Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje Lepo je biti milijonar-prevara ali besedna površnost?

Lepo je biti milijonar-prevara ali besedna površnost?

Zdaj, ko gledam Lepo je biti milijonar sem prišel mogoče do nekega odkritja. Ponavljam pa mogoče, ker ni sigurno.

Torej, tisti, ki gledate redno to oddajo najbrž veste kako je s to pomočjo “polovičke”. Ali ni res, da je Jonas in sedaj Boštjan stalno govoril, da so te “polovičke” popolnoma računalniško naključne in da človek nima nobenih prstov vmes-kar se tiče odgovorov, ki ostanejo?

Boštjan pa je v današnji oddaji povedal, da se najbrž tisti, ki pišejo te “polovičke” odločajo pustiti tiste odgovore, ki so najbolj verjetni.

Kaj to pomeni? Ali, da se je Boštjan malce nerodno izrazil in da za tem ni nič, ali pa, da “polovičke” nikoli niso bile računalniško naključne (brez vpliva človeškega faktorja) temveč, da se je nek človek brez vpliva računalniškega faktorja odločil sam kateri odgovori bodo ostali po uporabi “polovičke”?!

Če je slednje res, potem gre ne samo za zavajanje temveč za prevaro, ker je veliko tekmovalcev v dobri veri, nevedoč za to, uporabljalo pomoč “polovičke”. To pomeni škandal in bi vsi tekmovalci, ki so “polovičko” uporabili in zaradi nje izgubili lahko zahtevali odškodnino.

Hehehe, če je to res, potem je to tipično ameriško…

Kaj vi pravite?

polovičke so vnaprej določene in jih postavijo sestavljalci vprašanj še pred oddajo, kar je bilo tudi že večkrat povedano. Res pa je, in to sta najbrž oba voditelja hotela povedati, med samo oddajo človeški faktor izključen. Torej se polovičke ne postavljajo na podlagi glasnega razmišljanja tekmovalca. In še nekaj, nihče ne bo nikogar tožil, ker so tekmovalci bili seznanjeni s pravili igre in so to verjetno morali tudi podpisati.

Samo nekaj: če te zanimajo možna zakulisja takih kvizov, toplo priporočam film Kviz (The Quiz Show) – zelo dober film, igrajo Ralph Fiennes, Rob Morrow (iz Severnih obzorij),… in je ravno o te vrste kvizih… Fajn film!
Je že kdo gledal mogoče?

Ja, Niko, tudi jaz vem, da so tekmovalci seznanjeni s pravili igre in, da morajo podpisati, da so bili seznanjeni z njimi.
Vendar sem tukaj posumil, da morda niso bili pravilno seznanjeni, nič drugega.
Jaz resda ne gledam redno te oddaje, ampak se mi zdi, da se Boštjan veliko ponavlja glede tega in vedno, ko je govoril o temu je poudarjal, da so “polovičke” popolnoma računalniško naključne, kar za moje pojme pomeni, da resda ljudje sestavijo vprašanje in možne odgovore, vendar se računalnik odloči katera dva bosta ostala.
No, ja, samo toliko…. mene tako in tako ne zanimajo toliko ti kvizi, da bi se jih udeležil. So pa zanimivi vsake toliko časa, da si pridobiš nekaj novega znanja.

Zato, Manja, hvala za nasvet, ampak me tovrstne tematike ne zanimajo.

Mogoče sta pa Boštjan in Jonas napačno seznanjena 🙂

Zdi semi logično, da sestavljalci že vnaprej določijo polovičko, vendar se pri tem vnaprej odločijo pustiti tista dva odgovora, ki sta najbolj verjetna, da tekmovalce zmedejo.

Jst sem tud že slišala, da je vnaprej določena. Ampak je bilo že tok primerov, da je vse skup prav sumljivo.. pa ni šlo zmeraj za najbolj logična odgovora. Sej ne rečem, da ni vnaprej določena. Je pa to ful težko verjet.

New Report

Close