leonisce – pregledi, posveti, narocanje, nosecnost?
Pozdravljene,
v Leoniscu sem si izbrala ginekologinjo, ker mi je v prvi nosecnosti res stala ob strani.
Sedaj pa imam tezave in ob prvem pregledu mi je omenila moznost posveta – da prides prej na vrsto. Ob vseh tezavah z neredno menstruacijo je mozno tudi, da sem noseca – je v tem primeru procedura drugacna?
Prosim za kakrsnokoli info.
Hvala in lep pozdrav!
Če si noseča – tko za vmes: poznamo različne vrste in oblike nosečniških testov, ki jih opraviš v 3 min doma! – to ob naročanju poveš sestri in te temu primerno naroči. Za nujne primere pa obstaja po novem (no ja, že parlet) t. i. “Svetovanje”, kamor se lahko obrnše z nujnimi perečimi težavami/vprašanje. Ampak samo za ugotovit nosčenost ne rabiš pod nujno tja hodit, naredi najprej test!
Ufff, ustanove pa res ni za hvalit :((((( Doooooooooolge čakalne dobe, dooooooooooooooolgo čakanje za vsak pregled, nič kaj prijazna sprejemna, doplačila za preventivo – tuaj res nimaš kaj hvalit. So pa posamezni zdravniki, ki so krasni. Kar imam jaz izkušenj, je prof. Geršak zame alfa in omega, odlični pa tudi drugi -Zorn, Drobnič, Voduškova, Štolfa, pa seveda Pušenjak…kar lep izbor imaš.
Hvala za odgovore!
Jaz sem bila sicer prvic v ambulanti za patolosko nosecnost, zato sistema ne poznam, sem pa spoznala veliko prijaznih in zelo strokovnih zdravnikov.
Aja, pa hvala za nasvet glede testa – seveda imam doma cca. 5 testov, ker mi v prvi nosecnosti nosecnost pokazala sele 8., pa se to nisem mogla verjet in sem takoj naredila se 9.:) Vem, da se nosecnost potrdi s testom, ampak zaradi pomesanih krvavitev ne vem, kaj je bila zadnja menstruacija, tako da mi negativni test nic ne pomeni…
Po pozotiven testu sklepam, da prides takoj na vrsto?
HVALA!
Po pozitivnem testu prideš “najprej” na vrsto v 6 tednu, večinoma pa še kasneje, v 8 ali pa v najslabšem primeru včasih tudi v 11 tednu.
Kar ni nujno slabo (no, pri tem ne mislim na ta 11 teden 🙁 ). Če greš prehitro na prvi pregled (npr. v tekočem 6 tednu) se lahko še ne vidi srčka, potem pa imaš lahko en teden živčne vojne doma, a naslednjič srček bo ali ne.
ola…sama hodim v leonišče že celo nosečnost…sm že v zadnjem tednu in ne morem reči niti, da je slabo, niti, da je dobro…čaka se seveda lahko tudi veliko (laboratorij in ctg), vendar pa je osebje vedno bilo prijazno…
sama imam ginekologa dr. Pušenjaka, priporočam pa vam še dr. Omahen in dr.Lukanovič. Za te tri sem slišala že ogromno dobrih kritik, vendar pa je dr. Pušenjak na polno zaseden.
Če imate v leonišču že izbranega ginekologa, potem odidite v njegovo ordinacijo v času njegove prisotnosti in mu povejte kaj vas muči. Tako vam bo dal le listek s podpisom in že boste lahko dvignile svoj karton v sprejemni pisarni, ter odšle k njemu na pregled. Tako se vam ni potrebno pregovarjati glede naročanja.