Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost leonišče ali dravlje??

leonišče ali dravlje??

V začetku septembra sva dobila datum za dogovor za 1. postopek IVF v Leonišču pri svoji zdravnici (dr- Šalamun). Vse preiskave sva že opravila, sama sem imela tudi operacijo. Zanima me, kako hitro se potem vse skupaj odvija in kdaj mislite, da bi lahko prišla na vrsto.
Razmišljala sem tudi, da bi mogoče šla k dr. Rešu- zanima me, če gre tam kaj hitreje. Napotnico imam do konca avgusta tako da mi je vseeno kam bom šla z novo.
Hvala za izkušnje,
Lep in sončen dan:)

Jaz sem o Rešu slišala veliko slabega (celo kaznivega), tako da bi si tja ne upala. Z Gk imam same dobre izkušnje in ti priporočam. So res strokovnjaki,, čeprav ti včasih ni jasno, kaj delajo, je najbolje, da jih kar ubogaš 🙂

Pri Rešu boš definitivno najhitreje na vrsti. Jaz sem bila v prvem postopku pri njemu in razen tega, da je imel par komentarjev na mojo težo, drugih težav ni bilo (sem ugotovila, da ima prav in trenutno pridno hujšam). Vedno je bil realen in mi je po resnici povedal kako in kaj. Všeč mi je bil tudi njegov način dela, ker je imel vse UZ zgodaj zjutraj, ter, da je bil on čez cel postopek zraven in je točno vedel kdo sem. Midva sva se nato odločila poskusit srečo v MB, kjer trenutno čakava na tretji postopek.

Srečno, kakorkoli se boš odločila.

Glede na to, da sem izkusila obe ustanovi, tako ginekološko kliniko kot tudi Dravlje/Postojno oziroma dr. Reša, ti po svojih izkušnjah lahko povem, da so oboji dobri strokovnjaki, ki pa se pri svojem delu vsi srečujejo z nekimi omejitvami. Meni pomembna razlika je bila le v organizaciji in načinu dela. Prednost pri dr. Rešu je, da se vse odvija veliko hitreje, da ti večkrat pove, kakšne so in kakšne niso tvoje realne možnosti. S tabo je od začetka do konca postopka, za nujna vprašanja je dosegljiv tudi na mobitel. Na GK traja, da prideš do postopka, skozi postopke se srečuješ z vedno novimi zdravniki, praktično je vsakič drug. Sestre na GK odločajo o veliko več stvareh kot pa sestre pri dr. Rešu, ki mislim da ne odločajo o ničemer v zvezi s postopkom. Na GK ti bodo pred punkcijo dali protibolečniska sredstva (anestezije ne), dr. Reš verjame, da so protibolečinska sredstva škodljiva v tistem trenutku in ti bo delal punkcijo brez njih. Je pa pri njemu sam postopek punkcije (za moj okus) veliko prijaznejši kot na GK. In v mojem primeru je punkcijo vedno opravil hitro in brez težav, medtem ko so se na GK pošteno namatrali, preden so kaj spunktirali. Pa to kljub temu, da na GK delajo punkcijo zdravnik + sestra ali dve, Reš pa jo dela sam, brez sester. Tako da meni je bila punkcija pri Rešu manjša muka kot na GK.

Nikoli nisem opazila, da bi dr Reš pri svojem delu počel kaj kaznivega. Me pa res zanima, kakšne govorice naj bi to bile in kdo jih lansira.

