Lepa fantovska imena – pomoč
Ma tud jaz sem se navadila živet s takim predsodkom:))))) in sem obupala nad tem, da bom takšna imena kdaj z lahkoto izgovarjala.Kaj čmo, sto ljudi, sto čudi.
Drugi se bojo pa lomili ob naši dolgi skovanki:)))), peredvsem žlahta bo itak zavijala z očmi.
Zdaj mi je malo žal, da tamalemu nisva dala dve imeni, meni je to hudo všeč in sem si od zmeraj želela biti recimo Veronika K. Novak:)))
Klemen, Kristjan, Domen, Andraž, Jakob, Jurij, Tobija, Borut, Gorazd, Andrej, Rok, Sebastjan, Martin, Ivan, Franc, Gašper, Dimitrij, Tine, Valentin, Matija, Lovrenc, Voranc, …
Meni pa se zdi, da je na zalogi veliiiko lepih moških imen, ki so povsem “nekitajska” in ne zvenijo tuje. Meni so ta imena všeč, vključno s Francem in Ivanom. Prvi je bil celo prva izbira pri mojem možu.
Ne morem mimo brez pustit sledu…
Folk! kako lahko pljuvate čez “moderna” imena? (niso zastonj moderna, in tudi ta modernost ne bo trajala)
Folk! kako lahko sprašujete “kako se vam sliši?”? (a resno odloča mnenje drugih in to celo na netu?)
…in pol na koncu predlagaste imena, ki se ne uporabljajo že najmanj 50 let! razen v cerkvi seveda…
30% predlaganih imen=so zdaj moderna pasja imena!!! če dan danes daš sinu ime Fido sploh ne bo več tako čudno kot je to bilo pred 20imi leti, ko se je še vsak drugi klateški pes tako klical!!!
…resno, se manjka samo še Adolf 🙂 (po možnosti še kratica H. na koncu)
Kar se pa kitajskih imen tiče…..čez 10 let bo tolko kitajcev, da še opazli ne boste, kaj je kitajsko in kaj je slovansko!
Že vidim, da bom sinu dal ime šele kadar bo ta ugledal svet!
Če pa se že norce delate (nekateri) potem imam jaz predlog za vas kadar ga boste potrebovali:
-Piki Jakob
-Stripi
-Pooh
-Miki M.
-Jaka R.
-Baltazar
-cela delegacija Tele-bajskov
-Viki V.
-…
…nekateri imamo resen problem, večina pa se norca dela…
NIČ KAJ, UPAM, DA BO PUNČKA :)))
Meni so bila najprej všeč naslednja imena: Vid, Gal, Gaj, Dan, Tilen. Pa smo dobili punčko. Potem smo se odločili za Jurija, pa smo si v zadnjem hipu premislili in imamo Adama (neverjetno koliko pozitivnih odzivov na izbor), zdaj se pa tudi še odločam, ampak naj ostane skrivnost. Ker pomemben kriterij mi je tudi ta, da ime ni prav pogosto.
Poldka