Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? LEONIŠČE

LEONIŠČE

Nosečnost je v Sloveniji draga zadeva – če imaš ginekologa v Leonišču in nisi rizična nosečnica. Za preglede do zaključenega 20 tedna moraš doplačevati ne ravno zanemarljive vsote.

Kljub temu čakaš v čakalnici, kot da nimaš pametnejšega dela in marsikateri delodajalec te že takrat začne čudno gledatI, češ kako si lahko po par ur na enem ubogem rutinskem pregledu.

Če imaš težave, ti predpišejo kakšen Magnesol, ki si ga seveda plačaš sam. Priporočijo ti pregled nuhalne svetline, ki je seveda samoplačniški. Če hočeš po 30, tednu nosečnosti izvedeti, kako se tvoj otrok razvija, je vse v redu z njim, kako je obrnjen itd., si seveda spet UZ plačaj sama.

In to naj bi bile nadstandardna storitev??? Vrste pred ordinacijo, v sprejemni pisarni, pred pisarno za naslednje naročanje, pred laboratorijem… in 3 minutni pregled!!! Poleg tega še vsaka sestra da drugačne informacije, kje čakaj in kje kaj uredi, tako da je tudi organizacijski del čisto zanič…

Poznam ženske, ki celo nosečnost ne plačajo nič, njihovi ginekologi naredijo UZ kar na željo in to večkrat, kot je sploh potrebno, naročene so na minuto natančno in takrat tudi zares pridejo na vrsto… Bo treba zamenjat ginekologa, ampak se mi to ni zdela pametna ideja ravno sredi nosečnosti.

Ali nas na tak način želijo odgnati iz ambulant ali kaj? Saj bi lahko kako drugače namignili….

No, tule se pa popolnoma strinjam s tabo. Zdaj sem noseča drugič in spet vsakič besnim in preklinjam sistem v Leonišču…ja, občutek imam, da smo jim zdrave nosečnice čisto odveč…

Da pa ne bom samo jamrala, sem se že zdaj odločila, da bo v morebitni tretji nosečnosti moj ginekolog nekje drugje, izbrala bom zasebnika s koncesijo, kjer bo vse brezplačno…pa kakšno minuto dlje bom verjetno tudi notri…

Mislim pa , da za nadstandard pri njih doplačujemo samo “vrhunsko strokovnost”. Saj tega jim sploh ne očitam, verjamem tudi, da so tu res zbrani največji strokovnjaki in verjamem, da velikim parom tudi resnično pomagajo do zanositve, a mene njihov odnos do zdravih nosečnic res spravlja ob pamet. In v dveh letih od prejšnje nosečnosti se je stanje še poslabšalo in pregledov je še manj (ne samo UZ, tudi pregledov krvi…)Pa čakanje in čakanje…pa ordinacijo ima zdravnica le 1xtedensko, doplačati moram tudi 1.pregled po porodu…

Pa sem tudi jaz povedala svoje mnenje, ki me že spet jezi 7 mes in me bo še 2 mes, potem bom pa spet malo pozabila na vse skupaj…na vsakomesečno odisejado v Leonišču!

Lp in veliko sreče!

pa kaj sploh je to leonišče? Že večkrat sem to slišala.

Ginekološka klinika v ljubljani, stavbi pa se reče Leonišče.

Sem se odločila, da bom po porodu napisala en dopis v zvezi s tem na Ginekološko kliniko v Ljubljani. Saj imajo tudi na internetni strani en naslov za te zadeve, nekakšno pritožno knjigo.

Smrkec, zdaj si me spomnila še na kri in podobne preiskave. Kljub starosti 35 let te ne dajo kar tako na test za diabetes, potem sem bila pa neznosno v skrbeh, ker je otroček velik in me je bilo strah, da imam diabetes. No, še zdaj ne vem, kako je s tem, upam lahko samo, da vse v redu.

Kri so mi testirali enkrat v prvi polovici nosečnosti, potem pa par mesecev nič. V tem času mi je Hmg padel iz 130 na 95, jaz pa do zadnjega brez železovih dodatkov, ki mi jih je predpisala šele ena zdravnica, ki je nadomeščala mojo redno.

Ima še katera podobne izkušnje, pripombe, karkoli? Mogoče bi bolj zaleglo, če jim pišem o večih primerih, drugače itak mislijo, da je pač samo ena pacientka preveč zahtevna.

Jaz imam izbrano ginekologinjo v Leonišču, tako da sem obe nosečnosti hodila tja. Menim, da ima moja ginekologinja rentgenske oči, sa večino stvari vidi tudi brez pregleda, podobno pa velja za večino neprijaznih sester, ki se do pacientk obnašajo tako, kot da smo vse nepismene in malce omejene. Z eno sem morala urediti na samem mestu, saj drugače ni šlo. So sicer redke izjeme, ampak teh je res zelo zelo malo. Ker nisem zaupala rentgenskim očem ginekologinje (ki je verjamem zelo strokovna, kadar gre za bolne nosečnice) sem se odločila še za samoplačniško varianto tako da sem hodila celo nosečnost k dvema ginekologoma. Po prvi nosečnosti, ko sem rodila normalno, so ostale na mojih rodilih hude poškodbe zaradi vakuuma, tako da mi je samoplačniški ginekolog svetoval carski rez, saj bi sicer morala še na ginekološko operacijo. Ginekologinja v Leonišču je menina, da vsak porod boli pa adijo. No carski rez sem imela, ker sem hudo vzrtrajna in res zatežena (ampak prijazna), kadar se tako odločim. Poleg tega ne dovolim, da mi diagnozo postavi kar sestra, pa če še toliko ve, mi je prav žal. Zgodilo se je tudi, da sem izvide sama z gromozanskim trebuhom iskala po celi stavbi, ker so jih založili, potem pa so se blazno čudili, le kako se to lahko zgodi.
Povem samo svoje mnenje: res so v Ljubljani zbrani največji strokovnjaki (jaz ne bi nikoli rodila kje drugje, ker jim sicer kar se strokovnosti tiče zelo zaupam), so pa v odnosih z ljudmi največji amaterji. Večina je arogantnih in neprijaznih, čeprav pol ko si enkrat v ordinaciji malo spustiš kriterije, ker si oddahneš, da je končno že konec.

New Report

Close