Tudi jaz imam izkušnje z GK LJ in od dr. Reša. Ni mi jasno, kaj naj bi dr. Reš pri svojem delu počel kaznivega. Mogoče je res bolj neposreden in ti da jasno vedeti, kakšne so možnosti. Nikoli pa do mene ni bil nesramen, odgovoril je na vsa vprašanja, dosegljiv je na mobitel in ga lahko kadar koli pokličeš. Z moje strani so zaenkrat same pohvale. Kar se odnosa in dela tiče.
Na GK LJ pa ne grem več. Ni mi všeč njihov način dela, ko ti tvoj zdravnik le napotnico napiše, potem pa na vsakem UZ srečaš drugega, katerih izjave si pogosto nasprotujejo, tako da ne veš več, kaj je zdaj res. Povsod čakaš in se seliš od vrat do vrat. Da ne govorim o tem, koliko časa traja, da sploh prideš do konzilija, pred tem so še papirje založili, da o nesramnosti nekaterih sester v leonišču raje ne govorim. Res je, da pred punkcijo dobiš protibolečinsko sredstvo, pri dr. Rešu pa ne. Ampak punkcijo Reš naredi tako, da res nič ne čutiš.
Pa še nekaj se mi zdi pomembno. Na GK LJ vedno dajo enako terapijo v vsakem postopku, Reš pa jo spreminja. To mi je bolj logično.
Na GK LJ skoraj nič ne komentirajo postopka in uspeha, Reš pa ti vse naravnost pove. Ja, nekatere to moti. Drugim pa je tak odnos všeč.
Me pa moti, Nana428, da na podlagi govoric in ne lastnih izkušenj drugim odsvetuješ obisk pri njem.

Živjo,

tudi jaz imam izkušnje na GK in Reš. Vsekakor mi je bolj všeč pri Rešu (se v vsem strinjam z Dejo in E391).
Meni je še najbolj všeč, da je moj skos ob meni, tako pri punkciji kot transferju…to je res taka moralna podpora…sploh pa, se pri Rešu počutim kot človek. Pri GK me je res motilo, da je bil vedno drug zdravnik – UZ so čist rutinski, na punkciji se mi je 2x zgodilo, da je bilo tam še nekaj študentov…že tako ni prijetno, pol maš pa še sobo polno ljudi, ki te gleda kot enga laboratorijskega zajčka…ne vem, take se moje izkušnje in na podlagi teh bi ti svetovala Reša.

Tole pisanje o kaznivem početju, pa tudi meni ni jasno 🙁

LP

Joj to sem pa pozabila, meni je bilo tudi všeč, ker je bil moj lahko zraven. Ti da občutek, da sta res skupaj v tem. Tu v MB tega ni, potem me pa moj zaslišuje kaj je bilo, pa kaj so rekli ipd. Meni bi bilo bolj všeč, da bi šel zraven pa mir.

Kar se pa kaznivega tiče, pa tudi jaz ne vem kaj bi bilo to. Kot pravim, jaz pri njemu nisem imela slabe izkušnje in če bi imel punkcije pod narkozo bi bila jaz še vedno pri njemu (kaj čem sem zajec, kar se tega tiče).

Moji najboljši prijateljici je pri njemu uspelo v drugo. Prvi postopek je bil popolen neuspeh, sploh ni prišlo do ET. V drugo ji je pa zamenjal zdravila, je pridelala devet celic, vstavil dve in sedaj je že videla srček. V glavnem meni je bil on všeč, predvsem njegova realnost.

Ojla!

Jaz sem bila pri obeh, zanosila prvič pri dr. Rešu, žal nato splav, nato 2x ničla v postopkih, in sem se odpravila na GK LJ. Uspelo nam je v prvem postopku tukaj, našem četrtem.

Plus za dr. Reša je pri meni, da so UZ zgodaj, da ne zamujaš v službo.

Res, da sem na UZ na GK LJ hodila sama, ker je ponavadi k dr. Rešu šel moj z mano, ker na GK ne more biti s tabo, ma jaz grem nasl. po Z oz. če nam ne uspe na ivf na GK LJ.

Morda je pri meni res bolj nagnjen + za GK LJ, ker nam je tukaj uspelo. Naš uspeh bo nasl. teden stara 10 mes.

Srečno. Bata.

Vsem hvala za nasvete;:)
Zdaj me zanima še nekaj. Na GK imam napotnico do konca avgusta in bom v vsakem primeru rabila novo. Moja osebna zdravnica mi je rekla, da mi do takrat (konec avgusta) sploh ne more dati nove napotnice za dr. Reša. Zdaj sem razmišljala, da bi šla junija na pogovor k dr. Rešu (samoplačniško), potem pa septrembra z novo napotnico na postopek. Mislite da bi bilo to izvedljivo? Koliko se čaka na 1. pregled? Kaj pa cena?

