Lepa fantovska imena – pomoč
Meni Maks in Aleks 🙂
Tu pa najdeš seznam najpogostejših imen v Slo: http://www.stat.si/imena_top_imena_spol.asp?r=True
Glede na to da sem po imenu jaz original in edina v sloveniji bodo imeli tudi moji otroci original imena.za puncko imava ze izbrano ime za fantka pa pocasi tudi.ze nekaj casa namrec sanjam neko bitje ki mi je nekoc veliko pomenilo in bo fantek najbrz poimenovan po njem.drugace mi pa slovenska imena niso vsec,imena s tremi crkami so mi malo zlajana,ta sedaj popularna imena so mi pa cist mim.se dobr da ima vsaka svoj okus a ne hehe
HAHAHAHAHAHAHA nism vedla da so tud neandertalci tle gor,ti kr mej svoje Jožete al pa zarad mene loh tud Hasane.Še nikogar nisem obsojala glede na ime al pa priimek,je pa to tipičen slovenski šport ne.Torej draga Jožica,Micka,Orangutan al pa Seliha je čist vseen kaj si moj otrok bo imel oba priimka-slovenskega in čefurskega in pazi to oba bo nosil s ponosom.
Pa hvala za pohvale moje inteligence,more bit res višja od tvoje.
Eni majo res super mega neverjetno lepa imena.
Recimo zadnjič pri meni v trgovini, ona Petra, on Miha, beba pa Naomi, z lepim slov. priimkom. Pa jebo vas…
Potem mi pa sploh ne grejo v račun slov. mestni kmetavzi, ki dajejo imena v stilu Tijan, Lijan, Adriano, Lin, Tin, Čil, Pil, Pik, Pak, Žak, Mak, Fak, Off… v raznih x izpeljankah… enako za punce
Odličen mi je tudi Žan-Luk, kot Jean Luc Piccard iz serije Star Trek 🙂
Moj bo pa Diego Armando Maradona Zupan.
Draga “kmetica”,
jaz nisem ženska, sem Gašper in sem moški, mimogrede. Kmet žal nisem, živim v bloku, bi pa z veseljem imel kmetijo, ne vidim nič slabega v tem, če si kmet. Če to uporabljaš kot žaljivko, si res primitivna,saj žališ kmete, ki so čist vredu ljudje.
S punco pričakujeva otroka in sem slučajno videl, da je prebirala ta forum, pa si nisem mogel kaj, da ne bi pokomentiral te teme. Eni res izbirate bedna imena in ubogi otroci, ki morajo potem živeti s temi imeni.
Po moje pa mora ime tud otroku pasat…enga svetlega otroka imenovat Miguel oz Jose Armando oz whatever spanskega je mimo. Al pa enega temnega otrocka ki bo zrastu v latino tipa Sven al Olaf…
Starsi bi se lahko tud mal zavedal da bo otroku z butastim imenom totalno neprijetno, ceprav mislijo da so blazno moderni… preverjeno na lastni kozi.
1. razred – sami “originali”, vsaj tako so takrat mislili:
2 x Tian, 2 x Liam (enkrat se menda reče Liam, 1 x Lajam – ta slednji mi je sploh …….oba čistokrvna Slovenčka), 2 x Max (eden z xx), en Jan, en Mark, pa 3 južni ala Adnan, Amir ipd
2xTaja, Liu, Mia, Taia, Tiffany (s priimkom na ić), Ajda, Stella, Lina, Aisha (Slovenka!), najbolj normalne so Julija, Maša in Klara. Imamo tudi Lejlo in Fadilo, a sta njuni imeni logični glede na njuno narodnost.
Najhuje je, ko so 3 paralelke na dvorišču in iz 3 razredov nabereš po 6 Tianov v različnih črkovnih kombinacijah, ki se jih pri izgovorjavi pač ne sliši, po 6 Taj, 5 Mij ipd. Hudo je, ker ti ne ostane drugega, kot otorke pri 6 letih začet klicat po priimkih ali nekih trapastih vzdevkih. Vsakič, ko pokličem Lajama ali ko Lajam pove, kako mu je ime, me še vedno dobesedno štihne – kdo si pa ti? Jaz pa Lajam.. faq, kreteni od staršev!!!!!
Lepih imen je ogormno in celo zvenijo kot imena, pa ni treba da so ravno Genovefe in Konradi, veliko drugega se najde. Domen, Matej, Kristjan, Mark(o), Simon, Dominik, Danijel, David, Tadej, Bojan, Jernej, Leon, Marcel…..
Za deklice: Julija, Veronika, Katarina, Katja, Dominika, Marcela, Ana, Hana, Ema, Klara, Mirjam, Izabela……