Lepa fantovska imena – pomoč
Mi imamo Ažbeta, pri drugem pa še ne vemo, ali bomo iskali fantovsko ali dekliško ime 🙂
Sestra ima Martina, Marijo in Janeza. Zame mogoče malce preveč staro-slovensko, ampak ok. kakor jim paše.
Vsekakor ne maram nekih skovank, ki se pojavljajo zadnja leta, ko ljudje kar mečejo skupaj črke…
Ogromno je lepih slovenskih (IN TUDI TUJIH) imen, ki so ravno tako zanimiva in nevsakdanja, pa so kljub temu “normalna”, da ti ni treba trikrat vprašat “kako ti je ime?” in potem še dvakrat “kako se pa to napiše?”
pa lp
ne morem da ne bi spustila komentarja. js nwem kak se enim da tolk vpikovat v imena..ce nekdo hoce dans jozeta pa francko ali pa Tiffany in ostala taka in drugacna imena naj jih ima. sicer boga otroka ampak ok. in tut ne razumem zakaj morte eni za imena sprasevat po forumih..ko je tooooolk spletnih strani slovenskih in tujih o teh imenih vsemogocih..vi morate prav tu sprasevat, potem pa vam ne pase ker vas ljudje napadajo, zalijo. svasta.. sicer pa tut kar se zalitev tice in primitivizma ste eni res pod nivojem.
ko bom js mela otroka/e tudi ne bojo imeli slovenska imena ker mi pac niso vsec..in tudi ne nmeravam ostati v sloveniji..pa tudi ce bom bo ime tuje oz. anglesko.
vsec so mi pa za fanta imena: Aaron, Roy, Taylor, Tyler, Scott, Nick, Chris, Jessie, Ryan, Connor, Dakota, Casey, Brian, Blake, Aidan, Avery, Jamie, Jake …
za puncke pa: Meggie/Megan, Cassie, Chelsea, Becca, Brianna, Chloe, Hope, Holly, Isla, Aubrey, Allison, Blair, Keeley/Kiley ….
zdei pa kritizirajte in uzivajte ;)))
Unikatni otroški izdelki BuciBuci
https://www.facebook.com/bucibucizdelki
(unikatni otropki izdelki, babyshower, rojstvo, dojenčki, dojenček, ustvarjanje, otroške igrače, otroške knjige, knjigice, okras, spomin)
En kratek komentar na “Liama” – v anglescini se izgovori kot se napise, le da je “a” polglasnik. In nikakor ne kot “Lajam”!
Sicer pa ne razumem argumentov proti modernim imenom v stilu “bo vsaka administratorka narobe napisala”. Glej, ce je teta na upravi/ v administraciji tupava in ne zna napisati kot ji nekdo pove, pac ne zna opravljati svojega poklica. To ni otrokov problem. Tako kot tudi ni njegov problem, ce si stara soseda njegovega imena ne bo zapomnila.
Imam sicer redko ime in lahko iz prve roke povem, da nobenemu otroku ni bilo moje ime “po defaulto” cudno – dokler niso njihovi starsi komentirali v smislu “o kako grozno ime”. Malo v razmislek.
Pa lep pozdrav!
redka imena v slo.. neka so taka da te prime slabo.. odkrito meni se otroki s takimi imeni smilijo.. naj si dajo starši najprej tako butasto.. potem po par letih če bodo še tolk oh in sploh zadovoljni pa lahko še otroku..
http://www.stat.si/imena_redko_imena_crke.asp
in res ni treba dat francak, jažica, tonček pa takih iz prejšnega stoletja sam taki primerki k so notr pa so res čez mejo zdravega razuma..
lp
Tudi pri nama je problem glede imena. Sva navijala za deklico, pa je na UZ imela pištolco in dve žogici :).
Zdaj pa je moja za Markota, kar meni ni všeč, meni je pa Timi oz. Timotej pa njej ni, Gaber ali Brin, pa moja noče “rastlinskih” imen, lepo mi je tudi ime Anže a je preveč popularen te dni, se pa rima z mojem (sicer zame najlepšem) imenu. Mogoče pa bo po meni: Ožbe ml. :).
Se pa tudi sam strinjam da je za punčko veliko lažje najti ime kot za fantka.
Nam bo letošnji december postregel z živimi jaslicami in se prav tako odločamo za fantovsko ime. Če bi bila punčka, bi bila zagotovo Maja. Za fantka pa imava težavo, ker z možem ne najdeva imena, ki bi prepričalo oba. Drugače pa glede na to, da imava doma že dva fantiča s kratkima imenoma in razmeroma dolgim priimkom,se nagibava bolj h kratkim.. Na seznamu že nekaj časa samevajo Vid, Maj in Mak.
Mak mi postaja čedalje ljubše, ampak zaradi redkosti, kot da nebi imela dovolj poguma zanj.
Katero je pa vam ljubše?
Meni je lepo ime za fantka Oskar. Ni neko novodobno kratko izmišljeno ali preveč tuje ime. In niti ni neko pogosto ime, da bi bili trije v razredu.
Če pa bi imela punčko, pa ne vem. Mogoče Lara, Ula, Ema, Zarja, Nija. Veliko je lepihh (več kot pri fantovskih), vendar nobeno prav posebej nima tistega wau efekta name, kot ga ima Oskar.