Če misliš iti junija na razgovor k dr. Rešu, potem čim prej pokliči v Dravlje in se naroči, ker letos dela dr. Reš le še ob četrtkih popoldan (za razgovore). Pa kolikor sem ga razumela, bo že zadnje dni junija odsoten, gre menda nekam v tujino. Ne vem pa, kdaj bodo imeli počitnice, a predvidevam, da julija, tako kot lani. Sicer se za prvi razgovor in pregled komot naročiš tudi k dr. Uršuli Reš, v vsakem primeru boš potem hodila na ultrazvoke k dr. Rešu, ker Uršule ponavadi ni tako zgodaj zjutraj v ambulanti. Moj občutek je tudi, da se tudi glede določitve terapije dr. Uršula posvetuje še z očetom. Za ceno za prvi pregled vprašaj sestre na naročanju, a zagotovo je manj kot 100 EUR.

Živjo,

jaz sem dobila novo napotnico (za Reša), kljub temu da je bila tista za GK veljavna še pol leta. Sem morala podpisat izjavo, da tiste za GK ne bom koristila…

glede na to, da imaš pa tako kmalu vse skupaj, povej pri Rešu kakšna je situacija z napotnico in se probaj zmenit – po mojem kakšnega hudega problema ne bi smelo biti. Tudi mislim, da ti razgovora še ne bi računal?

LP

Reš vsekakor!!!

Pa veliko uspeha.

Res vam hvala za nasvete. Sem se naročila za dr. Reša in prvi pregled imamo že 15.6. 🙂

V času, ko bi na GK prišel šele do tolmačenja svojega slabega spermiograma, smo pri dr.Rešu opravljali že punkcije. In uspeli. Vse v prvo.

Tudi jaz sem slišala, da so pripombe na dr.Reša. Pa mi je moj genikolog svetval ravno Reševo marljivost.. da ga ni zdravnika v Slo, ki bi bil pred 5. uro zjutraj že v ambulanti in se posvečal ženskam v skrbeh in se vsaki posebej posvečal s terapijo.

Je pa res, da se na ozire občutljivih oseb ni nujno ozirati ;).
Mi2 greva tudi k Rešu na razgovor – jutri. V angustu oz. sept. pa verjetno na prvo terapijo. Sporočim kaj bo novega.

Hvala vsem za zaupane izkušnje.
Srečno.

Oboje sem probala,pa lahko rečem, da so v gk lj bolj “človeški”, pri dr.rešu sem vedno prišla ven objokana, ker je občutljiv na težo, v gk lj pa ni nobeden nič rekel. Dobila sem tudi občutek, da dr.reš dobi lažje primere neplodnosti in če mu ne rata v 2-3 postopkih predlaga takoj drugo kliniko, medtem ko v gk lj tega občutka nimaš. Je pa res, da na gk lj ni individualne obravnave, ampak vedno naletiš na drugega zdravnika.
Vsem želim srečno pot do pluska, pa naj bo to dr.reš oz gk lj.

Zanimivo, kak nekdo to smatra za negativno, kdo drug bi pa isto stvar za pozitivno. Meni npr je to pozitivno, pač misli, da sam n ezna zdravit in namesto da še 6 postopkov zapraviš, te napoti drugam, saj je drugje drug laboratorij, druge preiskave, drug specialist, ki mogoče sproba kaj drugega. Meni osebno s ezdi bolj negativno, kar počenjo v LJ GK, ko ti dajo tudi po 6 ali 10 postopkov z isto dozo, ista zdravila in vedno ista zgodba, neuspeh… pa če se sam ne spraviš drugam, si lahko tam še vrsto let in ne bo drugače.

