Najdi forum

Pri nas imamo dolgodlako muco in dva psa z malo daljšo dlako.
Zanima me, kaj dodajate k hrani svojim ljubljenčkom, da se jim dlaka bolj sveti in da je bolj svilena? Morda kake vitamine?
Saj kužka se svetita, takoj po česanju. Naslednji dan pa je spet
nekako ubita, ne preveč svetleča.
Naj povem še to, da jih ne kopamo ravno pogosto, saj ima vodo
rad samo en od kužkov.
Hvala za pomoč in obilo veselja s štirinožci!

Jaz svojo muco hranim z Hillovimi briketi za mladiče, občasno pa ji dam še Gimpet vitaminske tablete za mladiče. Po enem mesecu ima dlako kot svila.
LP, Manka

Odraslo muco hraniš s hrano za mladiče občasno ali vedno?

Ni odrasla, stara je komaj 6 mesecev. Hotela sem samo povedati, da kvalitetna hrana vpliva na dlako.

Za svetlečo dlako psov priporočam surov rumenjak enkrat tedensko in pa večkrat na teden dodajte v hrano za pse žlico svežega olja (sončničnega, koruznega ali olivnega). Poročajte o uspehu!

Lep pozdrav!

Hval za nasvet, vsekakor bom!

Ja, kvalitetna hrana NAJ BI vplivala na lepo dlako. Žal samo
to ni dovolj. To mi je kristalno jasno.

Naši kužki in muca so že skozi (v glavnem) na Hillsu, včasih
malo mešam z Eucanubo, pri mucici pa z Royal Caninom (za perzijke). V dobi odraščanja so dobivali hrano izrecno za mladičke, sedaj pa za odrasle, aktivne. Kužkom dajemo včasih
jogurt, sadje, kakšno palačinko (na vse to sta popolnoma nora!!). Ker sta psa zunaj, ju redno češemo. Kljub vsemu ugotavljam, da dlaka ni posebno sijoča. Dobro, psi za
razstave so pripravljeni še drugače, za vsak dan pa to ne
pride v poštev.

Prav tako tudi muca nima pretirano svilnate. Letos pozimi se
ji pa tudi močno vozla v klobčiče, čeprav ima brikete z
dodatkom proti temu. Dlaka je pri česanju tudi precej
električna.

Hvala Manja, vseeno! Ampak prišla sem do spoznanja, da samo
kvalitetna hrana popolnoma ne zadostuje. Sicer pa še malo
počakaj, da mucka odrase, saj so tudi naši malčki imeli kot mladički čudovito dlakico. Lp

Poizkusi s kvasom v prahu, povprašaj v trgovini Gali v Ljubljani. Nevem več kako se imenuje, je pa namenjen prav kot dodatkek k prehrani za lepšo dlako. Tako kot ljudje potrebujemo za lase in nohte vitamine B, jih potrebujejo tudi živali.

pri našemu psu pa je dovolj samo kvalitetna hrana. Hranimo ga z briketi Nutro in sicer z ovčetino in rižem (za bolj občutljivo kožo in dlako, ker je imel alergijo na mleko in mu je veterinar dal to hrano). Drugace pa je vcasih dobival pozimi olje na brikete (da je bila bolj mastna hrana, da ga ni zeblo zunaj, vendar je potem imel drisko zaradi premastne hrane), letos pozimi pa je dobival na 3 dni eno konzervo. Sedaj je ze nekaj casa ni dobil, pa ima se vedno svetleco dlako. Umivamo ga pa 2x letno.

Priporocam kvalitetno hrano in pa dodatke za kozo in dlako. V trgovini Gali&Nika na Linhartovi 66 v Ljubljani, telefon 01 437 77 88, dobite odlicne dodatke od Canine ter tudi negovalno olje iz linije Jean Peau.

Veliko se naredi za zdravje naših ljubljenčkov z kvalitetno hrano, kar Hills prav gotovo je. Res pa je da ima tudi mačka pravico do malo drugačnega metabolizma kot je povprečno, zato ji verjetno primankuje dol. snovi. Pri takih problemih prisegam na Dermatin. Poskusi.

Zahvaljujem se vsem za dragocene nasvete. Lp

New Report

Close