Najdi forum

lepi beli zobje…

Pozdravljeni,

nekaj me zanima zgolj iz radovednosti. V revijah in po televiziji lahko vidimo razne zvezdnike, ki imajo popoln nasmeh, biserno bele zobe brez napak, pa me zanima, kako je to mozno. Menite, da imajo zobe tako mocno pobeljene? ce ja, kako to, da jim to zob ne razžre? moj zobozdravnik pravi, da beljenje uniči zobe, pri teh ljudi pa ni videti, da bi imeli kaj uničeno. Imajo umetne zobe? ce imajo umetne zobe, kako je potem mozno, da nimajo modrikastih dlesni?

Tanja

Spoštovana tanja,

hja, tole bo pač le mnenje.
Starejši zvezdniki imajo prav gotovo prevleke ali kakšne druge protetične nadomestke. Seveda tisti, ki še imajo prekrasne nasmeške. Saj včasih v kakšnem filmu tudi vidimo, da so tudi oni samo ljudje (sama večkrat opazim močno tesno stanje zob v spodnji čeljusti).
Mlajša generacija pa je večinoma že od mladih nog vzgajana za slavo in v to prav gotovo spada tudi nega zob. Otroci že od mladih nog obiskujejo zobozdravnika in ortodonta. Konec koncev moramo vedeti, da so zvezdniki izbrani med stotinami tistih, ki se poskušajo prebiti v sam vrh.
Po mojem je beljenih zob malo, večinoma gre tudi samo za luske, ki se jih lepi na sprednje ploskve zob.
Modrikaste dlesni zaradi prevlek pa naj ne bi imeli tudi “navadni” ljudje pri nas. Če so dlesni modrikaste, potem to poemni, da so prevleke narejene pregloboko pod dlesen, ki je zato vzdražena.

pOZDRAVLJENI,

tudi sama imam precej rumene zobe, vendar je barva po nosečnosti postala še bolj izrazito rumena, kar me zelo moti. Zanima me, kako se “luske” prilepijo na zob, ali jih je mogoče kasneje brez škode odstraniti(ali nanos poškoduje zob) in seveda, koliko stvar stane!

Najlepša hval za odgovor!

Ela

Spoštovana Ela,

za izdelavo lusk je potrebno odbrusiti celotno “sprednjo” stran zoba, tako da je kasnejša odstranitev lusk sicer možna, ne morete pa več biti brez protetičnih nadomestkov (luske, prevleke,….). Luske cementiramo s posebnimi cementi, ki se na zobovino tudi kemično vežejo. Cene pa žal ne poznam, tako da vam ne morem odgovoriti.

New Report

Close