Sem bila v LJ in pri Rešu, iz LJ sem pobegnila še preden sem sploh začela, ker so mi zgubli pošto od konzilija in nato so me dobesedno nadirali, kaj se grem, da nisem prišla- ko se je končno začelo premikati, pa je vse skupaj trajalo preveč časa, zato sem šla k Rešu. iZ LJ GK, sem pa tudi prijokala, zaradi sester, da ne govorim, da nimaš nobene privatnosti, medtem ko obravnava tebe, že pride druga ženska in vse tvoje probleme sliši..
Pri Rešu nisem nikoli doživela nobene kritike, žalitve, nič spornega, celo zelo prijazen… pa vseeno njegov način dela mi ni idealen, imam tudi pripombe, po 3 neuspehih me je poslal v Prago, kar je popolnoma zgrešil…

No evo mene.
Sva bila pri Rešu danes – prvič. Me je prijetno presenetil z načinom in obrazložitvami. Tako je razumen, lepo zame kot lajika razloži zadeve, čeprav mi zadeve niso bile tuje. Me pa poslal ravno na GK Lj še na laparo in še 1x na histero. Čeprav Dr.Tomaževič ravno Reša pošinfa, mi je zaupal ravno njega za najboljšega na GK Lj. Mislm pa, da se mi bo na Leonišču prav vse zavleklo. Tako, da lahko pomaham avgustu za umetno.

Pač, bomo še dlje vadili v postelji 😉

VITA in MIŠ1:
Jaz bi pa vzela za pozitivno, če bi mi nekdo kot je to dr. očital težo. Ravno teža je za plodnost največji problem. Kje je tu smisel, da se greš jokat?! pač je to tovja resnica in greš, da nekaj ukreneš. Včasih rabimo dobesedno mrzel tuš, da se premaknemo naprej.
Če s pco lahko izgubiš kako kilo, pa lahko še marsikaj. Kaj je večje? Želja po otroku, ali pretirana občutljivost = pa res individualna stvar.

Se kdaj vprašate, kake traparije strokovnjaki poslušajo iz ust svojih pacientk, in da imajo morda tudi specialisti slab dan? Dobri so, ki delajo za rodnost Slo in nas željne, po cele dneve. Pa zapostavljajo svoje družine!, da s potrpljenjem ustvarjajo druge.

LP

Sem kje napisala, da je to zame negativno, da me omenjaš pri debelosti. Sem istega mnenja kot si napisala, kar se tiče teže. Nobenmu ne bo hudo oz noben ne bo na slabšem, če zgubi par koli, itak jih potem v nosčenosti še duplo nazaj dobiš. tO JE TREBA VZET TUDI kot fizično pripravo na nosečnost. Samo nekatere debelejše osebe so že itak občutljive na težo in če jim kdo v faco pove, so še nekatere bolj užaljene.

Pozdravček,
mis1… oprosti nisem želela ciljat nate… prej sem pospoševala, sem hotela delit svoje mnenje. Vem pa kako je s težo, koliko let sem želela izgubit kako kilco (samo klico), pa sploh ni šlo, ne glede diete… jaz imam namreč PCO in vem, da je teža v tem primeru kar zaj___ zadeva. Pa sem hotela še poudat, da sem težo zmanjšala kljub PCO. Pa vendar šele zdaj, ko vem diagnozo – razlog, saj sem se zadeve znala lotit šele z izločanjem doložene prehrane (ki je lahko problem za presnovo bolnic s pco) in mi je uspelo in se tega držim. Zdaj vem, da je problem inzulin, zaradi pco oz. kontra.

Na splošno sem poudarla, da so pa nekateri mnogo preobčutljivi, kar je tudi razumljivo. Ampak, ko je debata o otroku, pa smo se pripravljene potrudit maksimalno (taka sem zdaj jaz – zagrižena do konca) in ni časa za preobčutljivost glede teže ampak prej smo občutljive glede neplodnosti (sekundarni). Vsaj jaz sem, čeprav odprto govorim o mojih težavah… ker hočem o tem osvestih moje punce, ki še kar odlašajo z načrtovanjem.

še 1x oprosti za mojo napadalnost… pač gledam drugače na to stvar. Vem kakšna so dejstva, zdaj ko želim in vidim problem in sem občutljiva le v tem. Druge zadeve me sploh ne prizadanjejo več. Čudno ne :).

Želim ti vse lepo in sončkov in +++++ čimprej
= tudi ostalim

New Report

Close