimo mura maxi cosi bolj prilagodljiva…. ampak bremzo ima samo nožno kar pomeni da po klancu navzdol vlečeš vozicek nazaj ker je zelo težak… pa to sploh ni preprosto… gt3 ima ročno bremzo in je to lažje izvedljivo…. recimo rolanje… če rolate ali imate namen obvezno ročna bremza….
športni del je samo v smeri vožnje, pa res je vseeno za tako starega otroka kam gleda. nerodno je recimo da sije sonce v malega in ga to zelo moti, pa v tem primeru ne moreš obrnit ročaja in hkrati smeri njegove vožnje.
sem se razpisala 🙂
ena pomankljivost ki je mene razjezila je lupinica. Malo je majhna in utesnjena za recimo 8 mesečnika normalne rasti v zimski opravi.(kot da bi bili trakovi prekratki) mi smo tako zelo hitro prešli na avtosedežod 9 kg dalje … drugače super varianta pripenjanja v avto na avtomobilsko bazo in na vozičke v trgovini se stabilno natakne.
Ja nata111, imaš prav kar se tiče lupince. je zelo majhna. Moj mali, ki je pravi velikan je star 7 mesecev, pa je že prerasel lupinco, čeprav je deklarirana do 13 kg.
Ja jaz, če bi se še enkrat odločala bi se odločila za 4 kolesnika ( čeprav mi je gt3 še vedno hud na pogled). Nimam slabih izhušenj, sam ko sem ga jaz testirala po takoh zelo nestabilnih terenih se 4 kolesnik bistveno bolje obnese. Po asfaltu pa nisem opazila bistvene razlike.
lp,
Marjeta
Hojla,
Mene pa zanima kateri voziček za vraga naj kupiva, da ima:
1. 4 velika napihljiva kolesa
2. prva dva kolesa vrtljiva,
3. da je vključena lupinica in športni del, ki se prestavi na obe strani,
4. da ni pretežek in
5. da se uporablja za neraven in makedamski teren?
Ufffff veliko zahtevam ane? 😉 Katerega mi lahko priporočate? Ali so trikolesniki tudi za neravne, hribovite terene? Nekako sva si zamislila 4 kolesnika, ker se nama zdi bolj stabilen.
Hvala za vaša mnenja….
lp B.
jst bi ga vrjetno še enkrat kupila. (gt3) z vozičkam nisem imela res nikoli težav, lahek za vzdrževanje in je čisto stabilen… včasih se zatakne sprednja guma na kako veliko korenino, ali recimo se ti na kolo zavrti praprot, če ga voziš po gorskih ˝poteh˝ ali offroad po gozdu, a ne predstavljem si kaj bi bilo, če bi bili spredaj dve kolesi…dvojni problem?
se mi zdi čisto nepotrebno razglabljanje o stabilnosti vozičkov, bolj je važno kaj kateri paše in kaj ne recimo da ima veliko uporabno košaro, da ima ali nima stojišče za starejšega otroka, da ima zavoro in kje je zavora, s kakšnim športom se nameravate ukvarjati med vozičkanjem, kakšen avto imate za lazji prevoz (velikega ali malega) vozička. je možna nanj montaža previjalne torbe, ali ima nosilec za pijačo, je sprednje varovalo dovolj varno in ne ovira pri vstavitvi otroka, ima zraven dodano zimsko vrečo , komarnik in dežno prevleko….
vsaka ima svoj stil življenja in naj pred nakupom vozička dobro premisli.
Imam sosedo ki se ne bo nikoli niti zapeljala na makadamsko pot… kaj bodo njej velike napihljive gume?? in druga soseda hvali majhne plastične gume na vozičku kako dobro ropotajo na makadamu, da malček takoj ponikne v spanec.
sicer pa, saj se vedno navadimo na tisto kar izberemo:)
lp
Jaz, če bi kupovala še enkrat bi se odločala med naslednjimi
Mutsy 4 rider
Maxi cosi Mura
Quinny s 4 kolesi ( kako se model točno imenuje ne vem)
Hauck Ta je super, ga ima kolegica in gre po vseh terenih tako kot gt3 http://okbabystrollers.com/Stroller-Hauck-Jaguar-4-t1214/
Vem pa da obstaja tud en model od Peg perega ( starejši model), ki je mel 4 napihljiva kolesa, vseboval je pa športni del in košaro ( za lupinco pa ne vem), je bil pa super ga je mela kolegica in je bila z njim zelo zadovoljna.
Pa verjetno bi se še kak našel. Sam, ker nisem v fazi nakupovanja se s tem trenutno ne ubadam, tako da ne poznam vseh razpoložljivih modelov.
lp,
M