Najdi forum

Prosim povejte mi, kako se lahko naročim h ginekologu v Leonišče?

Sem namreč sveže noseča (drugič) moj stalni ginekolog pa je v študentski ambulanti, na Aškerčevi. Dolgo že nisem več študent in ko sem sedaj klicala, da bi se naročila, mi je sestra rekla, da naj si poskusim najti drugega ginekologa, ker imajo oni strašno gnečo, prioriteto pa naj bi imele redne študentke.
Kamor sem v teh dveh dneh dosedaj povprašala, povsod sem dobila negativen odgovor.
Klicala sem tudi na ginekološko kliniko, na številko 2311163 (ambulantno naročenje) ker sem mislila, da se tu lahko naročim h ginekologu v Leonišču. Ženska s katero sem govorila je rekla, da tu sprejemajo paciente samo po napotnicah, ni bila ravno poosebljena prijaznost, pa se sedaj sprašujem, da morda nisem klicala na pravo številko.

Mi lahko sporočite pravo številko za naročanje v Leonušču? Kam naj se obrnem?
Ali veste, ali sprejemajo pacientke (vem da je izven nosečnosti plačniško, nosečnost pa naj bi imele vse Slovenke obravnavano brezplačno, ne)?
Imate kakšen drug nasvet kam naj se obrnem? Sicer sem iz Šiške, dr. Demšar ne sprejema več, druga pa je na dopustu…

Pa še to: v prvi nosečnosti sem bila na nuhalni na ginekološki pri dr. Pušenjaku. Na tej isti številki sem vprašala, če se lahko naročim samoplačniško za nuhalno na ginekološko, pa mi je bilo rečeno, da naj to uredim pri svojem ginekologu, češ da mi bo že on povedal kam naj grem.
Ima katera številko na katero se lahko naročim? Ali mi mora moj ginekolog dati kakšno napotnico čeprav je nuhalna zame samoplačniška storitev?

Hvaležna vam bom za nasvete in napotke, saj se po vsem današnjem telefonarjenju počutim kot da sem vsem v napoto in se še načrtovane in težko pričakovane nosečnosti ne morem veseliti – kot da bi naredila napako, ker sva se odločila še za enega.

marelica

Naročanje – Leonišče:

01 543 2009

– razen če niso v zadnjem letu spremenili številke.

Lepo nosečnost ti želim.

Nataša

Nataša ~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~ V naši glavi se slabo prelevi v dobro, nesreča v srečo, revščina v bogastvo. (Edmund Spenser)

Tudi tvoja številka je še vedno prava. Bodi odločna in se ne pusti odgnati. Na tej št. se lahko naročiš za prim. dr. Tanja Blejec. Super ginekologinja in porodničar, sama hodim k njej in ti jo priporočam.

Čim lepšo nosečnost ti želim

Tadeja

Telefonska za naročanje pri dr. Medenovi 01/433 80 27. Mene je sprejela pred enim letom, mogoče še sprejema pacientke.

Moja izkušnja iz prejšnega tedna je taka:
Moja izbrana ginekologinja dela v Leonišču. Trenutno je na daljši odsotnosti, in se ne ve, kdaj se vrne. Ko sem klicala na naročanje, da sem noseča me je naročila k Rončeviču. Po prvem pregledu v popoldanski ambulanti- ki jo plačaš, mi je sestra rekla, naj se naročim sama (naročanje je le do 12 ure) in objasnim, da sem rizično noseča in mi bodo že dali koga.
Ko sem poklicala in rekla, da sem pacient Pintarjeve, mi je rekla, da imajo naročeno, da si injene pacienke ščemo novega ginekologa izven Leonišča.- HALO? Ko sem težila, da sem bila že na prvem pregledu zdaj pri njih in kaj mi je sestra naročila mi je povedala, da gre Rončevič na dopust.
Rekla sem, naj mi dajo kogarkoli, jaz pač rabim v dveh tednih pregled.
In sva se tako dajali še kakih pet minut, na koncu mi je dala dr. Megliča – ampak popoldne. Ne vem, upam da mi ne bo treba plačat. Popoldanske ambulante so namreč samoplačniške.
Tako da smo res noseče napačen čas. Sploh če si rizično in rabiš več pregledov. Gledala sem razpored dopustov – vsi zdravniki imajo po mesec do dva meseca dopusta. In seveda vsi v terminu julij-avgust. In kam naj mi hodimo medtem?
Za Blejčevo vem, da je zelo zasedena, in je na dopustu. K njej ne boš mogla priti.
Nasploh mislim, da v tem času v Leonišče ne boš prišla.
Probaj v ambulantah- ampak ne na Vič!
Veliko sreče,
Višnja

mislim, da leonišče odpade. to je ginekološka klinika in oni imajo načelo, da ambulantno sprejemajo samo, če je kaj narobe, zdravih ne. jasno lahko hodiš samoplačniško in mislim, da samo v tem primeru si potem (ko si noseča) tam lahko vodena kot zdrava nosečnica na stroške zavarovalnice. po porodu pa spet plačuješ. v tvojem primer se mi zdi smiselno, da povprašaš po zdravstvenih domovih v ljubljani. če ne boš imela sreče, pa za začetek mogoče pojdi na urgenco, reci npr. da imaš krče in te bodo takoj pogledali, toliko, da vsaj veš, da je začetna nosečnost ok. (ampak pred 6-7 tednom ne hodit, ker se še ne bo dovolj videlo na UZ).

New Report

Close