Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Lepo prosim,

Lepo prosim,

za pomoč.
Moj problem je pa takšenle:Že kakšna dva meseca se ukvarjam s pikami (ne morem jim reč izpuščaji, ker najbolj spominjajo na vodene koze oz. na mali vulkan),ki so se pojavile na trebuhu, nekaj na hrbtu, par na rokah,na stegnu ter v koraku.
Najprej sem pomislila, da gre morda za alergijo na antibiotik Amoksiklav (takrat sem prebolevala sinusitis, pa je kot možna reakcija vpisana tudi sprememba na koži)…
Vendar so šli antibiotiki mimo, potem sem pomislila na hrano, oblačila, pralni prašek…pa nikakor ne najdem skupnega imenovalca. Nič novega ali karkoli spremenjenega se ni dogajalo v teh dveh mesecih.Če bi šlo za alergijo, menim, da bi se morale pike množiti..
Zdravnica mi je najprej predpisala mazilo kuterid, zatem tablete Claritine..sama sem poskusila s česnom, pa tekočim pudrom (kot se je uporabljal pri vodenih kozah). Učinka ni nobenega.
Povedati moram še, da ta zadeva, kljub temu, da ni ravno številna, srbi kot sto hud…in se ne širi. Toliko pik kot se je pojavilo pred dvema mesecema, toliko jih je tudi sedaj.Včasih izgleda, kot da se zadeva umirja, da se bo posušila in odpadla, že naslednji dan pa je vsa napihnjena…
Zadeva se poslabša v toploti, pri telovadbi in potenju.
Od svoje zdravnice sem dobila napotnico za dermatologa, vendar me je naročil (šele)čez dva tedna.
Jaz pa se bojim, da se bom v teh dveh tednih spraskala do krvi.
Če mi lahko kdorkoli pomaga, svetuje s kakšnim predlogom, vam bom zelo hvaležna.
Lep pozdrav

Glej lahko probas s kopeljo hipermangana, to je koristila moja kolegica ko je njen otrok imel izpuscaje. Stvar naj bi se hitro po uporabi umirila (2-3 dni).

lp

a

Kje pa se dobi ta kopel?

Hvala in pozdrav,

M.

Hipermangan je “razkužilo” v prahu oz. drobnih drobcih. Kupiš ga v lekarni, kopel pa pripraviš sama doma. Pomembno je, da ga uporabljaš pravilno – dovolj razredčenega in popolnoma raztopljenega, saj lahko drobci na koži naredijo razjedo.
Posvet v lekarni ne bo odveč.

LP-Mojca

Mojca, hvala.

Lp
M.

New Report

Close