Lepa fantovska imena – pomoč
AnaAna, zato pa sem novotvorb napisala v narekovajih 😉 Imam pa drugače leksikon imen doma (tisti roza, če mogoče poznaš) in so tam razlage, tako da če me kaj zanima, pač pogledam tja not. Ampak vseeno hvala, da si napisala in pojasnila :))
Mene tudi Rene spominja na ‘alo ‘alo, ampak mi je ravno zaradi tega lepo :))
Ja, ta z imenom bo kar težka, jaz sicer ne vem, kakšni so vaši priimki, ampak vsaj k našemu ne paše bilokaj …
Naš prvi fantek je Jakob, drugi bo Matija. Najprej sva se hecala, da bo drugi Aljaž, pa menda samo Gorenjci poznamo to “foro”. Če bo punčka pa Eva Katarina. Najprej je bila samo Katarina, pa imam svojo dolgoletno prijateljico tako rada, da sem dodala še njeno ime. Morda je malo nepraktično, ampak bolj ko poslušam obe imeni, težje ju ločim:))
Ne vem, a je morda bolje Katarina Eva?
Sorči, če kateri nič od tega ne bo všeč, mi2 sva pač zelooo starokopitna:))pa rada imava imena, ki nekaj pomenijo.
in zakaj bi starši otrok imeli manjši intelegenčni kvocient, če da otroku ime drugače in nekaj novega? ste mame s povprečnim imenom nezadovoljne same s sabo, ker ima vaš otrok povprečno ime?
men osebno tudi niso všeč tai in lulu in lali, pa kaj cmo!?
drugače so pa meni moji starši dali najlepše ime na svetu, kateri je bil v času, ko sem se rodila zelo čudno in nenavadno, babici sta bili zelo proti in žalostni, ker me moja draga mami-za to sem ji še danes hvaležna-ni poimenovala Nataša, Helena…itd.HVALA MAMI! do nedavnega za moje ime večina sploh ni vedela,sedaj je moje ime čedalje bolj priljubljeno in uporabljeno. pa kaj čmo, se bom morala privaditi, da nimam samo jaz tako lepega imena…:)
tako da starši- le pogumno!
lp.
Zanimiva razmišljanja nekaterih…
Glede visokega IQ-ja,staršev, ki otrokom dajejo sodobnejša imena, bi pa res rada vedela, katera raziskava to potrjuje? 🙂
Imam pa še eno vprašanje – Mai oz. Maj? Ni to nekaj podobnega kot Julija – Julia? POimenovanje po koledarskem mesecu?
Skratka meni se ime Mai/Maj ne sliši nič kaj šokantno in nesprejemljivo.
Je pa seveda vse stvar okusa in navade.
Nimam pa nič proti starejšim imenom, saj so čedalje bolj v “modi”. Se pa dandanašnji na vrtčevskem igrišču (pišem iz lastnih izkušenj) veliko pogosteje slišijo imena – Nik, Tim, Žan, Jan, Tai ipd. kot pa France, Jože, Matija, Viktor ipd…
Kaj mislite, katera imena in otroci potemtakem bolj izstopajo in so slišati bolj “aut”?
Je pa tudi z imeni tako,… vsako ime ima svoje uho,le-to mu odgovarja ali pa ne…In konec koncev obstaja možnost izbire, za katero smo lahko neizmerno hvaležni!!! 😉
Lep pozdravček vsem
Pri izbiri sem vedno gledala kako ime zveni pri odraslem. ‘Problem’ izstopanja ne vidim pri otrocih, ampak pri odraslih. Težko si predstavljam, direktorja Tai-a, vrhovno sodnico Lilu, predsednika Mai-a,…dopuščam, da gre samo za moje predsodke.
lp
P.S.
Eva Katarina mi je zelo všeč.In k Jakobu odlično paše Aljaž.